aeon flux

ready for the action now, danger boy?

eközben kínában... (15.) Takács Máté
2017. augusztus 19. 09:09:00

Kategória: boxoffice Szólj hozzá!

Az elmúlt másfél hónap során egyetlen hollywoodi produkció volt talpon a vidéken, ami meg is szedte magát, a helyi filmeken belül pedig egyetlen hívta fel magára igazán a figyelmet, lehengerlő mértékben.

kinai15.png

> a közelmúlt újdonságai
Nem hogy feltűnést keltett, de a Wolf Warrior 2 című akciófilm-folytatás irtó hamar történelmet írt: nem egyszerűen leiskolázta az összes filmet szűk három hét alatt hazájában, de a 2017-es globális toplistán is olyan filmeket utasított egyszeriben maga mögé, mint a Pókember: Hazatérés és a Transformers: Az utolsó lovag. A 2015-ben bemutatott első résznél szimplább akciófilmet keresve se találnánk, főleg, hogy Scott Adkins játssza benne az egyik gonosztevőt. Majdnem 90 millió dollárig vitte anno, ami kétségtelenül sejtette a folytatás sikerét, de ilyen mértéket biztosan nem. Fantasyfilmek ostromolták eddig a kínaiakat legnagyobb mértékben, de most a The Mermaid és a Monster Hunt is elbújhat. A Wolf Warrior 2 július végén, az első hétvégén 131,8 millió dolláros összeget kasszírozott, majd ezt képes volt még növelni is, így 162,4 milliós második hétvégéje minden idők legmagasabb második hétvégi eredményének számít globális színtéren - Az ébredő Erő amerikai 149 millióját verve. 470 millióhoz ért a második vasárnapját zárva, innen a The Mermaid már csak pár nap kérdése volt, és a 84 millió dollárt rejtő harmadik hétvégével már függetlenítette is magát a mezőnytől. 23 nap alatt 741 milliót termelt, így most a 7. helyet birtokolja a 2017-es világszintű toplistán, s jelenleg A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja és a Wonder Woman is veszélynek van kitéve előtte. Egyetlen piacról 800 millió dollár - vajon ez felkelti oly mértékben a többiek érdeklődését, hogy biztos közelségbe kerüljön az egymilliárd?

A hazai termékek közül érdemi eredményt ért még el a Wu Kong című fantasy, harcosokkal, istenekkel, majomkirállyal, szóval a szokásos dara, a Journey to the West: Conquering the Demons című 2013-as blockbuster rendezőjétől. 40 millió felett, első helyen vágott neki, és éppen átslisszant a 100 millión, mire a Wolf Warrior 2 átvette a teljes irányítást.

The Founding of an Army címmel a propaganda szellemében nézhette a közönség a Népi Felszabadító Hadsereg megalakulásának 90. évfordulóján a kommunista történelem lényeges szeletét. A film a Wolf Warrior 2 árnyékában rajtolt el 24 millióval, majd 57 millió tájékán búcsúzott.

Once Upon a Time az angol című annak a romantikus fantasynek, ami a Wolf Warrior 2 második hétvégéjének fő sikere is lehetett volna, ha az akciófilm nem lel ilyen fékezhetetlen sikerre. A 38 milliós hétvége viszont kevés kakaó volt a 100 millió eléréséhez - 80 millióval kell beérnie az érezhetően magasabbra törő filmnek.

Az időszak egyetlen amerikai sikere a Gru 3. Az animációs folytatás méltón vette a kanyart 64 millió dollárt számláló nyitányával, majd ezt 154 millióig tornázta fel, mielőtt elhagyta a napi top 10-et. A Minyonok 2015-ben a 70 milliót sem érte el, a Gru 2. pedig 2014-ben csak 53 millióg vitte.

> korábbi filmekről
A Transformers: Az utolsó lovag az év legnagyobb reménységei közé tartozott, tekintve, hogy az előző rész 330 millió dollárt fialt. Ehhez képest az idei eresztés 100 millióval maradt el, ami kétségtelenül csalódás. Innentől kezdve a további alakváltós filmeknek már nincs biztos mentsvára...

> érkező reménységek
A Wolf Warrior 2-t végül a Paradox című akciófilm szorította le az élről az elmúlt napokban, melyben Tony Jaa és Sammo Hung is közreműködik ilyen-olyan minőségben. A hónap végén a Verdák 3. és a Valerian és az ezer bolygó városa próbál segíteni nem túl fényes helyzetén a kínai premierrel, de Nyomd, Bébi, nyomd! is bemutatkozik.

Címkék

fantasy box office animation action sequel romance asian cinema box office kina despicable me 3 transformers the last knight wolf warriors 2

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr812762270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása