aeon flux

ready for the action now, danger boy?

usa box office: katasztrófaművészet Takács Máté
2017. december 03. 17:35:00

Kategória: boxoffice Szólj hozzá!

Hálaadást követően nem nyerő filmet ledobni, de azért mindig akad egy-egy sokat halogatott vacak, horror, egyéb, ami rendelkezésre áll - idén mégis üresen tátongott a premierek szekció a műsorban, országos szinten. Kicsiben sok minden történt: remekül nyitott a The Disaster Artist és A víz érintése is, és nem elhanyagolhatóan tért vissza 20 év után a mozikba a Titanic is. Második hete a Coco a legnézettebb film.

titanic.png

>új filmek
James Franco nagyot gondolt, és filmet készített a 2003-as The Room című kultfilm készítéséről, aminek kultuszába inkább bele se menjünk. A The Disaster Artist számára a kritikai siker megadatott, s most az A24 19 moziból az anyagiakat is meglelte: 1,2 millió dollár folyt be, 64 ezer dollár minden egyes teátrumból, átlagosan. Lesz országosodás, bár a téma nagyon szűk közönséggel rezonál, szóval a korlátok majd megmutatkoznak. Mindenesetre 10-15 millió dollár közé egyelőre lehet tervezni.

Guillermo del Toro már szép hírnevet szerzett fantasy-románca, A víz érintése (The Shape of Water; hazai bemutató: február 22.) két moziban került a közönség elé, természetesen komoly érdeklődéssel kísérve. A 167 ezer dollár kevés szabad helyet sugall a nézőtéren, és persze fényes jövőt a filmnek - a Fox Searchlight végre visszatérhet.

James Cameron egetrengető sikerű filmje, a Titanic öt és fél éve már kihajózott másodjára a mozikba, akkor 3D-vel dúsítva toldotta meg csaknem 60 millióval addigi 600 millió dollárját. Most, 20 évvel eredeti premierjét követően a Paramount 87 helyet szerződtetett le (ezzel a hét legszélesebben indult bemutatója...), hogy megemlékezzenek arról a filmről, ami a bemutató előtt csaknem a sírba vitte őket, aztán meg a mennyekbe. A nézőkben volt némi hajlandóság az újrázásra, hiszen a 415 ezer dollár csaknem ötezres átlagot takar mozinként. Nyilván nem marad sokáig a felszínen, talán egymillióval bővítheti az üzelmeket.

> korábbi filmek
A Coco 82,6 milliós első hetet zárt, majd az ilyenkor szokotthoz képest cseppet sem vészes csökkenéssel (-49%) újabb 26 millióval őrizte meg pozícióját. A Disney terjesztése 108 millió dollárnál jár, és legközelebb is minden bizonnyal az élen köszönthetjük.

Újabb 60%-ot zuhant Az Igazság Ligája. A Warner szuperhősös csúcsfilmje 16,5 millióval második, eddig elért 197 milliója pedig kevesebb, mint amennyit a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala az első héten termelt. Az nem jó.

12,5 millióval a dobogó alsó fokán áll Az igazi csoda. A címéhez méltó Lionsgate-dráma 88 millió dollárnál jár, egy hét múlva pedig alighanem a 100 milliós határon is átkel - ismerve az ilyen családi mozikat és persze a karácsonyi szezont, 150 millió alatt nem fog megtorpanni.

Végül elérte a 100 milliót a Kingsman: Az Aranykör. A Fox vélhetően nem ilyen késő dátummal kalkulált, pláne, hogy ennél többet költöttek a film legyártására, de talán még képes érvényt szerezni mindez a harmadik részhez.

> végszó & ami jön
A top 12 összesített bevétele majdnem eléri a 100 milliót, s tekintve az esztendő hitványságát, premier nélkül ezt elérni ezen a kiemelten kietlen víkenden nem rossz eredmény. Jövő héten a The Disaster Artist országos szintre lép, és rendes premier is lesz már a Just Getting Started című vígjáték képében, melyben Tommy Lee Jones és Morgan Freeman látszólag ismételni szeretné a Szemtelen szemtanúk ill. A nagy zsozsó fiaskóját. Lelkük rajta...

> a top 10 (hivatalos becsült adatok)

# film hétvégi
bevétel
összbevétel büdzsé
1  Coco $26.1m $108.7m $200m
2  Az Igazság Ligája $16.6m $197.3m $300m
3  Az igazi csoda $12.5m $88.0m $20m
4  Thor: Ragnarök $9.7m $291.4m $180m
5  Megjött apuci! 2. $7.5m $82.8m $69m
6  Gyilkosság az Orient expresszen $6.7m $84.8m $55m
7  Lady Bird $4.5m $17.1m $10m
8  Három óriásplakát Ebbing határában $4.5m $13.7m $15m
9  The Star $4.0m $27.3m $20m
10  Rossz anyák karácsonya $3.5m $64.8m $28m

Címkék

fox guillermo del toro box office titanic paramount james cameron coco james franco the shape of water a24 the disaster artist

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr613415581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása