aeon flux

ready for the action now, danger boy?

dc-naptár: legalább tíz film a palettán! Zalaba_Ferenc
2014. október 16. 10:00:00

Kategória: film 33 komment

Legutóbb még csak dátumaink voltak, és ugyan a Warner és a DC. most kiadott sajtóközleményében felsorolt címekhez még csak évszámokat rendeltek, azért többé-kevésbé ki lehet totózni, hogy mikor mire számítsunk. Márpedig nem csak a Marvel (meg persze a Sony és a Fox), de a nagy rivális is gondoskodik arról, hogy még jó darabig a hősök uralják a blockbusterek legjavát.

Íme tehát a paletta (meg a nagy valószínűséggel hozzátartozó dátumok is):

- 2016. március 26. Batman V Superman: Dawn of Justice (Zack Snyder rendezésében)
- 2016. augusztus 5. Suicide Squad (David Ayer rendezésében)
- 2017. június 23. Justice Leauge, 1. rész vagy Wonder Woman (az előzőt Snyder dirigálja, az utóbbiban Gal Gadot feszít majd, és egyelőre még nem lehet tudni, hogy a JL csinál-e majd hátszelet WW-nak, vagy az utóbbi előlegezi meg azt a Dawn of Justice-szal egyetemben).
- 2017. november 17. Justice Leauge, 1. rész vagy Wonder Woman (lásd fent)
- 2018. március 23. A Villám vagy Aquaman (az előzőben Ezra Miller játssza a címszereplőt, az utóbbiban az immáron megerősítésre talált Jason Momoa)
- 2018. július 27. A Villám vagy Aquaman (lásd fent)
- 2018. november 16. Batman vagy Superman (a sajtóközlemény szerint még ebben az évtizedben várhatunk további önálló Superman- és Batman-filmeket, így jó eséllyel ezen a dátumon lövik el valamelyiket)
- 2019. április 5. Shazam (ebben Dwayne Johnson fog feszíteni, csupán nem a címszereplő bőrében)
- 2019. június 14. Justice League, 2. rész. (szintén Snyderrel)
- 2020. április 3. Cyborg (Ray Fisherrel, hacsak ki nem osztják valaki másnak)
- 2020. június 19. Zöld Lámpás (hogy Ryan Reynoldsszal-e a főszerepben, azt csak a jó ég tudja)
- 2020. november 20. Batman vagy Superman (lásd fent)

Ismétlem: a fenti lista többnyire találgatás, ugyanis a DC csak a címeket és a tervezett bemutató évét adta meg, de meg kell hagyni, szép kis lista, nem igaz?

Címkék

release jeremy irons superman batman ben affleck warner zack snyder justice league superhero cyborg dc comics dwayne johnson wonder woman green lantern jesse eisenberg jason momoa aquaman david ayer henry cavill the flash suicide squad ezra miller gal gadot

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr956797799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.16. 10:03:52

a lista első feléből lesz jó pár bukta ezért a második fele el se készül majd.

Most még legalábbis ez a tippem.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.10.16. 10:11:13

@doggfather: Nem lesz bukta. Max kevésbé lesz sikeres.

Na, ez mind szép és jó, de a Warner elmehet a p**-ba ezzel az Ezra Miller dologgal. Egy esetben nézem el nekik ezt a kihagyott ziccert, ha Flash nem Barry lesz, hanem Wally West. Mert igazából ezzel a lépéssel most jól kibasztak a sorozatos színészekkel és magukkal a sorozatokkal. Olvastam a külföldi oldalakon a hozzászólásokat és durván lehurrogták ezt a castingot. Még csak 2 rész telt el a Flash sorozatból, de Grant Gustin, már elfogadott Flash lett. Ráadásul tényleg jól hozza a karaktert.

Amúgy meg ma jött a hír, hogy a Suicide Squad kapcsán olyan nevek merültek fel, mint Ryan Gosling, Will Smith, Margot Robbie és Tom Hardy. Nem lenne rossz. :D

batboy 2014.10.16. 10:18:10

nagyon ügyes!

a Shazamról már tudom hogy 2019 április 5 reggel 10 óra, de egy új Batman film az talán itt, talán ott, talán ekkor, talán akkor. mélyen meghajolok a szaktudás előtt!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.16. 10:36:25

@REMY: lol, nincs ilyen, hogy kevésbé sikeres, csak sikeres és bukta van.

És olyan sincs, hogy képregényhű, vagy hiteles, művészi, jó vagy rossz.

sikeres meg bukta van. És szigorúan az anyagi szempontok számítanak.

Ez szépen látszik a csodapók 2őn. Hiába dicséri minden rajongó (én nem:D), kritikus mégis már a rebbotját pletykálják, meg, hogy a sinister 6 című spin off/univerzumtágításban már más fogja játszani pókit. és mindez miért, mert hiába dicsérik a csodapók 2 hozt a legkevesebbet a konyhára ever, még a pókember 3nál is rosszabbul teljesített amit pedig mindenki szid.

Vagy nézd meg a marvelt; miután (ANYAGILAG) sikeres volt a Bosszúállókig minden csak azután mertek kísérletezni az AmKap 2vel, vagy aGalaxis Őrzőivel, de a Thor-t például "simán" folytatták ahogy a Vasembert is. És hiába a legkedveltebb a Vasember nem biztos, hogy lesz 4. rész, mert a 3. sikere nem volt akkora, hogy ki merjék fizetni RDJ megnövekedett gázsi igényeit.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.10.16. 10:46:40

@doggfather: Na, egy Batman v Superman már csak a név miatt is robbantani fog. Utána belefér egy SS, főleg, ha nagy nevekkel állnak fel. Aztán jön az Igazság Ligája, ami szintén nagyot fog robbantani a hősök miatt. És láss csodát, már is ott tartanak, ahol a Marvel. Lehet kísérletezni.

A Pókember 2-t nem tudom ki dicsérte, de egy szép nagy hátralépés volt az elsővel szemben.

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2014.10.16. 10:48:04

Na ne mondd, hogy jövő márciusban jön a Batman vs. Superman. Ott valami elírás van, ugye?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.16. 10:54:43

@REMY: Már az első is egy helyben toporgás volt, mégis dicséri mindenki. ;)

nem emlékszem, de a man of steel se volt húdemekkora siker, nem? affleck-et azóta ekézik mióta kiderült, hogy ő batman miért is gondolod, hogy annyira természetes az a robbantás?

PLÁNE, hogy még 1 év, és azt is szem előtt kell tartani, hogy előbb utóbb kipukkad ez a "szuperhősfilm lufi", ahogy minden ilyen hirtelen divat elmúlik egyszer, mert az átlag néző egyszerűen telítődik velük és nem fog jegyet venni. És máris nem sikeres.

jah ezt torzítja még az is, hogy a sikeresség (anyagilag nem győzöm hangsúlyozni) kizárólag az amerikai piacot jelenti.

Ez is egy marhaság, de trendnek tűnik, hogy ha ott nem hoz sok sok profitot akkor lesajnálják mindenhol nem számít, hogy világviszonylatban, meg a mercsandájsszal mennyit kerestek.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.10.16. 11:11:57

@doggfather: Batman és Superman mindig sikeresek lesznek. Elég megnézni azt, hogy a Batman és Robin mennyi pénzt hozott össze, holott Schumi előtte már letett egy gyenge filmet, majd még így is mentek rá, mert Batman.

A Man of Steel az első film volt a DC univerzumban. Majd 300 millát hozott össze az USA-ban, és majdnem 700 millát világszerte. Ez azért nem rossz. És ez még csak az első volt. Ezek után pedig jön a Batman v Superman, ahol már két húzónév is lesz. Garantálva van a siker. Még akkor is, ha Géza lesz Batman. (Amúgy erről a napokban írni is fogok, mert bizony Géza lesz minden idők legjobb Sötét lovagja!)

Az Igazság ligája tovább fogja népszerűsíteni a DC-t. Ennyi elég lesz a sikerhez. A Galaxis Őrzői se azért lett sikeres, mert mindenki ismerte őket, hanem, mert a korábbi hősök letették az alapokat, így elég volt következő alkotáskor feltüntetni azt, hogy Marvel és máris mentek az emberek a vetítésekre. (kis túlzással)

Az SS film lesz érdekes, mert az viszonylag nem ismert. Ráadásul rosszfiúkról szól. De, ha a casting erős lesz, akkor azt sem kell félteni.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.16. 11:18:39

@REMY: kívánom, mint képregényrajongó, hogy legyen igazad, de cinikusként félek, hogy a vágyaid befolyásolják a tisztánlátásodat. :D:D

NINCS olyan, hogy garantált siker.

Még egyszer le kell írjam a csodapók 2őt. A pókember a legismertebb, legkedveltebb képregényhős a világon EVER. A csodapók első részét mindenki az egekbe emelte. mégis bukta lett a 2.
Pedig ha valakinél hát nála "garantált" volt a siker.

Vagy a Roszi filmek. Hiába ő a legismertebb x-men az első szólója nem lett siker, aztán a másodikkal még tis rajta.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.10.16. 11:25:19

@doggfather: Lehetséges :D De végre a DC is hozza a filmeket, így a Marvel mehet a levesbe. (:P)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.16. 11:29:59

@REMY: én nem is értem igazából (illetve a financiális szempontok világosak, de egyébként nem értem), hogy miért nem a sorikra megy rá a dc ahol a marvel sose volt, és nem is lesz vetélytárs?

Meg az animációra?

A dc-tól mind a kettőre tudunk nem csak mi, de az átlag néző is kult példákat SOROLNI akkor meg?

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.10.16. 11:34:23

@doggfather: Rajzfilmek most is jönni fognak. Azok minőséget képviselnek. A Marvel esélytelen ott.

Amúgy a listából hiányzik a 2017. május 26: LEGO Batman (A LEGO Movie Batmanjének a különálló mozija) :D

A sorozatok pedig adottak lettek volna. Amellnek és Gustinnak is nagy a rajongótábora. De a Warner szembeköpte őket. Érthetetlen. Mondjuk az SS film pont, hogy nem illett volna bele, hiszen az Arrowban már találkozhattunk velük.

batboy 2014.10.16. 11:41:48

@REMY: @doggfather: A Batman V Superman biztos anyagi siker lesz, már csak a címe miatt is, de jó lenne ha nem csak anyagi siker lenne ugyebár. Mert ha az emberek nyafogva jönnek ki (lásd. Man of Steel, vagy Csodapók 2) mindjárt át kell majd rajzolják ezt a shitlistát amit elénk raktak.

a szóló Batman film azért nem szerepel konkrét dátummal, mert az lesz a mentőövük ha rájöttek hogy beleszartak a ventillátorba. Persze ez is ciki, mert nem tudni, hogy mennyire veszi be a nép Afflecket, és mennyire lesz belőle egy második Clooney vagy egy második Daredevil.

szóval jó dolog ez a reverse engineering amit művelnek, csak rizikós és hülyén néz ki.

2016, bemutatjuk a Warner Bros új autóját! a légzsákot már meg is építettük.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.10.16. 11:46:41

@batboy: Az a vicc, hogy Clooney nem is lett volna amúgy rossz Batman. Csak, hát a stáb körülötte kritikán aluli volt. A Daredevillel szintén ez a helyzet. Maga a film lett nagyon gyenge.

Snyder elképzelései nagyon jók, ráadásul a Sötét lovag visszatérből merít, így a végeredmény nagyon ütős lehet. Itt kaphatjuk meg majd a legbatmanesebb Batmant.

LasDen 2014.10.16. 12:01:51

Még jól is elsülhet a TV-Mozi szeparált univerzum dolog. A Flashben amúgy is belett lebegtetve a Crisis, 2024-re (:D) a különálló univerzumokkal akár meg is lehet csinálni. Nem olyan nagyban, de kivitelezhető lenne :D
Hatalmas TV-s Mozis Crossover istencsapása lepipálna mindent :DDD

batboy 2014.10.16. 15:20:34

@LasDen:

igen, ebben az egy esetben ütne a dolog, de valami azt súgja, hogy a különböző tévékhez szétszórt figurákat nem biztos hogy lehet egyesíteni egy mozifilmben, úgy hogy ugyanazok a színészek alakítsák őket.

Persze ha volt néhány kisbetűs sor a licenszerződések alján, amiről nem tudunk... ;)

Csaba Turbucz 2014.10.16. 16:39:29

@doggfather: szerintem még sokan felse fogták,hogy 2016 márciusában a képregény történelem két legnagyobb alakja egy filmben lesz!
Gigasiker lesz!!

Csaba Turbucz 2014.10.16. 17:35:03

@doggfather: lol a Vasember 3 1.2 milliárdja szerinted mi ha nem sikeres?? :)
Vagy a man of steel (eredet történet)700 milliója?szerintem

Llew 2014.10.16. 19:38:52

@Csaba Turbucz: első körben az amerikai bevételeiket nézd meg, a stúdiók főleg abból profitálnak. A nemzetközi bevétel több felé megy, és abból sokkal kisebb is a részesedésük. A hú de népszerű Vasember 3-tól egy 400 M, a leg-leg Supermantől meg 290 M minden csak nem anyagi siker, főleg, hogy 200M-ba kerültek a filmek, amire még jön legalább egy 80-100 M marketing. Így már egész másként festenek a számok.

Dean6 2014.10.16. 20:00:27

@Llew: De,azok anyagi sikerek voltak, + nemzetközi bevételek is jók voltak,ha annak a negyedét is megkapják akkor is jól állnak,ez a lényeg.

csgergo 2014.10.16. 20:00:45

@Llew: Főleg, hogy a Man of Steel költségvetése már a product placementből megtérült. Lapátolta az a pénzt, ne aggódj.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.16. 21:16:24

@Csaba Turbucz: @Dean6: @csgergo: ti ennyire nem olvastok filmes blogokat, oldalakat?!

nem egyszer írtak már ezen a blogon is arról, hogy az amerikai filmkészítőknek csak akkor számít egy film sikeresnek ha a hazai vetítéskor sokan nézik.

Hiába keresnek tengerentúlon, vagy hiába adják el a dvd-t, vagy az akciófigurát vagy mekis játékokat az nekik nem elég, az nem siker.

Ezért nem folytatódik a dredd pl. csak, hogy képregényfilmeknél maradjunk. Vagy ezért nincs még hellboy 3.

és ezért (SE) biztos, hogy ez a nagy dc terv így végre lesz hajtva.

csgergo 2014.10.16. 21:26:23

@doggfather: Ha csak(!) ezen múlna, se az Amerika Kapitány, se a Thor nem kapott volna folytatást. És a Man of Steelnél azért említettem a termékelhelyezést, mert erről több helyen is cikkeztek, hogy iszonyatos mennyiségű pénzt szedett össze már a premier előtt.

Dean6 2014.10.16. 23:59:31

@doggfather: De olvasunk.Én bevételekről beszéltem, a fent említett filmek sokat hoztak Amerikában is, és világszinten is. Nem is a te kommentedre reagáltam,hanem Llew-nak...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.17. 10:08:55

@csgergo: én is azt írtam, hogy nem csak ezen múlik,hanem több dolgon is ezért nem mernék olyat kijelenteni, hogy valami tuti siker ahogy fentebb többen leírták, hogy de annak kell lennie. ;)

@Dean6: igaz, bocsi.

Gallion 2014.10.17. 14:42:11

@doggfather: A friss hírek között épp egy Pacific Rim 2 promó van, aminek az első része 190 millióból készült és 101 milliót hozott az USA-ban.
A nemzetközi siker annyira számit, hogy még egy hazai égést is tud menteni.

TommyFCIM 2014.10.17. 15:45:20

@doggfather: Az igazán nagy zseton még mindig a moziban van, gondolom ezért. Egyébként lassan a tv-ben is jön fel a Marvel a DC-re. Jön jövőre az Agent Carter, plusz a 4 sori (Daredevil, Iron, Fist, Luke Cage, Jessica Jones) a Netflix-re, majd ugye a Defenders minisorozat.

TommyFCIM 2014.10.17. 15:53:45

Tényleg érdekes amúgy, hogy a DC-nél külön van a tv-s és mozis univerzum. A Marvel-nél meg ugye pont fordítva, ott egy univerzum a kettő.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.17. 17:15:56

@TommyFCIM: az, hogy jönnek a sorik még nem jelenti azt, hogy jók is lesznek. ;)

Hedley Lamarr 2014.10.17. 23:31:35

Szerintem elég nagy ostobaság, hogy épp bedobták a Flash sorozatot de máris kitaláltak mást a mozifilmre.
Így sosem lesznek rendes és befutott, kultikus DC filmek, ha a színészeket nem jegyzi meg az ember, illetve folyton lecserélik.

Volt már pár Batman és Superman is, de mégis Chr.Bale és Chr. Reeve voltak a legkarakteresebb színészek a közelmúltból, kíváncsi vagyok felérnek-e hozzájuk a varázskalapból előhúzott Ezra féle karakterek.

+Zynder fogja vissza magát ne legyen túl darkos a 2016os film és menni fog a DC szekere, ha nem csinál Acélemberből Man of Dark Steelt a sötét hangulatú filmjeivel!

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása