aeon flux

ready for the action now, danger boy?

usa box office: september men Takács Máté
2014. augusztus 31. 17:53:00

Kategória: film 2 komment

The End: a nyári szezon 15%-os mínusszal a tavalyihoz képest az elmúlt évtized leggyengébbje volt, az épp most zajló Labor Day Weekenden pedig nem is próbálkoztak tűzijátékos búcsút inteni: az Úgy fent, mint lent című horror és a November Man című akció-krimi említésre alig méltó számokat produkált, miközben az egy hónapja vetített A galaxis őrzői az első helyen befutva vált 2014 eddigi legnagyobb bevételt elért bemutatójává.

as_above_so_below.png

> új filmek
Párizs szép és jó oldalát gyakran, árnyékosabbját ritkábban mutogatták az amerikai és európai filmekben, de alá odaát talán még nem is merészkedtek. Szóval a város alatti katakombarendszerbe talált felvételes módszerrel kalauzoló Úgy fent, mint lent (As Above, So Below; hazai bemutató: november 13.) bírt egy korrekt horror-sztorival, csak épp ez a lehangoló augusztus végi időszak az, amivel nem bírt el a Universal ötmilliós vállalkozása: a szokásos, három napos hétvégi bevétel 8 millió körül alakult, és mivel nem az a szünnapi program-féle ez a műfaj, a négy nap sem valószínű, hogy elég lesz számára a 10 millióhoz. Sebaj, veszíteni nem veszít rajta senki, csak az, aki egy eredetibb filmet remélt, legalábbis a Rotten Tomatoes tanúsága szerint.

Pierce Brosnan lassan belátja, hogy számára már csak a kémfilmek maradtak, nem is csoda, hogy már ő is szívesen látná magát A feláldozhatókban. Az egykori Bond ezúttal a November Man (The November Man) című akció-thrillerben ragad pisztolyt, hogy betöltse az ilyenkor szokásos szerepet, amivel korábban Az elszánt diplomata, Az amerikai és Az adósság is hellyel-közzel boldogult. A Relativitynek azonban nem jött olyan jól ki a lépés; már a szerdai, egymillió alatti rajt is világossá tette, hogy a kibővített nyitás is kevés lesz a 10 millió fölé kerülésre. A 7.6 milliós hétvégével járó mérsékelt érdeklődés nem meglepő: egy Brosnan–Roger Donaldson produkció már 1997-ben sem tudott anyagilag sikeres lenni, manapság pedig tényleg nagyon szűk közönségből táplálkozhatnak az ilyen régi motorosok, akik régi motorral hajtják új filmjeiket is. A November Mant ugyanazzal vádolták az újságírók, mint az Úgy fent, mint lentet (azaz hogy egy kliséhalmaz), de még ha ez nem is igen érdekelné a nézőket, akkor sem fog 20 milliónál sokkal messzebb vándorolni.

Idén sok más film mellett a Szellemirtók (Ghostbusters) is 30 éves, és a Sony ezt az elhagyatott hétvégét választotta az ünnepléshez. 787 mozi tűzte újra műsorára ismét a fantasztikus komédiát, és ezzel 1.7 millió dollárt tett hozzá három nap alatt eddigi 238 milliójához. Ahhoz a 238 milliójához, ami amúgy a '80-as évek egyik legeslegnagyobb kasszasikerévé formálta.

> korábbi filmek
A galaxis őrzői elég nagy űrt tölt be most a moziműsorban, legalábbis ezt találják a legtöbben megfelelő néznivalónak már harmadik alkalommal. A Disney sci-fi akciófilmje alig veszített az egy héttel korábbi bevételéből, vagyis ezúttal is több mint 16 millióval áll az élen. Közben ráadásul megelőzte az Amerika Kapitány: A Tél Katonáját is, s így 2014 eddigi legjövedelmezőbb bemutatójává lépett elő.

> végszó & ami jön
Visszasüllyedünk szépen az unalomba: mint ahogy ez az utolsó naptár szerinti nyári hétvége (ami amúgy nagyjából átlagos ilyenkori összforgalmat bonyolított), úgy a szeptember sem tartogat majd különösebb izgalmakat, és ez leginkább az első körben lesz szembeötlő. Az egyetlen országos premier a The Identical című zenés dráma lesz, ami a top 5-be sem valószínű, hogy beverekszi magát. Szóval egy hét múlva ilyenkor is A galaxis őrzői lesz a namber van.

cím | becsült moziszám | nyitóhétvége-előrejelzés
The Identical | 1450 | $1m

> a top 10 (hivatalos becsült adatok)

# volt
#
film hétvégi
bevétel
összbevétel büdzsé
1 1  A galaxis őrzői
$16.3m $274.6m $170m
2 2  Tini nindzsa teknőcök
$11.8m $162.4m $125m
3 3  Ha maradnék
$9.3m $29.8m $11m
3 ú  Úgy fent, mint lent
$8.3m $8.3m $5m
4 4  Kamuzsaruk
$8.2m $57.3m $17m
5 ú  November Man
$7.6m $9.4m n.a.
5 5  When the Game Stands Tall
$5.7m $16.4m $15m
6 6  Az emlékek őre
$5.3m $31.5m $25m
9 9  Az élet ízei
$4.6m $39.4m $22m
10 6  The Expendables - A feláldozhatók 3.
$3.5m $33.1m $80m

Címkék

horror anniversary box office action universal pierce brosnan ghostbusters roger donaldson found footage spy movie guardians of the galaxy

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr106652881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dean6 2014.09.01. 00:32:43

A Tini nindzsa teknőcök sikerét én kicsit érthetetlenül figyelem :/ Brosnan-t sajnálom nagyon, kijárt volna neki egy kis siker.

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2014.09.01. 08:19:41

A Sin City a második hetére már ki is hullott a top 10-ből, az Élet ízei jobban áll, mint az EX3, a Guardians 16 millióval első, a Giver meg mégiscsak sikeres. Vannak itt érdekes dolgok.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása