aeon flux

ready for the action now, danger boy?

breaking: kiszivárgott az ébredő erő zenéje? Richter Géza
2015. augusztus 23. 23:31:00

Kategória: film 6 komment

Egy Reddit-felhasználó osztotta meg Az ébredő Erő filmzenéjének 4chanen talált infóit és részleteit, amiket állítólag az egyik stábtag szivárogtatott ki. John Williams szerzeményeinek rögzítése még javában zajlik, a film nyers vágása elkészült, Abrams és csapata jelenleg a soundtrack már meglévő felvételeivel dolgozik, így a tételek mennyisége, címe és sorrendje bőven képlékeny még. Három számból hallgatható meg egy-egy rövid töredék, de a feltöltő a teljes darabok közzétételétől elzárkózott. Amint írta, tiszteletben tartja az októberre tervezett, hivatalos bejelentés dátumát. A sávok keverése és szerkesztése nem végleges, a megszólalás még sokat alakulhat. A kijelentések valóságtartalma nem kicsit kétséges, de ha igaz, a folytatás SPOILERES lehet, ezért a címlistáért a hangmintákkal, illetve némi spekulációért klikk!

star_wars_the_force_awakens_logo.jpg

Figyelem! A kép alatti szöveg már esetleg SPOILERES: a kompozíciók elnevezése önmagában árulkodhat a helyszínekről, egyes karakterek kiemelt szerepéről a történetben, de a sorrend is súgóul szolgálhat a dramaturgia ívéhez. Mindez egy olyan következtetés levonását erősíti, ami a korábbi promóciós anyagok és nyilatkozatok alapján egy ideje már kering a neten. Legutóbb például a D23 expón a film a rendezője szerint várható, 2 óra 4 perces terjedelme miatt csettintettek elégedetten az elmélet hívei. A tracklist 2., 4. és 14. eleme kattintással fülelhető.

john_williams.jpg

John Williams - Star Wars Episode VII: The Force Awakens

1. Star Wars and The Force Awakens
2. Kylo Ren and The First Order
3. Rey's Destiny
4. The Awakening
5. Pirate Transport
6. [untitled]
7. Millennium Falcon and the Escape From Jakku
8. Trouble in the Castle
9. Battle on Takodana
10. Han Solo and Chewbacca
11. Return to Yavin IV
12. [untitled]
13. [untitled]
14. Immune to the Light
15. A New Beginning and End Credits

További SPOILER, hogy a fent olvashatók és az azelőtti hivatalos képek, előzetesek, stb. alapján a rajongók jelentős hányada arra esküszik, hogy a VII. epizód, páratlan sorszámú lévén a Sötét Oldalra koncentrál a saga íratlan hagyományai szellemében. Szerintük a körülbelüli időtartam megszellőztetése ugyanezt támasztja alá, hiszen a franchise eddigi csúcsteljesítménye, A Birodalom visszavág eredeti moziváltozata pont 124 perces. Igaz, ez a hossz az utómunkálatok alatt akár módosulhat is, ám köztudott, hogy J. J. az ismert univerzum egyik legnagyobb kockája és egyben mókamestere - tehát egyértelmű, hogy szándékos utalásként mondta ezt a játékidőt, nem kevesebbet, és nem többet. Nyilvánvaló, nem?

Persze a közösségi média felületén megáradt a kommentfolyam, a legtöbben fújolva kamut hurrognak, és a fent beillesztett kacsavideót linkelik, valamint egyebek között egy pár hetes, szintén álnak tűnő hírre mutogatnak forrásként. Az akkori, szivárogtatásként beállított, azóta sem tisztázott származású cikk egy francia nyelvű felsorolás volt a 2016-ban piacra kerülő, köztük a decemberi premierhez kapcsolódó Star Wars LEGO termékekről. Ebben szerepeltek a "Pirate Transport" és "Battle on Takodana" (5. és 9. track) kifejezések. Főleg az utóbbira ugrott a nép azt feltételezve, hogy biztosan egy új bolygó nevét tárja fel. A parttalan vitában az egyik érv szerint a hanta boyok egyszerűen akkora balfékek, hogy saját ötletük sincs, és úgy vélik, ha egymástól lopkodják azokat hivatkozási alapként, a saját gyártású pletykák ettől hihetőbbé válnak. Másfelől bár a hozzáférhető mintácskák minősége valóban pocsék, nem először és nem utoljára fordulna elő, hogy a Disney szándékai ellenére hamarabb kikerül valami a stúdiótól (khm...).

Szerintetek mi az igazság? Szavazzatok és szóljatok hozzá a témához a kommentszekcióban!

Címkék

zene harrison ford spoiler star wars filmzene sci-fi lego disney fantasy sci fi hallgatnivalo forum hungary max von sydow sequel adventure carrie fisher lawrence kasdan pletykarovat john williams jj abrams mark hamill oscar isaac andy serkis john boyega adam driver filmhir gwendoline christie domnhall gleeson lupita nyongo star wars the force awakens

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr847728646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aronrunning · https://linktr.ee/daniaron 2015.08.24. 01:16:09

Ez nagyon abszurd. Ma már LEGO termékek neveiből következtetünk a filmek cselekményére :D

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2015.08.24. 06:00:44

Fanmade-hez túl ügyesen vannak bennük elszórva korábbi dallam-töredékek. Azok túl erőltetettek és tolakodóak szoktak lenni.
Hajlok rá, hogy ezek a valódi számok részei.

Köldök_szösz 2015.08.24. 10:50:12

éljen a net szuperkorszaka...
Lassan már akkora lesz a kiszivárgás meg hype hogy előbb látjuk a filmet mint ahogy kijön

Repce Manó 2015.08.24. 11:34:14

Marketing kampány ez nem kiszivárgás, legalább is én ebben hiszek

Void Bunkoid 2015.08.24. 13:22:41

Kamu.

Ügyesen van összevágva, de amúgy rögtön az első trackben van egy epII, egy ET a földönkívüli(!), valamint egy epIII ügyesen összemixelgetve.

youtu.be/ilnDB1nl7Xc?list=PLB504E349F26B236C&t=235

Íme az ET-motívum, ami a fenti linken a 19. másodperc.

Mondjuk sosem lehet tudni, John Williams szeret ötleteket újra meg újra elsütögetni, pl fiatalabbak, akik először találkoznak a Reszkessetek betörőkkel, gyakran megjegyzik, hogy olyan a zenéje, mint a Harry Potternek (mert azt előbb látták :P)

film-zene 2015.08.24. 13:32:38

Dolgoztam már számos filmzenei CD-n (többek között Williams lemezen is) és a történet rengeteg sebből vérzik. A legfontosabb különbség hogy a filmben szereplő filmzene és a filmzene CD az teljesen más dolog. A CD-nek még legfeljebb koncepció szintjén álltak neki és ebben a stációban nem a CD track címek megnevezése a legfontosabb szempont. Annak max. ősszel kezdenek nekiállni, érdemi munkát egyszerűen még nem lehet rajta végezni.

Ha igaz is lenne, a trackek sorrendjéből lényegtelen bármilyen következtetést levonni a cselekményre, a lemezen a zeneszámok általában kevert sorrendben szerepelnek, gyakran a történet teljesen más pontján álló jelenetek zenéjét egyetlen trackbe keverik. És persze a Star Wars lemezek esetében szokott lenni egy-két koncertváltozat is ami sosem szerepel a filmben, tehát ilyenekbe is bele lehet futni.

Más részei meg amúgy nem tűnnek egyáltalán Williamsnek, de azért ekkor torzításon átesett hangfájlok esetében nem mondanék többet. A címadásban amúgy megfigyelhetők a Williams trademarkok, de azokat egy komolyabb rajongó is ismerheti és alkalmazhatja.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása