aeon flux

ready for the action now, danger boy?

trailer: star trek - mindenen túl [star trek beyond] (2016) Richter Géza
2015. december 14. 19:36:32

Kategória: film 12 komment

Természetesen az "űrszekerek" sem maradhatnak ki a karácsonyi sci-fi karaván és utazó cirkusz truppjából, így némi szivárgás után a Star Trek Beyond első hivatalos előzetese szintén útra kelt. Korai ítélkezni, de a rendezőcsere ha feltétlen bizakodásra nem is, némi érdeklődésre talán okot ad. Elválik.

Címkék

sci-fi star trek trailer anniversary sci fi drama action paramount zachary quinto sequel adventure anton yelchin karl urban idris elba simon pegg jj abrams chris pine sofia boutella zoe saldana justin lin john cho uip duna film joe taslim lydia wilson deep roy

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr28172536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gunner 2015.12.14. 21:38:22

Abrams filmjei is (különösen a második) agyatlan rohangálásból álltak, érdemes megfigyelni, hogy sokszor még a párbeszédeket is hadarva mondták, nehogy fárasszák vele a közönséget. Ez az új viszont az első trailer alapján még azokon is túltesz, főleg az a motorozós jelenet nagyon nem ide illő.

Abban bízom, hogy nem lesz túltolva a lens flare (egy darab nem volt az előzetesben!), Simon Pegg, meg az Uhura-Spock szerelmi vergődés. Messze ezek a legkínosabb és legidegesítőbb pontjai az Abrams-moziknak.

Úgy látom, hogy Pine, Quinto és Urban továbbra is a hátukon fogják cipelni az egészet.

NorthopViggo 2015.12.14. 22:52:11

@Gunner: ezt nem Abrams rendezte.

Amúgy meg semmi ST hangulata nincs. Ha nem így hívnák, abszolút érdekes lenne. Így max szokatlan...de egy másik zenei betéttel szerintem jobban működne.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2015.12.14. 23:15:26

Star Trek: Mindenen túl - ez a magyar cím.

Gunner 2015.12.14. 23:49:33

@NorthopViggo: Tudom, hogy nem ő rendezte, de nyilván hangulatra meg stílusra azokból a filmekből fog kiindulni, amiket előtte Dupla J összeeszkábált.

Szerintem sincs Trek-hangulata (ahogy az Abrams-filmeknek sem volt), ezek már a facebook-függő, okostelenfon-nyomkodós generációra lettek kihegyezve.

Persze szórakoztatóak és iszonyú látványosak, de a csilli-villi látványon, meg a műmájer álemenősködésen kívül sok mindent nem találni bennük. Kb. mint a Marvel-filmek esetében.

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2015.12.15. 10:51:45

@Gunner: franc se tudja. Én nagyon nem vagyok új generáció, végig láttam a teljes startreket (mindegyik sorozatot, filmet), még néhol bűnrossz játékokkal is játszogattam (Bridge commander, Startrek online, Voyager Elite Force 1-2) - de semmi bajom nincs dulpaJ filmjeivel. Sőt, a régi mozifilmek között több is van, ami jóval alulmúlja ezeket.

ÉS Karl Urban megint egészen remek mindegyikben - kijárna a srácnak valami normális főszerep, hamár nem esélyes a Dredd2...

Repce Manó 2015.12.15. 11:38:04

Végre egy előzetes, aminek nem olyan depresszív "mind megdöglötök, nincs mit tenni és a gonosz fogja uralni a világot" hangulata van.

Szerintem jól néz ki, bár számomra a Star Trek mindig elég sótlan volt, a második egyenesen unalmas, de az előzetes gyártással engem meg szoktak venni.

Zitiiii 2015.12.15. 13:33:21

Végre mindenki által emészthetővé tették a flimeket. Nincs ezzel semmi gond! Király a zene is!

Lássuk be, hogy míg a sorozatok a TOS-al kezdve (ahogy Kirk kapitány végigrázza a válluknál fogva az ismert és ismeretlen galaxis nőit, vagy a méltatlanul alulértékelt Enterprise sorozat - ahol végre jó pasik is voltak) brilliánsak vagy legalábbis szerethetőek (kivéve a Deep Space 9) a régi filmek a Nemezisen kívül értékelhetetlenek.

Én nagyon varoom!!!

Darth Revan 2015.12.15. 15:13:57

Az Into Darkness sem volt jo, ezt pedig a trailer alapjan mar meg sem nezem.

Gunner 2015.12.15. 15:33:33

@Vészmadár: A magam 33 évével én sem tartozom a "fiatal" közönség közé, de azért nagyon befogadó tudok lenni. A baj az, hogy van az a nemzedék, aki felnőtt a '80-as évek filmjein, aztán rendezők lettek és most vért izzadva erőködnek, hogy megidézzék azokat a mozikat, főleg lazaságban, de a végeredmény számomra szinte mindig kínos erőlködés.

Az Abrams-féle Star Trek-mozikon is azt érzem, hogy ezt a '80-as évekbeli lazaságot akarja eladni a mai fiatal közönségnek, csak ez már rohadtul erőltetett meg művi. Meg jó, oké, rendben van, tényleg kell a vérfrissítés, de attól még szólhatnának valamiről a filmjei, mert a két általa dirigált ST-k szimpla bosszúfilmek voltak.

Amúgy szerintem is volt ezeknél rosszabb a régi filmek között, nálam kb. így néz ki egy tetszési sorrend:

1. A nem ismert tartomány
2. Khan haragja
3. A film
4. A hazatérés
5. Nemezis
6. Star Trek
7. Spock nyomában
8. Sötétségben
9. Nemzedékek
10. A végső határ
11. Űrlázadás
12. Kapcsolatfelvétel

Pic 2015.12.16. 12:15:42

Hát én már negyvenes vén faf vagyok. : )))

A TOS nekünk már egy patinás antik darab. A maga korában hihetetlenül előremutató volt. Kezdve a nem rakéta formájú ürhajóval, a nemzetközi legyénységgel, ahol egy orosz kezeli a fegyvereket, egy fekete csaj kommunikál és egy ázsiai "vezet".:)) Ezek mellett nem érdekel, hogy mai szemmel elavultak az effektek, néhol vicces a koreográfia, gagyik a verekedések (Kirk és a zöld szörny esete híresen béna), De érdekes és elgondolkodtató volt a sztori.

A TNG ugyanez a vonal volt, csak már a 80-as évekbeli kifinomultsággal fejlettséggel.

A DS9 nagyon jó ötlet volt csak nagyon látszik rajta a gyötrődés, hogy milyen jellegű sorozat legyen belőle: brazil szappanopera, űroperett, vagy lövöldözős, dirr-durr csitt-csatt. Ennek ellenére jó.

A Voyagernek nagyon jó a sztorija és a fő történetszála, de a karakterkezelés, karakterfejlődés nagyon gyatra, sok a logikai bukfenc.

Az Enterprise szintén jó lett volna, DE itt már hatványozottan jelentkezett a fogalmamsincs mit csináljak vele dolog.

A filmek közül némelyik mosolyogtatóan gyenge, tény. A Nemezis viszont szerintem nagyon gáz.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.12.18. 12:24:27

ebből a beastie boys ért egyedül valamit...

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása