aeon flux

ready for the action now, danger boy?

usa box office: csalatkozás Takács Máté
2015. március 01. 17:53:00

Kategória: film 4 komment

A cseles-csalós Focus - A látszat csal ugyan elsőséget szerzett, ám Will Smith nem volt képes 20 millió fölé lökni a bevételt egy újabb álmosító hétvégén az amerikai mozikban. Ezalatt A Lazarus-hatásnak a tízmilliós korláttal gyűlt meg csaknem a baja...

lazarus_effect.png

> új filmek
Will Smith-nek részben az egója tette tönkre hiperszuper sztárstátuszát, feltéve, ha elfogadjuk, hogy A Föld után okozott visszafordíthatatlan törést a színésznek 2013 nyarán. Azt a tőle szokatlan nagy buktát volt hivatott lényegében kiküszöbölni a Focus - A látszat csal (Focus; hazai bemutató: már a mozikban), ami visszafogott költségvetésében (50m), ugyanakkor majdnem csak főszereplőjére alapoz, hiszen felnőtteknek szóló (12% volt a 25 év alattiak képviselete a nézőtéren) romantikus thrillerről van szó, mindenféle látványosság nélkül, amivel Smith-t azért alá szokták támasztani. A Warner Bros. a február végét látta megfelelő időpontnak a bemutatóhoz, és igazából jól is elsülhetett volna ez, hiszen elég vacak helyzetben leledzik a piac, ám Smith közönségének megmaradóiból is kizártak egy jó részt a korhatárral (de inkább a sztorival), úgyhogy nem csoda, hogy csak 19 millióra tellett az Őrült, dilis, szerelem. rendezőpárosának filmjétől. Akárhogy is, kétségtelenül csalódás ez egy blockbustergyárostól. Jobban akkor alakulhattak volna a dolgok, ha a Valentin napi hétvégre pozícionálják – és nincs A szürke ötven árnyalata. Más egyéb nem menthette volna meg ettől a színtelen-szagtalan anyagi fogadtatástól, aminek végkimenetele a langyos nézői visszajelzések és közepes kritikák mellett legfeljebb 55 millió dollár lesz. Legalább Margot Robbie jól járt vele.

Olivia Wilde már nem biztos, hogy ilyen könnyen leírhatja a renomé-adóból A Lazarus-hatás (The Lazarus Effect; hazai bemutató: április 16.) című horror-thrillert, hiszen a Relativity forgalmazta produkciót a nézők és a kritikusok is nagy arányban elmarasztalták. Igaz ugyanakkor, hogy nem ebben mérik a sikert, hanem a bevételekben, amik ha nem is túl combosak ezúttal, a 3.3 milliós lóbadzset költségvetést semmi perc alatt megtérítették. A 10 millió dollár és az ötödik hely egyébiránt nem egy örömtánc lejtésére ösztönző számadat, de most ezt kell szeretni, és remélni, hogy 25 millióig kitart a lendület. Illetve, hogy idén a horrorok azért többre is képesek lesznek...

> végszó & ami jön
Most sem akadtak ki a kasszák, sőt az év 9. víkendjei az elmúlt esztendők többségében módfelett forgalmasabbnak bizonyultak, de ez csak előkészíti a terepet egy ütős márciushoz. Elsőként a Chappie mérkőzik meg, s próbál nem szégyent hozni Neill Blomkamp eddig ütős box office-bizonyítványára – 30 millió közelében, vagyis Hugh Jackman Vasököljével egy szinten már meg lenne a kezdőlökés. Vince Vaughnnak leáldozóban van, mese nincs, szóval az Üzlet bármi áron már boldog lehet, ha a 15 milliót megcsípi. A Keleti nyugalom - A második Marigold Hotel dolgai nem sietősek, de azért illik szem előtt tartani, hogy az első rész 46 milliót kaszált három éve, szóval 10 millióhoz közel kellene belépni a jó szájíz érdekében.

> a top 10 (hivatalos becsült adatok)

# volt
#
film hétvégi
bevétel
összbevétel büdzsé
1 ú  Focus - A látszat csal
$19.1m $19.1m $50.1m
2 2  Kingsman - A titkos szolgálat
$11.8m $85.7m $81m
3 3  SpongyaBob: Ki a vízből!
$11.2m $140.3m $74m
4 1  A szürke ötven árnyalata
$10.9m $147.8m $40m
5 ú  A Lazarus-hatás
$10.6m $10.6m $3.3m
6 4  McFarland, USA
$7.8m $22.0m $17m
7 6  Amerikai mesterlövész
$7.7m $331.1m $58.8m
8 5  The DUFF
$7.2m $20.1m $8.5m
9 7  Still Alice
$2.7m $12.0m $5m
10 7  Hot Tub Time Machine 2
$2.4m $10.3m $14m

 

Címkék

horror box office will smith warner olivia wilde crime movie margot robbie

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr147231293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

E900 2015.03.01. 18:17:14

Elég gyenge volt Box office a héten. Focus hidegen hagy engem is.
Chappie-t viszont várom :)

misafeco 2015.03.01. 19:53:19

A Sniper jövő hétvégéig megelőzi Katnisst és Star-Lordot. Utóbbitól már csak 2 millióra van.

Repce Manó 2015.03.01. 20:48:03

Focus-tól ez egy minimum elvárás volt szerintem, és még az is lehet, hogy Margot Robbie miatt ültek be sokan, amiért tudják, hogy ő lesz az a képregényhősnő, akire a rajongók maszturbálnak.
Kingsman és Spongyabob is megelőzte a Szürke ötven árnyalatát, a Kingsman esetében reméltem, hogy a Gone Girl-höz hasonló hosszú lefutás hatására 150 millió közelébe vagy azon túl kerül, de így is megcélozhatja szerintem a 120 milliót és tekintve, hogy a nemzetközi piacon is elég stabilan fogyasztják, nem fogjuk megúszni a folytatást. Ahogy a Spongyabobnak is kijár a folytatás ilyen eredményekkel. Kicsit jól tartja magát és elorozhatja a Szürke ötven árnyalatától a február királya címet (bár költségvetés - bevétel arányait tekintve még mindig a Szürke a nyerő)

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2015.03.02. 07:20:38

Smith azzal a három és fél év kihagyással nagyon elbaszarintott magának valamit. Még egy-két film, és úgy végzi, mint Johnny Depp.
De a Focusnak ettől függetlenül se volt semmi esélye szerintem. A trailert volt alkalmam egypárszor látni, és azon túl, hogy mindig halálra untam magam közben, még mindig nem tudom, hogy mit akart mondani. A posztereket pedig szerintem mindenki egy napszemcsi hirdetésnek nézte, jogosan.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása