aeon flux

ready for the action now, danger boy?

eközben kínában... (1.) Takács Máté
2016. szeptember 27. 22:03:00

Kategória: film 3 komment

Ebben az új, határozatlan időközönként jelentkező rovatban egy súlyos hiányosságot igyekszem pótolni, már ami egy box office-szal kiemelten foglalkozó blognál jelentkezhet. Az utóbbi pár évben sokat emlegetett, de fel talán nem teljesen fogott kínai piac eseményeire, filmjeire térek ki pár mondatban. Ott se minden arany, ami fénylik, ez rögtön ki fog derülni.

kinai_bo_01.jpg

> újdonságok, toplistások
Az elmúlt, szeptember 23-25-ig hétvégén az egyetlen hollywoodi import a Gólyák volt. Azt már tudjuk, hogy a világ csaknem egy emberként mondott nemet a Warner rajzfilmjére, és hát ha ebből Magyarország sem kivétel, akkor tényleg már csak Kínára lehet számítani, de most még ők sem mozgolódtak nagy számban. A film 5,2 millió dollárnak megfelelő jüant gyűjtött össze, amivel bronzérmes lett a hétvégi listán. Idén a Kung Fu Panda 3. (51,3m), az Angry Birds - A film (29,2m) és a Zootopia - Állati nagy balhé (23,6m) állnak az animációs dobogón, utóbbinak előadásszáma amúgy a második hétvégén jócskán emelkedett, így nagyobb volt a bevétele is, végül pedig 235 millió dollárral zárta pályafutását. A Gólyáknak 112.356 vetítése volt, melyeken összesen 1,095 millió néző ült, vagyis átlagosan tízen minden előadáson. A film teljes nemzetközi nyitányából (18,6m) 28% Kína jussa.

A vezető pozíciót második hete az A Chinese Odyssey Part Three őrzi. A 20 millió dollár körüli összegből készült fantasy-vígjáték egy 1995-ös és egy 2002-es részt követ a címben is hivatkozott harmadikként, szóval erős memóriát igényelt a nézők részéről. A súlyos zuhanások szokványosak Kínában, így az öt napos, holidayre eső 37,6 milliós nyitányt követett 64%-os erózió átlagos forgatókönyv; most 6,6 millióval áll az élen, összbevétele pedig 50 millió fölé ért.

> korábbi filmekről
Az elmúlt hónap nagyobb külföldi sikerei közé tartozik a Star Trek: Mindenen túl (65 millió dollárral és több mint 12 millió nézővel) 24 nap után, és a Jégkorszak: A nagy bumm (66 millió dollár és 14 millió néző) négy hét után.

A hazai produkciók közül kitűnt az augusztus elején bemutatott Time Raiders. A fantasztikus akció-kalandfilm egy online regénysorozat adaptációja népszerű főszereplőkkel; egyikük a Monster Hunt című tavalyi bombasikert is fémjelezte, másikuk A Nagy Falban is látható lesz decemberben, amúgy meg mindketten énekesek is, de ez már csak úgy megy arrafelé. Az 50 millió dolláros költségvetésű film, melyben ősi város nyomába erednek a szereplők, 150 millió dollárt jövedelmezett eddig.

90 millióig jutott az augusztus 11. óta látható Line Walker. A krimiben negyvenes éveikben járó, veteránnak mondható színészek játszanak.

> érkező reménységek
A közeljövőben a Mission Milano (akció-vígjáték Andy Lauval), a The Bombing (második világháborús akciófilm Bruce Willis szereplésével és Mel Gibson díszlettervezésével) számíthat nagy érdeklődésre, de bemutatkozik a Ben-Hur és A barátságos óriás is.

Címkék

star trek box office warner asian cinema asian movies ice age 5 storks box office kina

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr5711748231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Edrick 2016.09.27. 22:09:08

Hűha, ezt nem vártam :O :)

Feiertag Erik · http://fastfoodcentral.blog.hu 2016.09.27. 22:24:51

A hatalmas kínai zuhanásokról a WarCraft is tudna mesélni. Ha jól rémlik a harmadik héten már nem volt top 10-ben, és kb. 200 millió dollárnál járt.

misafeco 2016.09.28. 13:44:23

@Feiertag Erik: Ez azért van általában, mert a nyitóhétvége után folyamatosan veszíti el a vásznakat minden film. Az átlag hollywoodi film 2 hét után el is tűnik a mozikból, hiába lenne rá kereslet.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása