aeon flux

ready for the action now, danger boy?

trailer: knight of cups (2015) Zalaba_Ferenc
2014. december 15. 23:40:00

Kategória: film 18 komment

Alig, hogy bejelentették, hogy Terrence Malick (egyik) új filmje szerepel a 2015-ös Berlini Filmfesztivál programjában, befutott az első előzetes, melyben Christian Bale bolyong a nagyvilágban, és ha minden igaz, azon elmélkedik, hogy mihez kezdjen a hírnévvel. Cate Blanchett, Natalie Portman, Imogen Poots, Jason Clarke, Teresa Palmer és még egy rakás híresség drukkol neki, hogy hamar rájöjjön, mi, nézők pedig csordultig telítődhetünk Emmanuel Lubezki operatőr képeiben.

Címkék

berlin trailer independent antonio banderas natalie portman drama christian bale cate blanchett ben kingsley berlinale romance michael wincott brian dennehy terrence malick wes bentley emmanuel lubezki imogen poots jason clarke clifton collins jr joel kinnaman nick offerman dane dehaan joe manganiello studiocanal armin mueller-stahl ryan o neal

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr56986177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

iopi 2014.12.16. 00:42:13

Az élet fája kistesója :)

ungverjaland 2014.12.16. 07:00:45

Kicsit olyan mintha Malick egy Cronenberg-filmet rendezne. Vagy fordítva. Mindenesetre nagyon nézném már.

Atkakukac1989 2014.12.16. 07:50:16

Remélem nem jut a To the Wonder hazai pályafutására. Az a film jöhetne legalább dvd-n.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.12.16. 07:59:01

@Atkakukac1989: Azt hiszem, lesz itthon. Ilyen szereposztással és egy ilyen trailer után biztosan.

K. Kálmán 2014.12.16. 09:56:36

@Zalaba_Ferenc: A To the Wonder-nek is impozáns volt az előzetese, mégsem jutott el semmilyen formában hazánkba - persze tény, hogy a szereposztás ott azért nem volt ilyen erős. Ha megszórják pár díjjal Berlinben, talán nagyobb eséllyel pályázik a hazai forgalmazók figyelmére.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.12.16. 10:10:19

@K. Kálmán: Nem is tudom. Bennem az maradt meg, hogy milyen kis visszafogott darabnak tűnik Az élet fájához képest. Még mobiltelefonos képek is voltak benne. :)

kaamir 2014.12.16. 10:43:17

Hmm...The Wolf of Wall Street: Malick edition. Nem rossz.

isvean 2014.12.16. 11:10:03

végre egy testhez álló szerep bale-nek... ez bizony kurva jónak ígérkezik...

OneBoy FromBrasil 2014.12.16. 14:02:14

szigorúan magán vélemény, tehát akinek tetszik Malick munkássága (legutóbbi három filmje leginkább), viselje minden tiszteletemet, de...
nekem hatalmas problémáim vannak vele. Alkotói filmek, rendben, de a mondanivaló számomra enervált és kamuszagú. Rendezőként nem értékelhető számomra, mert nem tartja össze semmi a filmeket, a koncepció nála, hogy mindenki másszon az agyába és merengjen vele együtt... és sajnos a színészek nem alakíthatnak benne igazán, mert nem a szereplőkről szólnak a filmek, csak az író-rendező gondolatairól. Lehet emlékezetesen játszani a filmjeiben, pl. Brad Pitt, de csak mert egy fura karaktert kapott. Álművészet számomra. Ez a trailer is csak ezt bizonyítja...(számomra) egymásra vágott érdekes beállítások, tengerpart, épületek, tipródás, félbehagyott gondolatok és totál távoli alapdilemma. De nyugodtan lehet szeretni a filmjeit, nincs vele gondom, csak számomra ritka üres mozgóképek.

2014.12.16. 15:01:06

@OneBoy FromBrasil:

üresnek felszínesnek, koncepciótlannak, kamunak stb. semmiképp sem nevezném, ami viszont igaz, hogy mallick nagyon szép, de annyira modoros hogy az sokaknak már nehezen befogadható és valóban nem túl eredeti vagy mély. inkább egyfajta nem koncepció és nem mondanivaló nélküli, sőt, bizonyos értelemben hagymományos történetet elmesélő hosszú videoklipnek kell felfogni a munkáit, legjobb tényleg akkor amikor romantikus történeteket mesél (mennyei napok, to the wonder) vagy a viszonylag érdekes koncepciójú élet fája.
a többi nekem sem jött be.
az álművészet teljesen más, ez legfeljebb nem túl mély művészet, de nem is kell annak felfogni:)

Atkakukac1989 2014.12.16. 15:10:50

@Zalaba_Ferenc: Remek! :D Valahol mintha éppen most olvastam volna, hogy a Fórum fogja hozni. Legyen úgy!

isvean 2014.12.16. 15:47:34

@OneBoy FromBrasil:
"sajnos a színészek nem alakíthatnak benne igazán, mert nem a szereplőkről szólnak a filmek, csak az író-rendező gondolatairól."

ezzel meg is fogalmaztad a szerzői filmezés lényegét.
ha a tyúk nem tud úszni, nem a tó a hülye. tudod.

OneBoy FromBrasil 2014.12.16. 20:08:52

@WiteNoir: hosszú videoklipnek kell felfognom? hmmm... nem garantálhatok semmit, de esküszöm megpróbálom:) amúgy értem én amit mondasz, pár olyan filmre, ami pont nekem mond valamit, de hasonlóan "nem túl mély" (ne kérdezz címet, mert egy sem jut eszembe:) azokra azt mondom remekmű. De Malick és én egyszerűen nem egy korosztály vagyunk és mások az érdekes gondolatok mindkettőnk számára. Gyanítom ő sem szeretné az én filmjeimet:) Szóval akkor finomítok, nem "álművészet", csak érdektelen filmek, idegesítő koncepcióval és számomra irreleváns mondanivaló porszemekkel, amiket fáj kidörzsölni a szememből:)

OneBoy FromBrasil 2014.12.16. 20:12:33

@isvean: ezt is értem és "tudom" is. de azért talán van egy kényes egyensúly az olyan alkotói mozgókép esetében, ahol a színészi játékra (a jó alakításra) szükség van, hogy értelmet nyerjenek az alkotói gondolatok. Malicknek teljesen jól állna, ha csak leírná a magvas gondolatait és valaki felolvasná.

isvean 2014.12.16. 20:39:43

@OneBoy FromBrasil: juj. juj.
az élet fája sztem nem jó film. epizódjai zseniálisak, de nem tartom sokra.
de: amit írtál totál naivitás és ne haragudj, de nem tudok rá mást mondani. mi az, hogy leírná? mi az, hogy a színészi játék? szted a 2001: űrodüsszeiában hol fontos a színész jelenléte? hol? a film nem csak arról szól, hogy két, három ember beszél, és szépen van fénylképezve a plakát arca. malick és tsai azon dolgoznak, hogy elválasszák a szart a víztől. ennek a trailere alapján ez sikerült. úgy is legyen!
és még egy: az alkotói gondolatokhoz semmi szükség színészre attól még film marad. a film lényege nem ebben rejlik. nézz meg egy bressont. ha láttál antifilmet a plébános naplójánál vagy godard kifulladásigjánál, hát akkor malick... szóval na...
ez olyan szint, amit egy popcornhabzsoló nyilván nem bír benyalni, de azért sztem épp ettől szép a hetedik művészet, nemde?
én pl nem mertem ma bevállalni az új godard-filmet, mert félek tőle. ettől még mozikban megy, valamiért elkészült, stb... bátorság, nyitottság!

2014.12.16. 22:06:15

@OneBoy FromBrasil:

persze, ez már eléggé szubjektív. én kubrickkal vagyok ugyanígy, zsigerileg utálom a kései filmjeit:)

OneBoy FromBrasil 2014.12.17. 11:57:13

@isvean: a nyitottság megvan és a bátorság is, ez nem ettől függ, de az ízlés, hogy mi tetszik és mi nem, az nem naivitás, hanem érzés. Jómagam is eltudom helyezni a filmalkotók periódusos rendszerében és a rengeteg filmes jelölés és elismerés sem véletlen, ezt írtam is, hogy megértem, ha valakinek tetszenek az újabb alkotásai. Ennek ellenére nem szeretem és nem sokra tartom. De ez saját ízlés kérdése, nem erőltettem rá senkire. Azt sem mondtam, hogy ne csináljon több filmet, csináljon, válassza el a szart a víztől. Hajrá.
Tarr Béla Sátántangója ezerszer többet mond nekem és jobban élvezem, de minden bizonnyal ő is megosztó és van aki rühelli. Én is nekik eshetnék, hogy de hát hogy és milyen elismert alkotóművész ő, ne bántsátok.. De ezzel nincs bajom.
Szóval mindent lehet mérni valamihez, de attól, hogy értem hol a helye, még nem tetszik. Majd 20-25 év múlva érdemes megnéznem nekem is, hogy hol tartanak a Malick alkotómunkásságával kapcsolatos elismerések. Ha örök klasszikusként emlékszünk rá, akkor sem fog tetszeni, de ha elfelejtik (szélsőség persze) akkor sem fogom értékelni.

Az élet fájával pont úgy vagyok mint te, részleteiben valóban nagy dolgok csillannak fel, de az egész nem teszi komplexebbé.

Godard új filmjétől én is félek...de hát ki tudja...lehet tetszene (maybe):))

Szóval legyen, fejet hajtok Malick utóbbi filmjei előtt és remélem sokat hozzátett a filmkultúrához (de engem nem győzőtt meg).

isvaen 2014.12.17. 13:46:31

@OneBoy FromBrasil: akkor nagy gond már nem lehet

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása