aeon flux

ready for the action now, danger boy?

trailer + poszter: freeheld (2015) Németh Barna
2015. július 23. 10:09:00

Kategória: film 4 komment

Tom Hanks nem az a fickó, aki a show elején bukkan fel Oscar színpadán a kisebb kategóriákat felkonferáló ifjoncok között. 2008-ban mégis ez történt, miután az amerikai hadseregen belül végérvényesen megingott a melegeket diszkrimináló "Don't Ask, Don't Tell" törvény, majd a jelölteket felkonferáló igazi katonák után Hanks lépett elő, hogy átadja az Oscart Cynthia Wade-nek. A nyertes Freeheld egy halálos beteg New Jersey-i rendőrnő történetét mutatta be, aki azért harcolt, hogy bejegyzett élettársa, Stacie kaphassa meg az ő juttatásait, ami heteroszexuális párok esetében teljesen nyilvánvaló dolog.

Az akkor már biztos lábakon, de még a nagy coming out előtt álló Ellen Page szinte rögtön elkezdett lobbizni, hogy a történet játékfilmként is elkészülhessen. Persze ez nem ment könnyen, de az évek során olyan nevek csatlakoztak a projekthez, mint Julianne Moore, Michael Shannon, Steve Carell, Michael Shamberg producer (Erin Brockovich, Django elszabadul), Hans Zimmer vagy a Philadelphiáért Oscarra jelölt forgatókönyvíró, Ron Nyswaner. Az eredeti dokumentumfilm címét megőrző alkotás végül idén készült el, hogy aztán a nagy őszi fesztiválok egyikén debütáljon majd, mielőtt a Lionsgate beveti a közelgő díjszezonban is. Itt az első trailer, kattintás után pedig a posztert is megnézhetitek.


freeheld.jpg

freeheld-poster.jpg

Címkék

indie trailer independent poszter drama poster ellen page julianne moore lionsgate biopic michael shannon steve carell

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr307648782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Németh Barna 2015.07.23. 10:24:19

És már el is kezdődött a folyamat, hogy a hasonló tematikája Carol mellett utat találjanak maguknak a díjszezonban, kiemelve, hogy ez a történet friss és sokkal hangsúlyosabb az emberi jogi küzdelmekkel foglalkozó oldala.

Házon belül (Lionsgate) viszont csak a Sicario az ellenfél.

Atkakukac1989 2015.07.23. 18:48:49

@Németh Barna: De a Sicario-t annyira nem szerették, nem kapott kiemelten jó kritikákat eddig, inkább olyan 4/5-ös a legtöbb értékelés. Ha ezt a Freeheld-ez jobban szeretik majd, akkor nem kérdés, hogy mi mellé áll a Lionsgate. De az is elképzelhető, hogy az amcsik a Carolt nyelik be inkább és akkor a forgalmazó mégis a Sicario mellé áll. :D

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2015.07.23. 20:14:03

Nagyon erős a sztori, de azért remélem, hogy a film nem lesz ennyjre giccses, mint ez a trailer.

Németh Barna 2015.07.23. 21:00:45

@Atkakukac1989: Nem, de nekik is van egy, ráadásul a hollywoodi elittel ellentétes politikai beállítottságú elnökjelöltjük, aki jobb híján Mexikót démonizálja. A 4/5 pedig jó ahhoz, hogy alkalmas legyen politikai állásfoglalásra, használtak már annál rosszabbat is.

@Zalaba_Ferenc: Szerintem a Philadelphia irányában kell keresgélni :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása