aeon flux

ready for the action now, danger boy?

filmklip: olive kitteridge (2014) Németh Barna
2014. szeptember 01. 18:29:00

Kategória: tv Szólj hozzá!

Amikor a Sundance Filmfesztivál programjába bekerült Jane Campion tévésorozata (Top of the Lake), a nyilvánvaló zsenialitása ellenére letudtam annyival a dolgot, hogy miért ne tennék, mikor Amerikában a Sundance Channel sugározza a show-t. Aztán jött Cannes, ahol bemutatták Bruno Dumont sorozatát (P'tit Quinquin), de mivel a rendező hosszú évek óta visszatérő vendége a mustrának, ezen sem lepődtem meg különösebben. Közben viszont úgy tűnik, a véletlenek megtörték a jeget, és most már teljesen természetes, hogy tévésorozatok bukkanjanak fel a legnagyobb filmfesztiválokon. Más magyarázat nem nagyon van arra, hogy az HBO Velencét választotta, hogy egy korai premiert rittyentsenek a novemberben érkező új sorozatuknak.

Az Olive Kitteridge Elisabeth Strout idehaza is megjelent, Kisvárosi életek című kötete alapján készült minisorozat lesz, amelyben egy New England-i kikötőváros lakosainak néha tragikus, néha nevetséges történeteit ismerhetjük meg. A sorozat minden epizódját Lisa Cholodenko (A gyerekek jól vannak) rendezte, aki olyan színészeket toborozott maga köré, amilyet egy mozi is megirigyelhetne: Frances McDormand, Bill Murray, Richard Jenkins, Peter Mullan, Zoe Kazan és Rosemarie Dewitt népesítik majd be a porosnak látszó kis települést.

Előzetes gyanánt itt van három kis klip a sorozatból (a másik kettőért kattintani kell, cserébe viszont nagy dózisban kapjátok Bill Murray-t):

Címkék

hbo velence tv show bill murray tv sorozat frances mcdormand richard jenkins zoe kazan peter mullan rosemary dewitt

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr396656723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása