aeon flux

ready for the action now, danger boy?

az igazság újra odaát van Németh Barna
2015. március 24. 20:25:00

Kategória: tv 10 komment

Tizenhárom év telt el azóta, hogy véget ért a kilenc évadot megért "egész világ kedvence" X-akták, de a sorozat rajongói ismét örülhetnek: a folytatási láz Mulder (David Duchovny) és Scully (Gillian Anderson) kalandjait is elérte. A páros hamarosan, egy hat részes sorozat erejéig (egyelőre?) tér majd vissza a Fox csatorna kötelékein belül. A részletekről még nem árultak el semmit, bár a széria szellemi atya, Chris Carter hat történetet említett, ami a csatorna vezetői szerint egy teljesen új fejezet lesz a két ügynök életében. Már nyáron megkezdődnek az új évad munkálatai.

Jöhetnek az élménybeszámolók, kinek melyik rész volt a kedvence? Részemről a Gumiember vezet, még kicsi voltam, azóta sem mertem újra megnézni...

Címkék

fox horror sci-fi sci fi david duchovny tv sorozat x files gillian anderson tv hir

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr387301539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2015.03.24. 20:29:02

Akkor ideje lenne már megnézni is... kicsiként is imádtam a horrorfilmeket és a sci-fiket, de az X-akták kimaradt az életemből, pedig már vagy 1000x neki akartam állni. 9 évad, 202 rész és mindegyik 40 perc. Ez tart igazából vissza, pedig biztos jó lehet. A zenéjét a mai napig imádom.

No, de majd idén belevágok.

Németh Barna 2015.03.24. 20:41:25

Nekem ismételni kéne. Az viszont elevenen él bennem, hogy amelyik epizódban benne volt a cigizős ember, az szörnyen nyomasztott.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.03.24. 20:42:11

Én a Viasat 6-on nemrég újranéztem majdnem az egész sorozatot. Azt kell, hogy mondjam, a legtöbb rész teljesen nézhető még így majd 20 évvel később is.

szkristof92 2015.03.24. 20:47:39

Éppen most újrázok és a negyedik évad közepén járok. Gyerekkoromban ez a sorozat volt a nagybetűs horror, amitől óvtak szüleim hát persze, hogy titokban megnéztem egy-két részt. És természetesen az egyik a csatornaszörnyes epizód volt, ami garantálta a rémálmokat! :)

MrHeroicBloodshed 2015.03.24. 20:51:56

talán a harmadik évad szállította a legtöbb emlékezetes epizódot, de a valaha volt legjobb rész az (nem kicsit spoileresen magyarosított) Éltető Rák a negyedik évadból. írta: Vince Gilligan

Atkakukac1989 2015.03.24. 21:07:48

Nem tudom ez hogy lehetséges, de mai napig nem egy hátborzongató rész van. És most nem arra kell gondolni, hogy úristen mekkora effektek vannak benne, hanem valahogy a mögöttes gondolatisága az egyes részeknek az igazán nyomasztó.

Amikor 1-1 rész annyira reálisnak hat, hogy attól félsz, hogy tudod bármikor bekövetkezhetne ez a saját életedben is. Pl. mikor van az egyik részben, hogy úgy manipulálják az embereket, hogy a ház előtti villanypózna jeladójába valami kütyüt szerelnek, amitől a tévéd olyan jelet kezd sugározni, ami közli az agyaddal, hogy tegyél meg dolgokat.

Ez most csak eszembe jutott, biztos van jobb példa, de ettől zseniális szerintem a mai napig. Hogy hiába a misztikum, számos olyan dolog megtörténik benne, kormányzati szinten, az emberek életében, a két nyomozó életében ami 1001 kérdést felvet, de sokra a mai napig nincs megoldás.

Már amúgy 2x néztem teljesen végig és gyerekkoromban részeket az első 3-4 évadból. Sokszor nem engedték, hogy nézzem. Volt amikor együtt néztünk, de annyira paráztunk, hogy volt olyan epizód amit be sem fejeztünk, próbáltunk aludni.

Ui.: rengetegen beszélnek az X-aktákról, de kevesen említik meg, hogy Mark Snow a zseniális főtémán kívül milyen változatos, de egységes zenei világot kreált. Millió egy téma 1-1 epizódhoz, remek hangulatfokozó zenék és egy percig sem érezni, hogy elalibizte a dolgot. Számomra a legjobb sorozatzene, ami valaha készült.

skaven 2015.03.24. 21:38:28

nemreg kezdtem ujranezni, a negyedik evad kozepen tartok. vannak iszonyatjo reszek, a harmadik evad szinte vegig kivalo volt. a negyedik gyengebb azert, de majd meg meglatjuk. :) azert azt igy beismerem hogy a reszek 20%-a kb eleg bena mar, de a tobbi siman karpotol ezert. :)
jo tortenetek, jo bevilagitas, jo art direction, jo zene, jo atmoszfera.

batboy 2015.03.24. 21:46:56

Február elején kezdtem el újra az elejétől, ezúttal angolul, mert bár komáltam a régi szinkront kíváncsi voltam az eredeti szövegre. Mondanom sem kell hogy sok poén csak angolul jön át.

arra emlékszem hogy a tévében annakidején kb a harmadik évad végéig toltam, utána egy erős életmódváltás miatt a tévé kikerült az életemből, így a sorozat is abbamaradt. Köszönőviszonyuk az Intercomos VHS-eken megjelent összevont mítoszepizódokon keresztül megmaradt, de hát az csak a jéghegy csúcsa mint tudjuk.

Az első évadra megdöbbentően emlékszem, akkor éltem a generációs évtizedem végét, így azok rakódtak le legjobban. a harmadik évad végénél járok és itt már bizony akadnak fehér foltok, de az igazi izgalom még csak most kezdődik. viszont a Darin Morgan által írt humoros részek egytől-egyig fantasztikusak.

nem bírtam ki és belenéztem a kilencedik évad egyik részének az elejébe, ahol már a főcím is más. Duchovny helyett a T-1000-es néz vissza, a női vonalat pedig Scully mellett a szexi gonosz mostohára emlékeztető Annabeth Gish képviseli.

az amúgy végül a saját titokzatosságába fulladt mítosz vonalat most wikipédiás magyarázatokkal követem, és mindenkinek csak ajánlani tudom az alábbi két entryt:

innentől SPOILER!!!

en.m.wikipedia.org/wiki/The_X-Files_Mythology
en.m.wikipedia.org/wiki/Colonist_(The_X-Files)

Carter azt nyilatkozta, hogy az új széria a korábbi sorozat elvarratlan szálait folytatja. Ehhez nagyon sok sikert kívánok, mert azok gyakorlatilag a fenti olvasmányok fényében is csak nehezen értelmezhetőek. Az átlagnéző nem fog emlékezni arra, hogy mi lett az Árnyékkormánnyal, hogy 2012-ben kolonizálják a Földet és hogy mi is volt pontosan a helyzet ezekkel a Szuperkatonákkal.

SoZi · https://www.facebook.com/SosGraphicDepartment 2015.03.25. 17:36:41

Úristen hát ez az év híre! Épp nemrég végeztem másodszor a 9 évados DVD pakkal (+a régi TVs adások), és most kezdem újra a 7 CD-s PC játékot a feeling kedvéért. (Lone Gunmen spinoff-ot látta vki?)

Nekem végig tetszett a sorozat, az első 1-2 évadban azért van pár mai szemmel gagyi rész, de aztán levetkőzték ezeket a dolgokat, és végig hibátlan az egész. Nekem még az utolsó két évad is teszik Robert Partick-kel! Ügyesen csinálták, hogy nem akarták utánozni az addigi Mulder-Scully dinamikát, hanem egy teljesen más szereplőt hoztak be, teljesen más múlttal, és motivációval. Scully is hitelesen változik, és szép lassan behozzák Agt Reyes-t is, aki szintén tök más karakter. Remélem, Dogget és Reyes is feltűnnek az új részekben.

Szerintem zseniális a sorozat végig, nagyon kerestem valami hasonlót a maiak között (Fringe első évad elég közel van), de erre a hírre nem számítottam! Duchovny pedig rengeteget fejlődött azóta - vmi zseniális a Californicationben. Szerintem ez is kurvajó lesz!
Még azzal is kiegyeznék, ha nem Mulder & Scully lenne a fő szál az új sorozatban. Így is jó dolgokat lehetne kihozni a dologból.

Márk Szerencsi 2015.03.30. 15:15:53

már 13??? annyira szerettem, jó lesz újra nézni. A mostani nagy kedvenc sorozatomra nem kell ennyit várni, áprilisban jön a Trónok harca 5. évad. Ti is annyira várjátok? Egy kis király játék hozzá :) glurl.co/TH5-jatek

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása