aeon flux

ready for the action now, danger boy?

alternatív szigetajánló: 0. nap Zalaba_Ferenc
2014. augusztus 12. 13:25:00

Kategória: zene Szólj hozzá!

Történt az, hogy a szokásos vasárnapi focin sikerült szétrúgatnom a tyúkszememet (tegnap reggel még úgy nézett ki, mint egy patisszon, ezért cipő helyett szandált húzva mentem ki a Szigetre (amit ráadásul kétszer is sikerült megjárni - egyszer kora délután, egyszer meg este). Emberek, ne tegyetek ilyet: rossz ötlet, nagyon rossz. No, nem azért, mert a vasárnapi (illetve hétfői) Blink 182-rajongók a "What's My Age Again"-t hallva szétugrálják az amúgy sem jó állapotú lábad, hanem mert a szandál töri az ember lábát... egészen pontosan a talpát. Szóval ma két méretes vízhólyag friss emlékével megyek ki a Hajógyárira. Kívánjatok sok szerencsét, és lássuk, mit hallottam/láttam/éltem át tegnap, mit érdemes látni/hallani/átélni ma.

Ahogy ígértem, címszavakban:

- A szakmai jegy átvételével már megint gondok voltak: nem is tudom, mi a bonyolultabb, a vezetéknevem vagy a blogunk keresztsége.
- A kavarnak köszönhetően a megcélzott Metheory-ról teljesen lemaradtam.
- Mínusz egyedik nap lévén inkább külföldiekkel volt tele a placc, akik hosszú tömött sorokban állnak mindenfelé, ahol metakártyát lehet feltölteni, eldobható telefont lehet vételezni (ez egy újítás), meg annál a nemzeti dohányboltnál is, amiből lehet, hogy csak egy van (nem néztem utána).
- A meleg tikkasztó, habár a jó hír az, hogy ma már sokkal enyhébb lesz az idő.
- A csapolt Dreher 650, a dobozos 740, és van háromféle alkoholmentes 510-ért. Ezúttal nincs alternatíva, habár a csónakház környékén nem jártam (azt mondják, ott van Arany Ászok is 450-ért).
- Ugyan még zárva volt, de az A38 sátor ÓRIÁSI, azt regélik, elfér benne 10.000 ember, mondjuk, egymás szájába lógva, de biztosan így van.
- Rengeteg a segítőkész hosztesz: nagy fel, habár még csak hétfő van.
- A látottakról: a szlovák Adalbertben nincs semmi izgalmas, és inkább a Smashing Punpkinst majmolja, mint az említett Becket, amúgy vállalható, habár a korai időpont, meg a rendesen eldugott színpad miatt maroknyi részeg belga volt rájuk csak kíváncsi - úgy, ahogy. Ivan és a "pazarol" viszont a Primal Screamet nyúlja, habár a srácban van karizma, azt meg kell hagyni, és rendesen foglalkoztatta a népet (külön a magyart, külön a külföldit), ami soha nem rossz dolog. Úgy a felénél beleuntam, és inkább feltérképeztem, mi hol van - jó érzés, hogy a legfontosabb helyszínek (Nagyszínpad, A38, Volt Terasz) ugrásnyira vannak egymástól, szintén jó dolog, hogy Zing Bugeresből kettő is akad (a hambi 1200-nál kezdődik), és természetesen most is rengeteg a szar, de drága kaja.
- A látottakról Vol. II.: Hazarohantam megírni A Galaxis Őrzői kritikát (mert ennyire szeretlek titeket) és megfürdetni a gyerekeket, hogy aztán beessek a Puncke végére, amit azért rendesen sajnálok, az a horvát hölgytrió ugyanis úgy zúzott, mint az L7 legjobb korában, és az énekesnő mindenféle fura fejeket vágott hozzá meg felnyalta a színpadot, ilyesmi. Egy számnyi HARRR után beálló csendben kissé csalódottan térképeztem fel a szeparét, mellyel amúgy minden rendben (van például Pastrami) meg mobilfeltöltőde (sic), ami nem rossz dolog. Utána megnéztem a Blink 182-t, pontosabban elkezdtem, de ott, ahol álltam, kásás volt és nagyon hamis, az énekes meg állandóan péniszekről és vaginákról beszélt, ezért hamar elvesztettem az érdeklődésemet.

És akkor lássuk, ma mit érdemes!

SICA. Európa Színpad. 14:00.

Kb. most azonnal el kellene indulnom, hogy odaérjek erre az olasz Klaxons... khm... tribute zenekarra, úgyhogy majd meséljétek el, milyen volt, mert amúgy nem tűnik vészesnek. Főleg ha nem ilyen lehetetlen időpontban játszanának.

Psycho Village. Európa Színpad. 15:00.

Jól bele tudnak csapni a húrok közé ezek az osztrák fiúk, csak aztán kinyitják a szájukat, és rájössz, hogy a Linkin Park is jó rég volt már. Na de legalább tényleg odacsapnak a húrok közé.

Brody Dalle. A38. 16:30.

Az A38-at a Sziget első kötelező koncertjével avatjuk fel: Dalle kisasszony nem csupán Josh Homme felesége, de nem mellesleg egy minden tekintetben megnyerő személyiség, és az a hótegyszerű punkrock muzsika, amit prezentál, nagyon magával ragadó tud lenni, habár a trombitást gyakrabban is elfelejthetné.

Queens of the Stone Age. Nagyszínpad. 19:30.

QOTSA! QOTSA! QOTSA! Enuff said. Na jó, annyit még hozzátennék, hogy mivel ezúttal sem headlinerek lesznek, ezért olyan átütő koncertélményre most se számítsatok: hibátlan, de némileg távolságtartó best of-koncertet helyezek kilátásba, de mivel a QOTSA-ról van szó, ez is felér majd a mennyországgal. 

Deadmau5. Nagyszínpad. 21:30.

No, azért csak meg kell nézni, milyen opening show-val készül az egérfejű, akit nem olyan rég még a földkerekség legnagyobb lemezlovasának tartottak.

The Bloody Beetroots. A38. 23:30. 

És ha már rápörgünk a technóra (ami azért eléggé kétesélyes), akkor érdemes lesz belesasolni ebbe az olasz Justice-továbbgondolásba, amely zajosabb, őrültebb és talán egy kicsit jobb is, mint a francia nagyok.

Címkék

rock koncert sziget fesztival techno electro queens of the stone age alternative rock alternative pop fesztival 2014 sziget 2014

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr826597661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása