aeon flux

ready for the action now, danger boy?

a s.h.i.e.l.d. ügynökei: mi változik a harmadik évadban? Richter Viktor
2015. augusztus 07. 12:23:27

Kategória: tv 10 komment

A SHIELD ügynökei szeptember 29-én az amerikai képernyőkre kerülő, harmadik évada jelenleg a második rész forgatásánál tart, viszont már most több minden tudható a soron következő szezonról. A hajtás után ezek, az előzményeket nem ismerők számára SPOILERES infók következnek, egy további poszterrel.

agents_of_shield_s3_poster_01_b.jpg

Az első, nem figyelmen kívül hagyható hír, hogy a második idény vége és a harmadik kezdete között több hónap telt el – annyi legalábbis mindenképpen, hogy Phil Coulson (Clark Gregg) és csapata kész tényként kezelje Jemma Simmons (Elizabeth Henstridge) eltűnését. Persze ez nem mindenkire nézve igaz: érthető módon Leo Fitz (Iain De Caestecker) személyes küldetésének tekinti tudóstársa megtalálását. Annak ellenére, hogy ügynöktársai a Simmons utáni kutatás során minden szóba jöhető módszert bevetettek, bármilyen kézzelfogható eredmény nélkül.

Az új évadban Daisy Johnson (Chloe Bennet) és Alphonso "Mack" Mackenzie (Henry Simmons) lesz az új csodapáros: a két ügynök ősztől egymás partnereként dolgozik majd, fő feladatukként az Embertelenek utáni kutatást fogják megkapni. Jobban belegondolva Daisy dinamikussága Mack kissé távolságtartó szkepticizmusával összekeverve hatékony eleggyé állhat össze a közös munka során – amolyan inverz Mulder és Scully módjára.

Jemma Simmons további sorsáról egyelőre semmi sem tudható: hogy hová került vagy hogy lehetséges-e számára a visszatérés, de még csak az sem, hogy egyáltalán túlélte-e a kree monolittal való találkozást a szexi hangú zsenipalánta. Viszont rövid időn belül minden kérdésre megkapjuk a választ.

Minimális információmorzsa, ám már biztos, hogy ősztől az Embertelenek közé tartozó Lash személyében újabb antagonistát üdvözölhetünk a sorozatban.

Nem túl meglepő fejlemény, hogy a korábbiakhoz képest lényegesen kisebb szerephez jut a Hydra a cselekményben. A szétesés szélén egyensúlyozó S.H.I.E.L.D.-ellenes szervezet számára Grant Ward (Brett Dalton) személye jelentheti az utolsó szalmaszálat. Az ex-S.H.I.E.L.D. ügynök Wardnak a dolgok állása szerint vesztenivalója nincs, ambíciója viszont bőven akad ahhoz, hogy a rosszak vezetőjeként gatyába rázza a bomlásnak induló társaságot.

shield2.jpg

A Skye-ból a szemünk előtt Daisyvé váló Chloe Bennet nemcsak új társat, de új frizurát és új öltözéket is kap ősszel. A valójában lassan Quake-ké átvedlő szereplő így a korábbinál lényegesebben jobban fog hasonlítani képregénybeli "önmagára", aminek nem elhanyagolandó része lesz a Secret Warriors csoportjának sorozatba emelése (erről tanúskodik az alábbi plakát).

Eddig ismeretlen oldaláról ismerjük meg Lincoln Campbell-t (Luke Mitchell). Az Embertelenek közül a S.H.I.E.L.D.-táborba csöppenő fiatalember karaktere gazdagodni fog azáltal, hogy próbálja megérteni, ő maga hová tartozik valójában, és milyen értékek mellett képes magát elkötelezni.

Daisy és Coulson egymáshoz való viszonya leginkább az egyenrangú partnerség felé mozdul el: kettejük párosa ősztől együttműködésen alapulónak mondható majd. Coulson a korábbinál nagyobb felelősség terhét teszi a lányra – ami nem baj, hiszen Daisy kiérdemelte ezt a második évad eseményei során.

Az előző pár mondatból így már az is kiviláglik, hogy Coulson többet fog dolgozni terepen, mint a megelőző szériában, és jóval kevesebbet kapunk a kissé karót nyelt faarcú-öltönyös Philből.

Lincolnhoz hasonlóan a Jiaying utáni világhoz Daisy is alkalmazkodik. Mind a ketten egyaránt a S.H.I.E.L.D. és az Embertelenek tagjának érzik magukat, de míg az ezzel a tudattal küszködő Lincoln önmagát akarja megtalálni, Daisy úgy véli, hogy képes hűséges maradni mindkét csoporthoz.

Végül, de nem utolsósorban feltűnik egy titokzatos új kormányügynökség is, amely igyekszik keresztezni a S.H.I.E.L.D. terveit, egyúttal pedig minél több Embertelenre rábukkanni. A társaság vezetőjét Constance Zimmer alakítja majd, aki munkájánál fogva nem lesz Coulson puszipajtása.

Egyelőre ennyi, ami nem is olyan kevés. Szeptember 29-e, mikor jössz már?

agents_of_shield_s3_poster_02_b.jpg

Címkék

abc spoiler comics tv show marvel poszter poster superhero tv sorozat kyle maclachlan clark gregg constance zimmer tv hir tv poszter tv poster elizabeth henstridge agents of shield chloe bennet henry simmons luke mitchell iain de caestecker brett dalton

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr407687738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zolij 2015.08.07. 13:05:46

öö, nem ismerem annyira a képregényt, de a Secret Warriors nem Skye csapatának a neve?

Richter Géza 2015.08.07. 13:22:58

@zolij: de igen, elnézést, az én elírásom és nem Viktoré. köszi a jelzést! máris javítom.

SoZi · https://www.facebook.com/SosGraphicDepartment 2015.08.08. 13:00:46

Hjejj, de végtelenül untam ezt a sorozatot. Nettó 3-4 hasznos rész van évadonként, de főleg az utóbbiban topog mindenki egyhelyben. Mindig elhatározom, hogy nem nézem tovább, de a crossoverek miatt mégis valahol érdekel. De szinte mindig megbánom. Kicsit reméltem, hogy elkaszálják, de nem. Most szenvedhetek végig mégegy évadot :D:D

Most tényleg "Embertelenek" a helyes megnevezés magyarul? Jájj...

Richter Viktor 2015.08.08. 13:20:49

SoZi, sajnos igen. Valszeg a "névadó" csak átfordította a szót magyarra, és ez terjedt el.

SoZi · https://www.facebook.com/SosGraphicDepartment 2015.08.08. 13:37:19

@Richter Viktor: Ja, hogy ez ilyen warez fordítás? De megy már ez magyar csatornán is nem?
Amúgy a képregényben mi a nevük?

Richter Viktor 2015.08.09. 07:27:25

SoZi, felirat nélkül angolul nézek, amit csak lehet, a tévében magyarul max az időjárás-jelentést sasolom. :O)
A cikk megírása előtt rákerestem, hogyan hívják őket magyarul (mert én magamban úgy gondoltam rájuk, mint "emberfölötti(ek)" vagy "emberen túli(ak)", és a biztonság kedvéért még a szó pontos magyar jelentését is megnéztem. Az utóbbibból esett le, hogy tükörfordítással kapták a magyar nevüket, az "inhuman" szó első szótári jelentése után. A találatok időrendje szerint pedig tavaly ősszel még Inhumans voltak, idén januártól már (TeCsőn, cikkekben, blogokban) Embertelenek.
De pontosan válaszolva a kérdésedre: elképzelhető, hogy a warez fordításból terjedt el tavaly október óta.
A képregényekben konzekvensen Inhumans a csoport neve, ezt a Marvel Wiki is így tudja:
marvel.com/universe/Inhumans

SoZi · https://www.facebook.com/SosGraphicDepartment 2015.08.09. 13:37:27

@Richter Viktor: Kösz a kimerítő választ, magam is így vagyok, hogy kerülök bármilyen magyar verziót, de főleg a szinkront. Ezt én is minden nélkül nézem, igazából tökegyszerű a nyelvezete.
A képregyényes nevet úgy gondoltam, hogy a magyar képregényeben hogy hívják Inhumans-ékat? (azt tudom, hogy Inhumans eredetiben ott is) Hogy ne járjon úgy, mint Wolverine. Bár közben rájöttem, hogy a magyar képregényforgalmazás nem tart ott itthon, hogy ez még említésre került volna bármilyen formában.

Az egész kérdés egyébként azért fordult meg a fejemben, mert a jelenleg tervezett MCU sor végén lesz egy Inhumans című film is, és így az "Embertelenek" lesz a leghülyébb filmcím kerek e világon :D

Richter Viktor 2015.08.10. 10:17:14

Igen, ezen már én is röhögtem magamban többször a bejelentés óta, ahogy elképzelem, hogy Galamb hangján megszólal a magyar reklám: "Idén nyáron harcolj együtt az Embertelenekkel! Július másodikától a mozikban!"

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása