aeon flux

ready for the action now, danger boy?

poszter: color out of space (2016) Bajtai András
2015. szeptember 26. 16:28:47

Kategória: film 2 komment

23 évvel legutóbbi egész estés játékfilmje, a Porforgatag (Dust Devil) után Richard Stanley újra filmet rendez, méghozzá Howard Phillips Lovecraft 1927-es Szín az űrből című elbeszéléséből, az Entertainment Weekly pedig közzé is tette a filmhez készült első hangulatos plakátot. Richard Stanley nevéhez fűződik az 1990-es Hardware című gyilkos robotos film, és ő rendezte volna az 1996-os Dr. Moreau szigetét is, ám kirúgták a forgatásról, a helyére pedig John Frankenheimer ült. Stanley azóta kizárólag dokumentum- és rövidfilmeket készített, a Color out of Space-nek pedig a forgatókönyvét is ő írja. Mivel Guillermo del Toro régen beharangozott At the Mountains of Madness-feldolgozására hiába várunk már évek óta, Stanley új filmje addig is talán majd kárpótolja egy kicsit a Lovecraft-rajongókat. color-out-of-space.jpg

Címkék

horror sci-fi lovecraft poster adaptation richard stanley

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr327837592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LasDen 2015.09.27. 01:15:03

Az őrület hegyei az egyetlen Lovecraft írás, amit olvastam. Lehet valami rossz fordítást olvastam v csak ilyen volt eredetileg is, de nem igazán volt élvezetes. Viszont tagadhatatlan hangulata volt. Jó filmet lehet belőle csinálni, csak a karaktereket életre kell kelteni.
Viszont Del Toro meg folyamat túl vállalja magát, szóval nem lepődöm meg, hogy csak valamelyik polcon hever az ötlet. És nem is hiszem, hogy akár a távoli jövőben is lesz belőle valami....

Kovács Erzsébet 2015.09.27. 22:05:07

Ezt a sztorit véleményem szerint legjobb lenne utánszínezett fekete-fehérben megcsinálni. De az is elég, ha jobb lesz, mint az eddigi ZS-kategóriás feldolgozások... (A Lovecraft Society némafilmjeit most nem számítom.)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása