aeon flux

ready for the action now, danger boy?

usa box office: open field Takács Máté
2016. március 13. 17:19:00

Kategória: film 2 komment

A Zootropolis - Állati nagy balhé határozott uralkodását hozó hétvégén a Cloverfield Lane 10. igen bravúros módon ért el jó eredményt, miközben más egyebek elhullottak, ezek közül is az Agyas és agyatlan a legkínosabban.

cloverfield_lane_10_kiskep.jpg

> új filmek
Új precedens is lehetne a Cloverfield Lane 10.-ből (10 Cloverfield Lane; hazai bemutató: április 14.), hiszen alig két hónapja tudhat a közönség a filmről, mégis simán vált a tervezett sikerré: 25 millió dollárt gyűjtött a Paramount kis költségvetésű (15m) thrillere, amit egyrészt köszönhet a címében idézett, annak idején nagy (ám rövid) mozgolódást keltő Cloverfieldnek, de ez sokkal inkább szól a jól elkapott marketingnek, trailernek. És ez megint J.J Abrams műve - ugyanazzal, vagy legalábbis egyazon módszerrel tudott megint meglepni. A közönség pedig végső soron ezt szereti, ha meg tudják lepni őket, persze a kellemes módon. A kritikák éltetnek, a nézői visszajelzések persze kevésbé, de ezzel együtt a Cloverfield Lane 10. nem fog oly gyorsan távozni a toplistáról, mint a 2008-as opus, mindazonáltal nagy erőknek kellene működésbe lépni, hogy 75 milliónál messzebbre jusson. De egy biztos: nyitott a terep a folytatás-szerűségek előtt.

A Lionsgate kevesebb mint ezer moziba küldte szét a The Perfect Match című romantikus vígjátékot, melynek színészei jórészt feketék. A célközönség a limitált kereteknek megfelelve ugyan, de határozott számban tűnt fel a nézőtereken: 4 millió dollár és csaknem négy és félezres mozinkénti átlagbevétel a film jussa, amivel boldognak lehet lenni.

Már csak azért is, mert így alázta a lényegesen több teátrumban futó premiereket. A The Young Messiah egy újabb vallási darab, ami Jézus gyermekkorát idézi meg, s lassan már tényleg nem marad aspektus, amiből ne szemlélhetné a közönség a Megváltót. A Focus Features azonban nem találta meg számításait, a film csupán 3.4 millió dollárt kalapozott össze. Jézus 33 évesen az igazi.

Sacha Baron Cohent nem csak nálunk próbálják még mindig Borattal eladni, és ez érthető az Agyas és agyatlan (The Brothers Grimsby; hazai bemutató: már a mozikban) teljes csődje láttán. A Sonyra bízott komédia nem rohanta le éppen Észak-Amerikát, ám 2000 mozi felett peregve egy alig több mint hárommilliós start az teljesen menthetetlen. A főszereplő propagálási kísérletei hiábavalók voltak, ezt a fickót nem fogja sosem szeretni igazán a tengerentúli közönség. Messze tízmillió alatt vetik majd ki a mozik.

> korábbi filmek
A Zootropolis - Állati nagy balhé megállíthatatlanul tör az animációs öröklisták ormai felé: 50 milliós második hétvégén van túl a Disney rajzfilmje, összesen pedig már több mint 140 milliót kasszírozott. A nemzetközi érdeklődés meg akkora, hogy könnyen milliárdközelbe kerülhet a globális végeredmény...

> végszó & ami jön
Minden kapta, amit megérdemelt. És mivel a nézők ilyen jók voltak, megkapják A hűségest, hogy még ezt is átlökjék a százmilliós korláton, mielőtt parkolópályára állítják A beavatott-franchise-t (mert a negyedik rész már nem remélhet kilenc számjegyet). A keresztény közönség sem nyughat: a Miracles From Heavenben újfent megjárja valaki a mennyeket és vélhetően a toplista élmezőnyét.

> a top 10 (hivatalos becsült adatok)

# volt
#
film hétvégi
bevétel
összbevétel büdzsé
1 1  Zootropolis - Állati nagy balhé
$50.0m $142.6m $150m
2 ú  Cloverfield Lane 10.
$25.2m $25.2m $15m
3 3  Deadpool
$10.8m $328.1m $58m
4 2  Támadás a Fehér Ház ellen 2.
$10.7m $38.9m $60m
5 4  Whiskey Tango Foxtrot
$4.6m $14.6m $35m
6 ú  The Perfect Match
$4.2m $4.2m n.a.
7 ú  The Young Messiah
$3.4m $3.4m $18.5m
8 ú  Agyas és agyatlan
$3.2m $3.2m $35m
9 5  Egyiptom istenei
$2.5m $27.3m $140m
10 6  Risen
$2.3m $32.4m $20m

 



Címkék

sony box office comedy sci fi cloverfield paramount sacha baron cohen jj abrams religious focus features

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr508474078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lizardking 2016.03.15. 20:27:41

És mikor lesz magyar box office, már kedd van és hiányérzetem van :)

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2016.03.15. 21:20:50

@lizardking: Nekem is! Majd ha visszatérnek dolgozni az emberek... amúgy lehet, hogy csak csütörtökön.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása