aeon flux

ready for the action now, danger boy?

usa box office: nyári háború Takács Máté
2018. május 06. 17:38:00

Kategória: boxoffice 2 komment

A Bosszúállók: Végtelen háború második hete magabiztosan vezet, és dátumvariálásának hála a május, azaz a mozis nyár hivatalosan valamirevaló blockbuster-jelölt debütálása nélkül vette kezdetét - erre éppen húsz éve nem volt példa. Az Átejtve azért lehetőségeihez képest jól kezdett, míg a további premiereknek csak aprópénz jutott.

overboard.jpg

> új filmek
Eugenio Derbez minden alkalommal nyomatékosítja, mekkora sztár is ő a latinók körében. Először az Instructions Not Included aratott meglepő sikert az Államokban is 44,5 millió dollárral, majd már az angol nyelven készült és a hozzánk is befutott Hogyan legyél latin szerető produkált tízezer dollár feletti mozinkénti átlagos bevételt nyitányakor. A Pantelion, vagyis a Lionsgate viszont, ahogy tavaly ilyenkor, úgy az Átejtve (Overboard; hazai bemutató: május 31.) esetében is óvatoskodóan mérte a teátrumokat: csak 1623 helyen látható A vasmacska kölykei remake-je, melyben ezúttal nem a nő, hanem a férfi a gazdag kiállhatatlan. A Derbez-hívek felsorakoztak, és most a kedvelt forrásanyag és a jóval szélesebb közönséget megcélozni képes sztori továbbiakat is képes volt meginvitálni: 14,8 millió dollárt gyűjtött a film, vagyis mozinként átlagosan több mint kilencezer dollár került a pénztárakba. Ez a részeredmény mutatja igazán, hogy első körben sikeres vállalkozásnak bizonyul az Átejtve - már csak 12 milliós költségvetése fényében is -, melyben Anna Faris játssza a másik félt. A kritikák a sejtett képet festik, vagyis nem szépet, de a nézői vélekedések is, márpedig a közönségnek nagyon a kedvére van az ilyen baltával faragott jellemfejlődéssel operáló komédia. Jön ugyan még vígjáték már jövő héten, de az Átejtve egyelőre formálhat esélyt 45-50 millióra is.

Jason Reitman, Diablo Cody és Charlize Theron a Pszichoszingli után újra együtt dolgozott. A Tully nem különben hozta ki Theronból a legjobbat az újságírók vélekedése szerint, viszont ezt sem ítélte a Focus Features egy családi matinénak, szóval csak módjával vették fel a mozik, egészen pontosan 1353. Gyanítható volt, hogy a drámai vígjáték nem vág a lista élére, a 3,2 millió dollár így, bármily kevés is, nem esik messze a várakozásoktól - de azért lefelé esik. Theron alakítása révén talán még hallunk a filmről az év vége felé, egyébiránt 10 millió dollár alatt végezheti be pályafutását.

Egy betörő fogva tartott nőre bukkan aktuális célházában, és irgalmatlan szamaritánusként jól ott is hagyja. Később azért próbál cselekedni, de a tulaj is - ilyesmi a Bad Samaritan sztorija, és a film maga nem is kapott olyan rossz kritikákat, mindazonáltal az eddigi legnagyobb tapasztalatát a tavaly novemberi LBJ-vel szerzett Electric Entertainment forgalmazó nem tudott érdemi pénzt kisajtolni belőle. A thriller a hétvége legszélesebben indult premierje a maga 2007 mozijával, de messze a legnagyobb érdektelenség övezte az ezer dollár alatti átlagot jelentő 1,8 milliós nyitány alapján. A 10. helyhez azért még épp elég volt.

> korábbi filmek
A Bosszúállók: Végtelen háború 112,5 millió dollárt jegyez második hétvégéjén, ami 50% feletti, de még egész jó arányú csökkenést jelent a rekorder 257,7 milliós nyitány után. Csak Az ébredő Erő szállított többet második víkendjén, a szuperhősös összejövetel így tíz nap alatt 450 millió dollárt gereblyézett össze. Dobjuk hozzá a Fekete Párducot, és a Disney már két MCU-filmjével több mint 1,1 milliárd dollárt zsákolt hazai terepen - miközben azért említett másik idei nagyágyúval szemben az előnye 22%-ról 10%-ra zsugorodott a harmadik Bosszúállóknak. Ami a világviszonylatot illeti, minden eddiginél gyorsabb tempóban lépte át az egymilliárd dollárt (1,16 milliárdnál tart).

> végszó & ami jön
Nagyjából 160 millió dollárt számlál a top 12 összbevétele, aminél volt már rosszabb a szezonkezdő hétvégén, bár nem sokszor. Jelentős új film nélkül így se rossz, viszont a következő fordulóban meglátszik majd a szokatlan májusi nélkülözés. A partiállat 20 millió dollár fölé próbálja majd verekedni magát, illetve jön egy thriller is Breaking In címmel, ami 15 milliót is megüthet.

> a top 10 (hivatalos becsült adatok)

# film hétvégi
bevétel
összbevétel büdzsé
1  Bosszúállók: Végtelen háború $112.5m $450.8m $300m
2  Átejtve $14.8m $14.8m $12m
3  Hang nélkül $7.6m $159.9m $17m
4  Túl szexi lány $4.9m $37.8m $32m
5  Rampage - Tombolás $4.6m $84.8m $120m
6  Tully $3.2m $3.2m n.a.
7  Fekete Párduc $3.1m $693.1m $200m
8  Felelsz vagy mersz $1.9m $38.2m $3.5m
9  Super Troopers 2 $1.8m $25.4m $13.5m
10  Bad Samaritan $1.8m $1.8m n.a.

Címkék

remake disney thriller box office comedy charlize theron anna faris lionsgate diablo cody jason reitman focus features tully eugenio derbez avengers infinity war overboard bad samaritan electric entertainment

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr8213895892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dzsoker1976 2018.05.06. 18:54:03

Dean Devlin akkor sz Űrvihar buktája után a Bad Samaritannal sem tud kitörni a haverja Roland Emmerich árnyékából.Kiváncsi vagyok milyen műfaj lesz a következő amivel megpróbálkozik a sci-fi és a thriller után.

Csaba Turbucz 2018.05.06. 19:47:05

És ez az elöny egyre csak nőni fog.összesen.hasonlitható a december végi időszak a mostanival.(szabadságok,süliszünet,hidegidő)
650-680 köré várom a filmet.Black Panther is behozta az az 60 millió minuszt.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása