aeon flux

ready for the action now, danger boy?

usa box office: dicsértessék Takács Máté
2018. szeptember 09. 17:30:00

Kategória: boxoffice 2 komment

...a Démonok között-franchise kiötlőgárdája, mert az ötödik filmmel új csúcsot jegyezhetnek: Az apáca a második legjobb szeptemberi nyitányt villantotta. Ezalatt Jennifer Garner csak félgőzzel lendült akcióba a Peppermint - A bosszú angyala élén.

peppermint.jpg

> új filmek
A Démonok között 2013 nyarán pikk-pakk szintet emelt a horrorfilmek box office-esélyein, és aztán még további két százmilliós eresztést is szült (nem mellesleg a magyar nézők is e film révén álltak rá a műfajra). Ahány rém, annyi film, márpedig egy darab 130 perces Démonok közöttbe belefér akárhány rém, s most a két éve színre lépett epizodista kapott most kiteljesedést másfél órában. Az apáca (The Nun; hazai bemutató: már a mozikban) hozta is a frászt, az újságírókra (a leggyengébb RT-értékeléssel bír a sorozatból) éppúgy, mint a kasszákra a maga 53,5 millió dolláros első hétvégi bevételével. Ennél többet csak az Az gyűjtött egy éve szeptember havában, jóllehet mindjárt duplaennyit, sőt. A zsinórban ötödik #1 víkendjét letudó Warner Bros. 22 millió dollárt szentelt a film elkészítésének, ez már a nyitónapon a kasszákban volt, szóval a kilátások roppant kecsegtetőek, hiszen 125 millió dollárig is vezethet az út, vagy akár messzebb a további hetek kínálatának életképességétől is függően. S hogy miért kattannak ennyire a nézők? Jó pár hete vacak volt már a kínálat, ez meg egy jól ismert, elég biztos pontnak tűnő, majdnem 4000 mozit lerohanó szokásos parahorror, aminek mindig volt és lesz is piaca.

Pierre Morel egyszer, tíz évvel ezelőtt csodát tett az akciófilmmel, Liam Neeson karrierjével és a Besson-műhellyel is. Az Elrabolva a francia premier után egy teljes évvel vált jelenséggé, mikor az amerikai mozikban nem akarták békénhagyni a nézők... Aztán persze a folytatásokkal le is dolgozta a nívót a széria, már más rendezőkkel. Morel azóta a Párizsból szeretettellel kísérelt meg ismételni, sikertelenül, majd ugyanígy járt a Gunmannel is. Most inkább egy hölgyet vett elő; a Peppermint - A bosszú angyala (Peppermint; hazai bemutató: szeptember 27.) Jennifer Garner visszatérése röpke akciózós korszakához, ami elsőre még nem tűnhetett rossz ötletnek, legfeljebb unalmasnak. A kritikák tanúsága szerint rossz is az STX forgalmazta végproduktum, és a nézők sem tették kivételessé: 13,3 millió dollárral nyitott, ami kétségtelenül jobb a rendező legutóbbi próbálkozásainál, de nagy jövőt nem sugall. A körülbelül 27 millió dolláros költségvetésen át tudja verekedni magát, de 32-34 milliónál véget érhet a dal.

Újabb keresztény dráma válhatott javára a célközönségnek e hétvégén. Az azonos című, húsz éves dal nyomán készült God Bless the Broken Road 1200 mozi műsorára került fel, de észrevetetnie magát nemigen sikerült a forgalmazó Freestyle terveivel megegyező mértékben, hiszen csak 1,6 millió dollárt csengettek ki rá. Csak az imádság segíthet a továbbiakban a 7,7 milliós költségvetés megugrásában.

> végszó & ami jön
Az apáca kirobbanó nyitányának hála a top 12 összbevétele bőven 100 millió dollár felett van, és ez az év 36. hétvégéjén eddig csak tavaly fordult elő. Nem rossz, és a következő hétvégén megint izgalmakat hoz a Predator - A Ragadozó premierje, ami mellett még az Egy kis szívesség tör 10 millió dollár fölé a premierek közül.

> a top 10 (hivatalos becsült adatok)

# film hétvégi
bevétel
összbevétel büdzsé
1  Az apáca $53.5m $53.5m $22m
2  Crazy Rich Asians $13.6m $136.2m $30m
3  Peppermint - A bosszú angyala $13.3m $13.3m $27m
4  Meg - Az őscápa $6.0m $131.6m $150m
5  Keresés $4.5m $14.3m n.a.
6  Mission: Impossible: Utóhatás $3.8m $212.1m $178m
7  Barátom, Róbert Gida $3.2m $91.7m $70m
8  Az Eichmann-hadművelet $3.0m $14.1m $20m
9  Alfa $2.5m $32.4m $60m
10  Csuklyások - BlacKkKlansman $1.6m $43.5m $15m

 

Címkék

horror box office jennifer garner warner spinoff freestyle drama action peppermint pierre morel religious stx the nun god bless the broken road

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr5714231241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Repce Manó 2018.09.09. 18:46:04

Mission Impossible eközben 726 millióig ért globálisan, hamarosan a Deadpool 2 felett lesz a worldwide listán az idei ötödik helyen. A Meg - az őscápa pedig 491 millió dollár, szóval azt sem fogja már megmenteni senki a fél milliárdtól.

A Keresés is szépen gyűjtögeti a maga is közönségét és a Csuklyások is 43 milliónál áll jelenleg, ami azért figyelemreméltó.
A Happytime Murders meg 75%-ot zuhant szóval 20 milliós eddigi bevételéhez kb. 1-2 millió dollár fog még csapódni, ha nem vonják ki még drasztikusabban a legtöbb moziból. Annál csak a Kin nagyobb csalódás, ami 72%-ot csökkent a második hétvégére ugyanannyi moziban, mondjuk bizonyára jóval kevesebb vetítés mellett.

Csaba Turbucz 2018.09.09. 19:21:22

@Repce Manó: Missionon most letérdeltem.simán átzakatolt a 700-on és még van benne szusz.A legsikeresebb rész lesz infláció nélkül.Grat Tomnak!!

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása