aeon flux

ready for the action now, danger boy?

van képünk hozzá + poszter: high-rise (2015) Bajtai András
2015. február 08. 15:15:00

Kategória: film 2 komment

Ben Wheatley és J. G. Ballard, ebből bizony rossz dolog nem sülhet ki. A kultikus rajongással övezett brit rendező (Vérturisták, Valahol Angliában) ezúttal a brit író 1975-ös azonos című és magyarul sajnos egyelőre még nem olvasható regényét választotta ki adaptációja célpontjaként, amely egy Londonban felépített ultramodern és nagyon magas luxustorony különös világába kalauzolja olvasóit, ahol az ott lakók élete hamarosan teljesen felborul. A regényt Wheatley korábbi filmjeinek (társ)forgatókönyvírója, Amy Jump dolgozta fel, a szereposztás pedig igencsak parádésnak ígérkezik, a fontosabb szereplőket ugyanis Tom Hiddleston (para lesz majd vele abban a high-tech liftben utazni), Jeremy Irons, Sienna Miller, Luke Evans, Elisabeth Moss és James Purefoy alakítják. Nekem személy szerint a Halállista a kedvencem Wheatley-től, abban pedig nagyon bízom, hogy a film premierjéig megjelenik magyarul is ez a Ballard-regény, de addig is tessék elolvasni tőle a Vízbe fúlt világot, mert nagyon komoly posztapokaliptikus történet, amit Magyarországon méltatlanul kevesen ismernek.

high-rise.jpg

high-rise-poster.jpg

 

 

Címkék

jeremy irons sci-fi toronto thriller independent sci fi sienna miller poszter drama action poster clint mansell adaptation james purefoy elisabeth moss tom hiddleston luke evans eurocinema film kep brit flick britflick filmkep ben wheatley high-rise j g ballard studiocanal

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr97151663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2015.02.08. 15:21:46

Eddig nem igazán éreztem rá Wheatley-re: a Kill List kétségkívül hátborzongató volt helyenként, másutt viszont kifejezetten idegesítő (és hát a nagy elődhöz, a The Wicker manhez egyszer sem tudott felnőni), a Sightseers humora meg számomra inkább volt eh-ehh, mint bruhaha, ha értitek, mire gondolok, de ez a projekt mégis izgalmasnak tűnik, már csak Ballard miatt is. Apropó valaki igazán kiadhatná a Karambolt BD-n.

Kovács Erzsébet 2015.02.11. 14:30:22

Goldfinger Erno.

@Zalaba_Ferenc: Azért a Kill List befejezése igencsak megugorja a Wickerman végének magas lécét.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása