aeon flux

ready for the action now, danger boy?

usa box office: zsold Takács Máté
2018. július 01. 18:14:00

Kategória: boxoffice Szólj hozzá!

A blockbusterek egy kört kihagytak, így most a Sicario 2: A zsoldos és az Uncle Drew című vígjáték jegyezhetett tisztességes rajtot az amerikai mozikban, miközben az élen változatlanul a Jurassic World: Bukott birodalom és A hihetetlen család 2. dübörög.

sicario2.jpg

> új filmek
A Sicario - A bérgyilkos 2015 őszén nem csak a kritikusokat nyűgözte le, de a közönség is hajlandónak bizonyult arra, hogy olyasvalamit nézzen nagyobb tömegben, ami nem kifejezetten igyekszik a kedvükre tenni. Néha ilyesmi is utat talál 46,9 millió dollárig, bár folytatásig nem sűrűn. Az Oscar-jelölt film most mégis folytatódott, ezúttal sokkal kommerszebb módon, egyből 3000 moziban és a nyári szezonban nyitva. Benicio del Toro és Josh Brolin duója ráadásul nem függetlenként, hanem az egyik stúdió, név szerint a Sony istápolásában került terítékre. A nézők jó emléket őriztek és a látványorientáció közepette vevők némi alternatívára, így hát 19 millió dollárt csengettek ki a 35 millióból forgott Sicario 2: A zsoldosra (Sicario: Day of the Soldado; hazai bemutató: már a mozikban). Egyrészt kielégítő ugrás ez az első rész 12 milliós rajtjához képest, másrészt ahhoz is elégnek tűnik, hogy a végösszeg is túltegyen a három évvel ezelőttin. A vélekedések az újságírók és a jegyváltók részéről sem érnek fel viszont a korábbihoz, úgyhogy a harmadik résznek, adott esetben, már küzdelmesebb lehet a dolog.

Kyrie Irving NBA-játékos szereplésével készült pár promóciós kisfilm a Pepsi Max számára egy bizonyos Uncle Drew nevű figurával, aki a jelek szerint oly mértékű népszerűségre tett szert, hogy egész estés játékfilmet is kiérdemelt. A Lionsgate és befektetői 19 millió dollárt költöttek az Uncle Drewra, ami jó húzásnak tűnik, hiszen a kosárlabdás komédia 15,5 millióval nyitott. A száz percesre duzzasztott reklámfilm határán táncoló mű a közönségnél csont nélkül betalált a visszajelzések alapján, és a kritikusok sem részesítették kedvezőtlenebb fogadtatásban, mint a Sicario 2: A zsoldost. Az viszont kérdéses, mennyire képes egy ilyen speciális alapokkal bíró film szélesíteni a közönségén az első hétvégén rohanókon túlra, úgyhogy egyelőre 40 millió dollár az, ami vakmerőség nélkül elvárható végső bevételként.

A Mister Rogers' Neighborhood egy fél órás ismeretterjesztő műsor volt gyerekeknek a '60-as évek és 2001 között, ennek házigazdája, Fred Rogers - aki két évvel a műsor befejezését követően halt meg - pedig megért egy dokumentumfilmet is. A Won't You Be My Neighbor? az idei Sundance filmfesztiválon mutatkozott be, pár hete a mozikba pedig a Focus Features juttatta el. A limitált körben született, folyamatosan príma számokat most szolidan széles (654 mozi) szinten kellett folytatnia. Az egy mozira jutó bevétel már azért visszaesett, de a top 10-be így is bekerült a film a több mint 2 millió dolláros bevételével. Ezzel már 7,5 millió környékén jár, és a 10 milliót bőven meg fogja még haladni az elkövetkezendő hetekben.

> korábbi filmek
205 millió dollárral zárta első hetét a Jurassic World: Bukott birodalom, vagyis hét nap alatt sem tudta hozni az első rész nyitányát. Ettől még józan mértékű bevételről van szó, s a Universal igazán örülhet ennek, ha még egy filmen mesterkedik. Az első helyet most 60 millióval sikerült megőrizni, ami 59%-os zuhanást takar - szemben az első rész jóval magasabbról bekövetkezett 50% alatti visszaesésével. Eddig 264 millió gyűlt össze; bevételben már harmadik az öt film közül, ám konkrét nézőszámot illetően még sereghajtó.

45 millió dolláros harmadik víkendet jegyez A hihetetlen család 2. Noha ez már csak négymillióval több, mint a Szenilla nyomában azonos adata, a szuperhős família majd' 440 milliót hajtott fel eleddig, s ezzel már most a Pixar második legjövedelmezőbb munkája, de eladott jegyek számában is alaposan felzárkózott, méghozzá a negyedik helyre. Lehet még belőle első...

> végszó & ami jön
Új nagypályás híján alaposan visszaesett az élmezőny összbevétele, noha június utolsó fordulójában nemigen volt jellemző lényegesen nagyobb összeg eddig se a jelen 170 millió dollárnál. 2018 rekorder bevételeinek tehát nem ártott egy csendesebb, de az előző hetek sikerei által azért felszínen tartott hétvége. Ami most jön, az meg a függetlenség napját követi majd, a The First Purge szerdai és A Hangya és a Darázs pénteki premierjével.

> a top 10 (hivatalos becsült adatok)

# film hétvégi
bevétel
összbevétel büdzsé
1  Jurassic World: Bukott birodalom $60.0m $264.8m $170m
2  A hihetetlen család 2. $45.5m $439.7m $200m
3  Sicario 2: A zsoldos $19.0m $19.0m $35m
4  Uncle Drew $15.5m $15.5m $19m
5  Ocean's 8 - Az évszázad átverése $8.0m $114.7m $70m
6  Haverok harca $5.6m $40.9m $28m
7  Deadpool 2. $3.5m $310.4m $110m
8  Sanju $2.6m $2.6m n.a.
9  Solo: Egy Star Wars-történet $2.3m $207.3m $275m
10  Won't You Be My Neighbor? $2.3m $7.5m n.a.

 

Címkék

sony box office comedy action benicio del toro josh brolin sequel documentary lionsgate focus features jurassic world fallen kingdom incredibles 2 sicaro day of the soldado uncle drew wont you be my neighbor

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr9714086315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása