aeon flux

ready for the action now, danger boy?

szereposztó dívány: it (2016) Németh Barna
2015. május 06. 08:47:00

Kategória: film 8 komment

Huszonöt évvel ezelőtt Tim Curry riogatta a népet Stephen King egyik legnépszerűbb regényének tévés adaptációjában mint Pennywise, az ördögi bohóc. Nem meglepő, hogy a jövőre debütáló, két részes moziverzió is ezen az úton haladt, a pletykák szerint Cary Fukunaga (True Detective) rendező a Mark Rylance - Ben Mendelsohn (Animal Kingdom, Bloodline) páros egyikét akarta megnyerni az emblematikus főszerepre, de aztán másképp döntött. Igaz, hogy a két idősebb színész fizimiskája szinte ordít ezért a karakterért, de a hírek szerint a radar alatt érkező Will Poulter (Családi üzelmek) olyan meggyőző volt a meghallgatáson, hogy nem lehetett nemet mondani neki. Fukunaga színészválasztása/vezetése eddig hibátlan, remélhetőleg ez is jó döntésnek bizonyul majd. King regénymonstruma megérdemelne egy feszes, igazán jó feldolgozást.

it-clown.jpg

Címkék

horror stephen king adaptation cary fukunaga filmhir will poulter

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr967433894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2015.05.06. 09:51:06

A tévéfilm - Tim Curry ide vagy oda - egy kalap kaka (azok a "színészek"! azok a trükkök! az a pókizé ott a végén!), szóval ilyen rendezővel ez az újra csak jobb lehet. Ide vele!

Bergyilkos Bohoc 2015.05.06. 09:59:05

Érdekes módon valahogy nem bírják a Stephen King horrorokat jól megcsinálni. Majdnem mind trágya.
(Igen, a Ragyogást is annak tartom. Jack Nicholson brilliáns játéka, még nem jelent automatikusan jó filmet.)

Marvel Paraszt 2015.05.06. 14:57:52

örülök a szereposztásnak, egyre jobban bírom ezt srácot!

vacsad · http://indafoto.hu/vacsad/collections 2015.05.06. 16:04:05

@Bergyilkos Bohoc: Azért a Carrie (a régi), a Kedvencek temetője, a Hasznos holmik meg a Köd egész jók voltak ;) A Tízórai emberek is jól sülhet el.

kpapper 2015.05.06. 16:16:11

@Zalaba_Ferenc: a maga idejében én azért gyerekként keményen összefostam magam rajta, okozott is pár álmatlan éjszakát. Emlékszem utána egy darabig nemigen volt kedvünk kikölcsönöztetni a "nagyobb" cimbivel más horrorfilmet. Mai fejjel persze gagyik az effektek, a zene, de az első fele azért nem olyan rossz!

kpapper 2015.05.06. 16:21:29

Aztán néhány évvel később könyvben is elolvastam és állítom hogy King legjobb regénye (szerintem egyébként a novelláskötetei a legjobbak). Hihetetlenül jól leírja a gyerekkori félelmet, barátságot, szerelmet. Ezt bizony tízreszes (kábeles) sorozatban kellett volna képernyőré vinni, két mozifilmet is kevésnek érzek, a ratinggel kapcsolatos félelemről nem is beszélve. Lets pray for an R!

kpapper 2015.05.06. 16:24:17

@vacsad: a kedvencek temetője remake-ről nincs valami friss hír? Úgy emlékszem Alexandre Aja tervezett vele valamit... Na én abból is sorozatot csinálnék! Ha az Az a legjobb, az Állatemető a legfélelmetesebb regénye.

SoZi · https://www.facebook.com/SosGraphicDepartment 2015.05.06. 18:58:52

Poulter jó! Son of Rambow óta drukkolok neki, eddig sajnálattal láttam, hogy ilyen Családi üzelmekben kap szerepet. Ott mindenki utálta, de azért mert jól hozta amit kellett.
Az AZ-hoz meg kellően furcsa feje is van. Hajrá!

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása