aeon flux

ready for the action now, danger boy?

trailer + minden más: snoopy és charlie brown - a peanuts film [peanuts] (2015) Richter Géza
2015. szeptember 23. 06:44:50

Kategória: film Szólj hozzá!

Amióta apa vagyok, a gyermekszájból elhangzó bölcsességek napról napra mélyülő dimenzióiban van szerencsém megmártózni. Emiatt az idő múlásával amúgy is friss jelentésréteggel gazdagodó, régi kedvencek közül számosra új szemszögből nézek: például a  Vízipók-csodapók, Kázmér és Huba (Calvin és Hobbes), vagy Charlie Brown és Snoopy bandája, a Peanuts kapcsán sikerült többször átélnem a rácsodálkozás örömét a kisfiunkkal közös (újra)felfedezéseknek köszönhetően. A sorban utolsóként említett, idén 65 éves képregény sztárkutyáján kívül nálunk sosem lett széles körben felkapott, ezért érthető, hogy a forgalmazó decemberre ütemezte a bemutatót, a sorozat eredeti címét pedig érintetlenül hagyta, mivel az ebben a formájában valószínűleg ismerősebben cseng a netet és az angol nyelvű, nemzetközi tartalmakat használó lurkóknak. Így aztán hiába reménykedtem évtizedekig, hogy a srácok egyszer majd Tökmagokként lesznek népszerűek hazánkban.

peanuts_poster_17_b.jpg

Sebaj, mert vigasztal, hogy a rajzfilm most megjelent, második előzetesét nézve egyre inkább hihetőnek tűnik, hogy a végeredmény mind a megjelenés, mind a tartalom szempontjából hű maradt Charles M. Schulz szellemiségéhez, a redizájn vagy a 3D egyáltalán nem tolakodó. De hiszen mit várhatnánk egy olyan alkotógárdától, amelyik tagjai mindannyian a beagle képkockáin szocializálódtak, illetve miattuk választották hivatásukat (megszakítjuk: tessék megnézni a magyar feliratos werkfilmet!). Egyetlen kifogásként talán a trailer hosszán lehetett volna húzni egy kicsit, ám ez legyen a legkevesebb. Ha más is imádja ezeket a markáns vonalakat és pasztell színeket, akkor kattintson ide, és készítse el a saját Peanuts-karakterét. A jelenetképek és a kétnyelvű plakátgaléria alá még egy mashup is befért, amin a lányok-fiúk a Led Zeppelin Stairway to Heavenjét tolják el. (Egyébként Linus a legnagyobb király.)

peanuts_09_b.jpg

peanuts_12_b.jpg

peanuts_magyar_poszter_07_b.jpg

Címkék

zene fox mashup trailer comics animation 3d led zeppelin poszter peanuts werkfilm intercom poster magyar poszter film kep children movie poszter magyar filmkep werkfilm magyar

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr847810576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása