aeon flux

ready for the action now, danger boy?

teaser trailer: teenage mutant ninja turtles - out of the shadows (2016) Richter Géza
2015. december 10. 03:17:10

Kategória: film 4 komment

Miután 2009-ben a Nickelodeonhoz kerültek a TMNT jogai, egy darabig úgy tűnt, jó kezekben lesz a teknőcök sorsa. Az eredeti, mára már klasszikussá és kultikussá nemesedett képregény egyik atyja, Kevin Eastman kreatív közreműködésével 2011-ben indított új széria a kezdetek keményvonalas hőskorszakát hozta vissza, amikor még a nyolcvanas-kilencvenes évek rajz- és akciófilmes adaptációi nem amortizálták totál bárgyúvá a franchise-t. Némelyik fordulat kifejezetten komor hangvételű, a sztori inkább a fiatal felnőtt célközönséghez szól Lovecraft-i vagy x-aktás kalanddal, Szellemirtók-crossoverrel, de a Batmannel közös különszámra sem kell már sokat várni. Az egy évvel később debütált, azóta az 5. évad megrendelésénél járó, gyerekbarát(abb) animációs sorozatot sokan és joggal kritizálták a vizualitása miatt, viszont elvonatkoztatva a korszellemhez igazodni kívánó, elnagyolt 3d-s stílustól, a történet a Tini nindzsa teknőcök legrégibb hagyományait idézi, illetve azokból merít, amikor önálló, mégis ismerős mitológiát épít. Az események logikusan következnek egymásból, és koherensen illeszkednek az előzményekhez, a főbb karakterek motivációi életszerűek, ami még a visszatérő és bővülő létszámú mellékszereplők viselkedésében is tetten érhető. A humor az elviselhető szinten mozog, az akciók rendben vannak, a főcímzene ragadós. "Turtle Power!" – dőlt hátra elégedetten és nyugodtan az egyszeri rajongó.

Erre az élőszereplős rebootot rábízzák a Michael Bay Művekre, hogy aztán mindenki csodálkozzon a végeredmény fogadtatásán. Mégis mire számítottak, amikor gyakorlatilag engedélyt adtak a reneszánsz kvartett ivartalanítására? A tavalyi moziváltozatnál még az 1990 és 1993 között készített, három übergáz folytatás is viselhetőbb, pedig a második rész alcíme A trutymó titka. Nem izgat April O'Neil hajszíne, sőt a főhősök orrlukai sem, de könyörgöm: Zúzót kikúrt szamurájtranszformerré butítani?! (Aki fennakadna a témaválasztáson, annak itt jegyezném meg, hogy semmi különbség nincs a négy pizzafaló csatornatöltelék, és egy gépfegyveres mosómedve vagy bármilyen más mutáns komolyan vétele között.) Ám a kassza gyönyörűen csilingelt, így jövőre a Dave Green nevű újonc vezényletében érkezik a Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows, aminek holnap érkezik az első előzetese, aminek most érkezett az első kedvcsinálója. A négy főkolomposon kívül feltűnik Laura Linney egyelőre ismeretlen szerepben, Stephen "Zöld Íjász" Ammel a görkorijain (Casey Jones 4 Life!!4!), Tyrell Perry, mint Baxter Stockman, Rocksteady bunyózik egy kicsit, Megan Fox meg teszi, amihez ért, azaz diáklánynak öltözve villant.

UPDATE: A folytatásban megnézhető a teljes előzetes a maga két és fél percével.

Címkék

sci-fi trailer comics teaser nickelodeon sci fi reboot johnny knoxville action paramount michael bay tmnt martial arts sequel megan fox william fichtner tony shalhoub laura linney teenage mutant ninja turtles tyler perry will arnett stephen amell children movie uip duna film

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr528153306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

purple rain 2015.12.10. 08:41:13

Laura Linney az a Lauren Linney. De legalább az önbizalom megvolt, hogy leírd fejből :)

Atkakukac1989 2015.12.10. 12:59:45

Mikor lesz a hazai premier? Ott a helyünk!

Creativ3Form 2015.12.10. 18:07:06

Hát ez talán még nagyobb hulladéknak néz ki, mint az első rész. :-/

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása