aeon flux

ready for the action now, danger boy?

usa box office: dermedt kockák Takács Máté
2019. február 10. 17:34:00

Kategória: boxoffice 6 komment

A majdnem eseménytelen január után a sokszínű februári kínálat sem képes betölteni az űrt a tengerentúli mozikban. A LEGO-kaland 2. messze a várakozások alatt nyitott, de a What Men Want és A csodagyerek is híján maradt pár milliónak. Eközben a Dermesztő hajsza a szokásos Liam Neeson-számokat hozta.

cold_pursuit.jpg

> új filmek
A Warner is mutatott egy Star Wars-t: telszórta az elmúlt éveket LEGO-filmekkel, és bár az első rettentő nagy sikert aratott, a továbbiak igencsak kimerítették a nézők lelkesedését; A LEGO Ninjago-film egyenesen fárasztotta is a kasszákat és a kritikusokat is. A főfilm folytatásától ettől függetlenül blockbusterhez méltó rajtot lehetett várni, jócskán 50 millió dollár felett. Az elpártolás mégis draszikus, 50% feletti mértéket öltött: 34 millió dollárral lett csupán első A LEGO-kaland 2. (The LEGO Movie 2: The Second Part; hazai bemutató: már a mozikban), aminél a 2014-es film alig hozott kevesebbet a harmadik víkendjén. Kell némi újratervezés a stúdiónál ezt a franchise-t illetően, mindenesetre 100 millió dollárig még eljuthat, ha az Így neveld a sárkányodat 3. is folytatja sorozatának erózióját, de azzal is éppen csak haladja meg költségvetését. Régen tényleg minden szupi-szuper volt ehhez képest.

A Mi kell a nőnek? lehengerlő sikere után nem lett volna meglepő egy direkte folytatás az eredeti színészekkel, ettől azonban a Paramount eltekintett. Tizennyolc évvel később viszont itt van a reakció a What Men Want képében, amelyben ezúttal hölgy hallja a férfiak gondolatait, és amely Taraji P. Henson és Tracy Morgan főszerepeltetésével erősen támaszkodik a fekete nézőközönségre. Üzletileg ez nem megvetendő ötlet, s a költségvetést is sikerült oly alacsonyan tartani (20 millió), hogy a 19 milliós első hétvége után már nagyon helyben legyen mindenki - még úgy is, hogy 20 millió dollár feletti befutást lehetett várni ettől a projekttől. A film rendezője amúgy Adam Shankman, aki egykor tobzódott az ilyen komédiákban, de a 2012-es Mindörökké rock óta most dirigált először újfent.

Liam Neeson az Elrabolvával megalkotta tuti szerepkörét, ám ezzel együtt hívei nemigen pártoltak át más figurákhoz, hiába csinálják nagyjából ugyanazt. Akciózásai rendre 10 milliót alig meghaladóan nyitnak, és ha 30 millió fölé jutnak, már eredményt érnek el. Egy időben Jason Stathamé volt ez a játék, aki mostanság szinte csak felsőkategóriás kasszasikerekkel kokettál. Ki érti ezt? Neeson újdonsága a Dermesztő hajsza (Cold Pursuit; hazai bemutató: február 21.), melyben a szokásos bosszúállási motívum mozgatja a cselekményt, és jobb híján alighanem azt a nézőkört is ez a jól bevált és piacképes sztorielem, akik 10 millió dollár értékben jegyet váltottak a Lionsgate terjesztésére. Jöhet a következő.

Az Orion Pictures nagy visszatérése kisebbre nem is sikerülhetett volna a tavaly Nap nap utánnal, ami összesen 6 millió dollárt termelt az amerikai mozikban. Ha azt vesszük, legalább javuló a tendencia: A csodagyerek (The Prodigy; hazai bemutató: már a mozikban) most 6 millió dollárral debütált, ami nagy érdektelenségről tanúskodik, de az említett korábbi film számainak fényében vélhetően a forgalmazó limitált eszközei és erőfeszítései pecsételték meg ennek is a sorsát. A kritikusok által egész tűrhetően fogadott film éppen 6 millió dollárból készült, szóval a cég egyelőre még nem zár ismét kaput, de a Sony ebből biztosan kihozott volna 40 milliót is egy január eleji bemutatóval.

 > végszó & ami jön
Volt lehetőség rá, hogy az erős kontraszt január és február között már most megmutatkozott, ám A LEGO-kaland 2. és a What Men Want is elszalasztotta lehetőségét - vajon mennyire jó hír ez a Boldog halálnapot! 2.-nek, mint a következő folytatásnak? A szellemes horror már szerdán érkezik az Isn't It Romantickal egyetemben, hogy Bálint napon nyerészkedjenek egy kiadósat, s jelen állás szerint mindkét semmiség fényesebb jövő elé néz, mint az év első nagyköltségvetésű produkciója, a csütörtökön nyitó Alita: A harc angyala.

> a top 10 (hivatalos becsült adatok)

# film hétvégi
bevétel
összbevétel büdzsé
1  A LEGO-kaland 2. $34.4m $34.4m $99m
2  What Men Want $19.0m $19.0m $20m
3  Dermesztő hajsza $10.8m $10.8m n.a.
4  The Upside $7.2m $85.8m $37m
5  Üveg $6.4m $98.5m $20m
6  A csodagyerek $6.0m $6.0m $6m
7  Zöld könyv - Útmutató az élethez $3.6m $61.5m $18m
8  Aquaman $3.3m $328.5m $200m
9  Pókember: Irány a Pókverzum! $3.0m $179.8m $90m
10  Miss Bala $2.7m $11.9m $15m

Címkék

horror remake orion box office comedy animation warner paramount sequel liam neeson the prodigy taraji p henson lionsgate the lego movie 2 what men want cold pursuit

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr9914618882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csaba Turbucz 2019.02.10. 19:59:14

Neesontol a Commuter is egész nézhető volt.Szerintem ez is az lesz.Megnézzük moziban.Nem egy boxoffice király de mindig hoz egy szintet szemben Stathammel aki csak gagyikkal operál.

Repce Manó 2019.02.10. 21:56:47

Csak összejön a 100 millió az Üveg-nek, sőt talán még a 110 is.

Feiertag Erik · http://fastfoodcentral.blog.hu 2019.02.11. 09:12:28

99 milliós büdzsével azért vélhetőleg nem marad hoppon a Lego Kaland 2, bár nyilván többet vártak az Észak-amerikai piacon annál, hogy épphogy annyit talán megtermeljen mint amibe kerül. Ha jól tudom a következő hétvége ünnep, ott még javíthat valamelyest.

Én mondjuk az első részt és a Batmanes spin-offot se szerettem, a Ninjago hülyeséget meg már meg se néztem. Kaszától talán nem kell tartanunk, nagyobb brand ez annál (videojátékok, Lego készletek, stb.)

Csaba Turbucz 2019.02.11. 11:50:50

@Feiertag Erik: azért az első rész 250 milliójától igen csak elfog maradni és ez nem túl öröm teli a producereknek. A Warner sem jóléti intézmény. Átfogják ezt gondolni most. A Ninjago szóra se érdemes teljesitménye után meg pláne.

Feiertag Erik · http://fastfoodcentral.blog.hu 2019.02.11. 14:24:31

@Csaba Turbucz: Az biztos hogy át kell gondolniuk a dolgokat. De nem csak Lego téren. Úgy tűnik nem igazán működnek az utóbbi időben a bejáratottabb Warner franchise-ok.

Csaba Turbucz 2019.02.11. 18:13:37

@Feiertag Erik: Godzilla is befürdik akkor remélhetőleg probálkoznak ötletekkel nem pedig a csontig megcsócsált ökörségekkel operálnak.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása