aeon flux

ready for the action now, danger boy?

usa box office: iskolázás Takács Máté
2018. szeptember 30. 17:17:00

Kategória: boxoffice 3 komment

Szeptember korrekt számokkal zárt piacképes premierjeinek hála, és a legpiacképesebbnek az Esti iskola című vígjáték színészpárosa bizonyult. Az Apróláb közben a hosszú távú gyűjtögetés eredményességében reménykedhet.

nightschool.jpg

> új filmek
Kevin Hart legutóbb a Jumanji: Vár a dzsungel gárdáját erősítette, de egyéb nagy sikerei (Pofázunk és végünk, Központi hírszerzés) után már időszerű volt újra ütni a vasat egy kicsit. A Universal istápolta Esti iskola (Night School) élén bizonyíthatta újfent az afro színész, hogy terebélyes közönségénél minden dumája betalál, ráadásul a Girls Trippel berobbant Tiffany Haddish erősíti őt női oldalról. Az iskolába visszaülés Rodney Dangerfieldnek és Jim Varneynak is bejött anno, szóval jelen páros is simán átment a vizsgán és leszállítottak 28 millió dollárt, ami alig több mint 3000 moziban egy 29 milliót kóstáló limonádétól csillagos ötös. A látogatók számára határozottan az elvárások szerint pergett a film, noha a kritikusok kapva kaptak az alkalmon egy kis (jó sok) fintorgásra. Ez aligha bánthatja viszont az akár 100 millió dollárig dagadó reményeket. A magyar közönségtől pedig a Crazy Rich Asians után ezt is megvonják, bár ezúttal sem hullajtanak túl sokan könnyeket, az is biztos.

Nem egyszerű ám csilivili animációs filmeket sem értékesíteni kiugró mértékben, ha nincs egy Pixar, DreamWorks vagy Illumination logó felvezetésképpen, éppen ezért az egyéniséget még mindig nem szerzett Sony Animation és a csak nemrég animálgató Warner változatlanul a csúcsszezonon kívül próbálkozik. Utóbbi új produktuma, az Apróláb (Smallfoot; hazai bemutató: már a mozikban) az ábra szerint pár részt még ki kell dobjon magából ahhoz a szilárdsághoz, ami megengedhet egy nyári premiert. A jetis mese ugyanis 23 millió dollárral nyitott, ami bár az ipar várakozásával megegyező, egy 80 milliós, 4000 moziban tolt családi mozi esetében igen kevés. A stúdió két éve a Gólyákkal is ilyesmi kört futott elsőre, az út pedig nem vezetett igazán magasra azt követően. Az Apróláb azért szeretetreméltóbbnak tűnik mindenki számára, úgyhogy a gyártási költség szintjét hozni fogja, főleg úgy, hogy a november eleji A Grincs érkeztéig nincs más a színen.

A Lionsgate mutatta be 2200 moziban a CBS Films Horror Park (Hell Fest; hazai bemutató: már a mozikban) című horrorját, viszonylagos csend közepette. Az 5,5 millió dollárból forgatott film 5,1 millióval nyitott, szóval senki sem járt rosszul vele, kivéve azok a nézők, akik a premier estéjén nyilatkoztak a látottakról; ők ugyanis a műfajt övező szokásos elégedetlenkedésüknek adtak hangot. Az újságírók csatlakoztak hozzájuk (miután elfáradtak a mozikba, mert előre nem vetítették nekik), és ez a nagy egyetértés vélhetően 10 millió dollárnál messzebbre nem sodorja a Horror Parkot.

Jövő karácsonykor lesz egy minden szempontból jelentős Kisasszonyok-adaptáció, hogy így majd már négy legyen összesen a hollywoodi történelemben, de addig is egy jelentéktelenebb is befészkelődött. A Little Women a Pinnacle Peak nevű földből kinőtt független forgalmazó gondozottja, legismertebb szereplője Lea Thompson, a csavar pedig, hogy modern környezetben meséli el a történetet. 643 mozi tűzte műsorra, 747 ezer dollárt jövedelmezett, szóval mondhatjuk, hogy nem zavart sok vizet.

> végszó & ami jön
A 39. hétvége a tavalyinál mozgalmasabbnak bizonyult és a múlt hetit is üti a forgalma, noha ezzel együtt 2018 negyedik leghervatagabb összforgalmát bonyolította. A rekord éves összeghez azonban hozzátette a magáét, és október még inkább így cselekszik majd. A Venom a havi nyitányrekordot is kiszemeli magának, de a Csillag születik is igen jól pozícionálta magát, úgyhogy lesz is kasszatörés kellőképpen.

> a top 10 (hivatalos becsült adatok)

# film hétvégi
bevétel
összbevétel büdzsé
1  Esti iskola $28.0m $28.0m $29m
2  Apróláb $23.0m $23.0m $80m
3  A végzet órája $12.5m $44.8m $42m
4  Egy kis szívesség $6.6m $43.1m $20m
5  Az apáca $5.4m $109.0m $22m
6  Horror Park $5.1m $5.1m $5.5m
7  Crazy Rich Asians $4.2m $165.7m $30m
8  Predator - A Ragadozó $3.7m $47.6m $88m
9  White Boy Rick $2.4m $21.7m $29m
10  Peppermint - A bosszú angyala $1.8m $33.5m $27m

Címkék

horror box office animation warner pinnacle universal children lionsgate little women kevin hart smallfoot hell fest night shool tiffany haddish

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr5314273067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dzsoker1976 2018.09.30. 17:33:27

Az utolsó Redford filmet mégsem most mutatták be az amerikai mozikban?Vagy annak sajnos nem volt mérhető látogatottsága?
Minden esetre reménykedek benne,hogy valamelyik magyar forgalmazó(annyi van már megint)lát benne fantáziát egy idei mozibemutató képében.

Repce Manó 2018.09.30. 20:27:00

@dzsoker1976: 5 moziban mutatták be kb 30 ezer dolláros mozinkénti átlaggal, vagyis 150 ezer dolláros becsült bevétellel. Szerintem ezt érdemes azért még több moziba is elküldeni, de nem hiszem, hogy túl messzire fog menni.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása