aeon flux

ready for the action now, danger boy?

játéktrailer: uncharted 4 - a thief's end (2015) Zalaba_Ferenc
2014. december 06. 21:20:00

Kategória: jatekhaz 5 komment

Nem rég ért véget a Las Vegas-i PlayStation Experiance névre hallgató keynote, melyet mindjárt a PS4 legjobban várt játékának első gameplay-bemutatójával indították. A prezentáció elején felvillanó felirat szerint az Uncharted 4 játékmenet-bemutató nem előre rögzített videó volt, hanem a helyszínen játszottak vele, és azt vették fel (ezt igazolandó, a bemutatóba egy jó kis bugos/befejezetlen halál is belefért).

Nos, ahogy az a Naughty Dogtól elvárható, szemem, szám tátva maradt - a játék elképesztően gyönyörű, mozgáskultúrája bámulatosan kidolgozott, változatos és aprólékos, és a játékélmény valahol egy interaktív kaland és egy bitangul optimalizált akciójáték között lehet. Tehát valószínűleg nem lesznek forradalmi újítások, csak az eddig beváltakat csiszolják a végletekig: tetszett, hogy az ellenfelek immáron nem csak egy bizonyos területet járnak be, hanem hősünkhöz hasonlóan ugrándoznak a sziklák, kiszögelések között (viszont még mindnyájan süketek, mint az ágyúk), továbbá a magas fűben való lopózás,a  helyzetváltoztatás és az eszközkihasználás szignifikánsabb, mint valaha, na de győződjetek meg róla saját szemetekkel az alábbi bő 15(!) perces videóban!

Címkék

tps uncharted naughty dog ps4 adventure game game video

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr796962999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vargatom 2014.12.06. 22:02:11

Azért az ellenségek elég okosnak és mobilisnak tűntek ám!

Plusz Drake egyre inkább hasonlít Nathan Fillionra :D

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.12.06. 22:31:45

@vargatom: Okosak és mobilisek, de meglehetősen szelektív a hallásuk. Drake vígan ugrándozik a fejük felett öt méterrel, azok meg csak trécselnek nyugodtan. :)

Regggie 2014.12.06. 22:43:13

A közelharc sokat fejlődött..a kötélen való lengés is remek ötlet. Nameg a részletek: csúszás után sáros lesz a ruhája..amikor az ember belekapaszkodik a lábába (szintén nagyon jó ötlet), és lerúgdossa, akkor annak bevérzik az orra ettől...a sziklának guáno borítja a peremét..stb, stb. A pályadizájn is úgy tűnik, hogy teljesen szabad kezet ad, nem muszáj mindenkit eltenni láb alól.
Mérges vagyok kicsit a Sony-ra, mert az előzetes ígéretekkel ellentétben nincs Logitech kormány támogatás az új gépben, de az UC4-ért akkor is meg fogom venni. Jó lenne egy megjelenési dátum, gyanítom csak 10-11. hó körül fog érkezni..csak győzzük kivárni!

vargatom 2014.12.06. 22:56:35

@Zalaba_Ferenc: Ez egy ilyen vegyes dolog, nyilván gameplay oldalon nem lenne jó ha sasszem lenne mindenki. Viszont a korábbi játékokhoz képest nekem nagyon úgy tűnik, hogy nem csak egy darab előre kitalált úton lehet nyomulni és ebben az AI is partner, ami egy komoly előrelépés.

Az megint más kérdés, hogy az "emergent gameplay" fogalmát a Looking Glass hozta be valahol az első System Shock és Ultima Underworld játékokban, mindkettő 3d first person RPG volt és ugye az utóbbi is kábé a Wolfenstein 3D-vel egy időben jelent meg 1992-ben.

Ettől függetlenül ez - már ha jól látom - egy nagyon szép és jó előrelépés és sokat tud majd hozzátenni az élményhez. A grafika meg korrekt (nekem az elején a bevilágítás nem tetszik a barlangban, de hát sokat akarnak) és az az érzésem hogy a Naughty Dog továbbra sem lesz megrendelőnk az átvezető animokban ;)

Regggie 2014.12.10. 11:03:45

Még a mellkasszőrét is fújja a szél, nem beszéltek mellé:
www.latestnewsexplorer.com/nd-compares-uc4-nathan-drake-to-uc3/

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása