aeon flux

ready for the action now, danger boy?

usa box office: üres a tank Takács Máté
2015. szeptember 06. 18:06:00

Kategória: film 3 komment

A rengeteg moziba beszáguldó A szállító: Örökség nyilván nem támasztotta fel a franchise-t, ami valójában sosem élt: a pénteki vezetés után sok helyet csúszott vissza a Besson-produkció, a várt számokat szállítva. Jobban teljesített, s így meglepetést okozott az A Walk in the Woods című vénemberes (Redford+Nolte) roadtrip-vígjáték, miközben az első helyért a Straight Outta Compton és a War Room vívott csatát, ami minket, magyarokat nem is hagyhatna hidegebben, mert úgyse láthatjuk majd egyiket sem.

the_transporter_refueled.jpg

> új filmek
Az öregek nem érdeklik a mozibajáró amerikaiak zömét jelentő fiatalságot, ám szerencsére ezen a vánszorgó négynapos hétvégén az öregek is moziba mentek. Így esett meg, hogy a Robert Redford és az egykor még Paul Newmannek szánt szerepben Nick Nolte közreműködésével készült A Walk in the Woods egészen figyelemreméltó bevételt ért el kevesebb mint 2000 moziból. A szerdán elrajtolt túrázó színészlegendák pontosan másolták a No Escape című akciófilm múlt heti számait, így 8 milliós víkendet regisztrálhatott a bemutatkozó Broad Green Pictures forgalmazó. Ez dobogós helyezést jelent. A kritikák és a nézői értékelések nem túl acélosak, de ettől függetlenül nem várható különösebben gyors bevégződés a 8 millióból készült produkciótól – a vége 30 millió fölé is érhet.

A szállító második része volt a legsikeresebb a sorozatból, de az is csak 43 millióig vitte – tíz évvel ezelőtt. Egy harmadik epizód és egy tévésorozat után visszatért a figura a moziba, más alakítóval, még együgyűbb sztorival, még tehetségtelenebb rendezővel, ugyanazzal a Luc Besson-mentalitással. A szállító: Örökség (The Transporter Refueled; hazai bemutató: már a mozikban) éppen azt az időt választotta a bemutatkozásra, ami neki való, és hát ezen a szeptember eleji vesztőhelyen ki is tudott magából préselni 7 millió dollárt – tette ezt 3400 moziból, úgyhogy igencsak lézengtek a nézőtereken. Bolond, aki mást várt; a film 20 milliónál messzebb nem jut, pedig 22 millió volt csak hogy legyártsák. Így kezdődik az EuropaCorp amerikai disztribúciós tevékenysége. Nem baj, Európában majd hasít.

A családi filmek hiánya egy hosszú hétvégén oda vezetett, hogy a Pantelion fogalmazta Un gallo con muchos huevos című mexikói rajzfilm 395 mozis terjesztéssel is be tudott röppenni a top 10-be. Az otthona védelmében harcoló kakas története csaknem 3.4 millió dollárt gyűjtött össze, ami igen veretes átlagot takar.

> korábbi filmek
A War Room második helyét elsőre váltotta ezen a hétvégén. A Sony filmje 9.4 millió dollárral vezeti a falkát, és ilyen alacsony #1-összeg emberemlékezet óta nem volt, a stúdió pedig a márciusi Chappie óta, vagyis éppen fél éve nem élvezhette ezt a pozíciót (és az is egy bukta volt akkor).

A Straight Outta Compton még fenntartja a jogot az első helyre, hiszen a Universal drámája 8.9 millióval lett második. Eddig 148 milliót költöttek az amerikaiak Ice Cube-ékra – több mint kétszer annyit, mint pl. a Pixelre.

> végszó & ami jön
15 éve nem volt ily alacsony forgalmú Labor Day-hétvége, de még akkor is nagyobb összeggel vezetett a Hajrá csajok!, mint most a War Room. Így nem kell filmeket naptárazni, kérem szépen. Egy hét múlva egy újabb kereszténykedős dráma érkezik 90 Minutes in Heaven címmel, ami tán sejthető, miről szól, de az első helyért a The Perfect Guy című, szokásos szeptemberi Sony-féle afro-thriller és M. Night Shyamalan új filmje, a The Visit küzd majd.

> a top 10 (hivatalos becsült adatok)

# volt
#
film hétvégi
bevétel
összbevétel büdzsé
1 2  War Room
$9.4m $24.7m $3m
2 1  Straight Outta Compton
$8.9m $147.8m $28m
3 ú  A Walk in the Woods
$8.1m $10.2m $8m
4 3  Mission: Impossible: Titkos nemzet
$7.2m $180.4m $150m
5 ú  A szállító: Örökség
$7.1m $7.1m $22m
6 4  No Escape
$5.4m $18.4m $5m
7 6  Az U.N.C.L.E. embere
$3.4m $39.4m $75m
8 ú  Un gallo con muchos huevos
$3.4m $3.4m $5.3m
9 5  Sinister II: Az átkozott ház
$3.4m $23.7m $10m
10 19  Agymanók
$3.1m $348.2m $35m

 

Címkék

box office comedy reboot robert redford action luc besson nick nolte road movie europacorp

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr307765178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NorthopViggo 2015.09.06. 19:03:29

Ha jól látom, elég olcsón kijött az Agymanók büdzséje :)

vision_j 2015.09.06. 19:13:32

Igy vissza gondolva most hogy eltelt a nyár a fene se gondolta volna elötte hogy a Jurassic world lesz a legsikeresebb mozi a nyáron,az első előzetesek után anno max azt hittem hogy kb a büdzséjét ha vissza hozza erre még szeptemberben is 2,5m keres még,nemzett közileg meg elérte az 1milliárdott is ezen a hétvén, gondolom még jövöhéten keres még 1-2millott aztán most már tényleg mennek egy idöre piheni a dinok mert kell a hely az Everestnek.

kaamir 2015.09.07. 08:42:47

A Visitet nagyon rejtegetik a kritikusok elől. Biztos csodás lett :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása