aeon flux

ready for the action now, danger boy?

usa box office: anyaháború Takács Máté
2018. május 13. 17:31:00

Kategória: boxoffice 1 komment

Anyák napjára az amerikai mozikban felsorakozott a partizó anya és a kemény anya, ám sem A partiállat, sem a Breaking In nem tett mély benyomást a toplistára, amit harmadik hete a Bosszúállók: Végtelen háború vezet.

lifeoftheparty.jpg

> új filmek
Azt nem mondhatjuk, hogy Melissa McCarthy csak Paul Feig kezei alatt tud sikert elérni, hiszen a Személyiségtolvaj mellett még a Tammy és úgy-ahogy A főnök is gyűjtött kellő dellát, ám a kritikusoknál tényleg csak vele párosulva tud érvényesülni, férjurával, Ben Falcone-nal nem. Ezen nem változtat A partiállat (Life of the Party; hazai bemutató: már a mozikban) sem, s ami azt illeti, említett kettő, amit a McCarthy-házaspár művelt, még jobban is nyitott. A 18,5 millió dollár ráadásul most úgy maradt 20 alatt, hogy a vasárnapi anyák napja is segítette az üzelmeket. A Warner mondjuk bőven pénzénél lesz - már amennyire pénzénél tud lenni egy stúdió manapság, ha az adott film jócskán meghaladja költségvetését a bevételi oldalon -, hiszen csak 30 millióba fájt. A nem különösebben lelkes nézői visszajelzések nem jósolnak túl hosszú életet ennek a partinak, ami nem is kezdődött túl jól (éppen csak ötezer dolláros átlagot produkált mozinként), szóval nem valószínű, hogy A főnök 63,3 millióját képes lesz megközelíteni. Ejnye, mennyi "nem".

Az Acrimony és a Traffik már a lista mélyén, így ideje volt újfent megcélozni a fekete közönséget egy újabb thrillerrel. A Breaking Inben Gabrielle Union (egek, ez a csaj hogy lehet már 45 éves?!) áll bosszút keményen, ami bárkinek izgalmas lehet, valljuk meg, nem csak az afro közönségnek, de ők aztán igazán csípik az ilyesfajta filmeket. Most mégis csak diszkréten járultak a kasszákhoz, így a Universal a 20 millió közelébe szóló vélhető reményei helyett csak 16,5 milliót regisztrálhatott. Ez még így is jobban fest majd James McTeigue rendező profiljában, mint A holló vagy a Nindzsa bérgyilkos nyitánya, bár ahogy ezeknél az egyszerhasználatos thrillereknél lenni szokott, duplázásnál sokkal többre nemigen viszi, vagyis 35 millió felett valamivel száll majd ki a játékból. Az viszont kész vagyon a hatmilliós büdzsé mellé állítva.

> korábbi filmek
A Bosszúállók: Végtelen háború 62 millió dolláros harmadik hétvégét intézett magának, összbevétele pedig az 550. milliót pedzegeti. Ez ugyan még lényeges előny a Fekete Párduccal szemben (az az 500. millióján volt túl ugyanezen a ponton), ám a hétvégi összeg már elmarad tőle, és a május blockbusterei is beköszöntenek rövidesen, ami tovább gátolja a Disney monstrumát abban, hogy 650 milliónál sokkal messzebbre jusson. Ellenben Kínában 200 millióval rajtolt a film, globális összege így túllépte a másfél milliárdot, mi több, immáron 1,6 milliárddal a legsikeresebb MCU-film, és csak az Avatar, a Titanic, Az ébredő Erő és a Jurassic World maradt előtte.

> végszó & ami jön
127 millió dollár körül teljesített a top 12, ami nem egy egetrengető összeg, ám tavaly és 2015-ben is egészen hasonló számok alakultak, csak épp akkor még csak második hetében járt az aktuális listavezető MCU-mozi. Van hova ugrani, és erről az ugrásról a Deadpool 2. gondoskodik, nem kizárt, hogy az első rész 132 milliójához méltó összeggel (amilyen sivár a vidék a Bosszúállókon túl). Jön még alternatívának a Könyvklub című vígjáték és a Kutyaparádé című családi mozi.

> a top 10 (hivatalos becsült adatok)

# film hétvégi
bevétel
összbevétel büdzsé
1  Bosszúállók: Végtelen háború $61.8m $547.8m $300m
2  A partiállat $18.5m $18.5m $30m
3  Breaking In $16.5m $16.5m $6m
4  Átejtve $10.1m $29.6m $12m
5  Hang nélkül $6.4m $169.6m $17m
6  Túl szexi lány $3.7m $43.9m $32m
7  Rampage - Tombolás $3.4m $89.7m $120m
8  Tully $2.2m $7.0m n.a.
9  Fekete Párduc $1.9m $696.2m $200m
10  RBG $1.2m $2.0m n.a.

Címkék

thriller box office comedy warner universal melissa mccarthy gabrielle union breaking in ben falcone avengers infinity war life of the party

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr9813915710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csaba Turbucz 2018.05.13. 18:13:18

Megemliteném még:a Rampage 3 millióra van a 400 milliótól és 90+ lesz a hazai eredménye.Rocknak újjabb pipa.

Hang nélkül 170 millió fölött fog kiszállni 17 milliós büdzsé mellett.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása