aeon flux

ready for the action now, danger boy?

hallgatnivaló: radiohead - spectre (2015) Richter Géza
2015. december 26. 20:16:36

Kategória: zene film 5 komment

"Tavaly megkértek minket, hogy írjunk főcímdalt a Spectre című Bond-filmhez. Igent mondtunk, és megtettük. Az végeredmény nem működött, de az egész többé vált, a sajátunkká, amit nagyon szeretünk. Ahogy közeledik az év vége, úgy gondoltuk, hátha szeretnétek hallani. Boldog karácsonyt! Az Erő legyen veletek!"

(Thom Yorke, Radiohead)

spectre_song_radiohead.jpg

Az énekes szintén kappanhangú, bár nem szólista, mint Sam Smith. A zenekar négy éve nem jelentetett meg saját számot, ez most alant ráadásul ingyen letölthető. Attól függetlenül, kinek mennyire tetszik a Writing's on the Wall, azért lett volna elegáns ennek a használata, mert Daniel Craig akkora Radiohead-rajongó, hogy két éve még interjút is készített Thome Yorke-kal. Vagy tök mindegy? Ez, vagy az?

UPDATE: Elkészült egy rajongói videó, amiben a film kezdő képsora alá keverték az ominózus szerzeményt, így átélhetjük, milyen lett volna, ha mégis azt választják a készítők.

Címkék

zene sony soundtrack radiohead thom yorke mgm bond hallgatnivalo forum hungary daniel craig monica bellucci sam mendes ralph fiennes spectre tom jones columbia fanmade soundcloud christoph waltz ben whishaw lea seydoux brit flick britflick dave bautista sam smith andrew scott

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr828200882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Venyercsán Dávid 2015.12.26. 20:32:45

Nekem egyre jobban tetszik ez a szám, de mint Bond főcímzene, abszolút működésképtelen.

sung_tongs 2015.12.26. 21:21:51

Na, valamiért idén is volt értelme a karesznak. Radiohead > Sam Smith. Nem csak ettől a helyzettől függetlenül.

merlinicus · http://szinkronjunkie.blog.hu 2015.12.26. 22:41:14

A Radiohead amúgy sem nagy kedvenc, de ez a dal pont ugyan olyan semmilyen, mint a Sam Smith-féle. De az okát is szívesen megmondom.

Ezek a dalok eleve a filmzene szerzőjének témájára épülnek/tek. Az elmúlt évtized Bond slágereit szinte kivétel nélkül a filmzene szerzője is jegyezte. (Kivéve a Skyfallt.) David Arnold, aki a Quantumig ügyeskedett, tudott zenét szerezni. Markáns volt, dinamikus, és folyamatosan modern. Az új szerző viszont unalmas, sematikus és a zenészeket sem tudja segíteni - mint a mellékelt ábra mutatja.

sidek 2015.12.27. 22:59:36

Ha egyáltalán igaz az, hogy valóban felkérték a Radiohead-et, akkor nevetséges, hogy nem az ő számukat használták egy ilyen senkiházi Sam Smith-el szemben. De simán el tudom képzelni, hogy Yorke csak poénból mondja ezt az egész felkérős sztorit, hogy nagyobb legyen a hype a szám körül. Nem nem mintha egy új Radiohead számhoz ilyen húzások kellenének hogy pár perc alatt mindenki világhírű legyen.

megnevezhetetlen · http://www.facebook.com/xyzdg1981 2015.12.27. 23:14:56

Baromi jó és a másikkal ellentétben van karaktere, ugyanakkor enerváltabb is annál és a disszonáns ritmus sem segíti annyira a tömeges befogadást (a csajok vonaglásáról nem is beszélve)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása