aeon flux

ready for the action now, danger boy?

díjszezon 2014: velencei filmfesztivál - a versenyfilmek Németh Barna
2014. július 24. 18:41:00

Kategória: film Szólj hozzá!

Nyilvánosságra hozták a 2014-es Velencei Filmfesztivál hivatalos versenyprogramját. Örömmel jelentjük, az Alexandre Desplat vezette zsűrinek lesz miből válogatnia.  A felhozatal mint mindig, most is színes és változatos, a nagy nevek mellett helyet kaptak a kevésbé ismert filmeseknek a világ minden tájáról - és a vörös szőnyegre éhes közönség is bőven megkapja majd a világsztár-adagját.

Tartalomismertetők, képek és trailerek kattintás után.

golden-lion-statue.jpg

Trois coeurs - Three Hearts (r.: Benoit Jacquot)

Mint ahogyan a cím is mutatja, Jacquot filmjében három szív dobog... méghozzá egymásért. A franciáknál nagy hagyománya van ennek, most éppen Charlotte Gainsbourg, Chiara Mastroianni és Benoit Poelvoorde áll a szerelmi háromszög egy-egy csúcsában, a sztárfaktort pedig a filmvilág egyik nagyasszonya, Catherine Deneuve emeli.


Le rancon de glory (r.: Xavier Beauvois)


Chiara Mastroianni és Benoit Poelvoorde másodszor, de már nem szerelmesen. A hetvenes években járunk, valahol a Genfi-tó partján fekvő kisvárosban. Ide érkezik meg egy frissen szabadult piti csirkefogó, akit egy régi barátja visszautasíthatatlan ajánlattal vár: lakhat nála, ha vigyáz a kislányára, míg felesége kórházban van. A pénz nagy úr, nekik pedig nincsen, ám ekkor jön a nagy hír, hogy meghalt minden idők legnagyobb komikusa és a két fickóban már meg is fogalmazódik a nagy terv: ellopják Chaplin holttestét, hogy váltságdíjat kérjenek érte... Nagy stílusváltás ez a Cannes-i nagydíjas Emberek és istenek után, ennek ellenére piszok jól hangzik.

Le dernier coup de marteau (r.: Alix Delaporte)

Az Angéle és Tony sikere után Delaporte már egy ligával fentebb indul második rendezésével, ahova vele tartott a korábban már bevált párosa, Grégory Gadebois és Clotilde Pesmeis. A film szinopszisát egyelőre nem ismertették, de annyit már tudni lehet, hogy egy tizennégy éves lány áll a történet középpontjában.

Loin des hommes (r.: David Oelhoffen)

Viggo Mortensen ismét kiruccant az európai arthouse-filmek világába. Az algériai háború idején egy kis falu franciatanára különös kapcsolatot alakít ki egy disszidenssel. 

loin des hommes.jpg
Birdman (r.: Alejandro Gonzalez Inarritu)

A filmről itt írtunk bővebben, ahol az év legtutibb trailerét is megnézhetitek.

99 Homes (r.: Ramin Bahrani)

A Mindenáron után Bahrani most is egy nemzetközi sztárcsapatot (Andrew Garfield, Michael Shannon és Laura Dern) válogatott maga köré, reméljük ezúttal jobban bánt velük. A film egy apa küzdelmét mutatja be, hogy visszaszerezze a házát, amelyből kilakoltatták a családját.

andrew-garfield-99-homes.jpg
The Good Kill (r.: Andrew Niccol)

A filmről itt írtunk bővebben.

Manglehorn (r.: David Gordon Green)

A Texas hercege (Prince Avalanche) és a Joe sikere után David Gordon Green látszólag nem adta alább. Sőt, első blikkre úgy tűnik, a Manglehorn is azok nyomvonalán halad, középpontjában egy kisvárosi kováccsal, aki képtelen túllépni élete szerelmének elvesztésén. A főbb szerepekben Al Pacino, Holly Hunter, Chris Messina és Harmony Korine látható.

Al-Pacino-Manglehorn.jpg
Pasolini (r.: Abel Ferrera)

A filmről itt írtunk bővebben.

Il giovane favoloso (r.: Mario Martone)

Martone életrajzi filmjében Elio Germano kelti életre a világirodalom egyik leghíresebb filozófus-költőjét,Giacomo Leopardit. A fiatalon elhunyt Leopardi után alig maradt hátra írás, de az a kevés is elég volt, hogy a nemesi származású, többszörös testi fogyatékkal élő költő neve a legnagyobbak közt említtessék.

elio-germano.jpg
Anime nere (r.: Francesco Munzi)

Francesco Munzi filmjéről nem sokat tudni, az biztos, hogy három különböző életutat bejáró testvér története, akiket a maffia köt össze.

Hungry Hearts (r.: Saverio Costanzo)

Egy fiatal pár története, akiket a véletlen sodor egymás mellé New York utcáin, és akiknek nagy próbatétel előtt áll a kapcsolatuk, mikor a nő megtudja, hogy nem hétköznapi gyermekkel terhes. Főszerepben Adam Driver, Alba Rohrwacher, Jake Weber és Natalie Gold látható.

The Cut (r.: Fatih Akin)

Európa egyik legpiacképesebb rendezőjének, Fatih Akinnak az új filmje Cannes-ban debütált volna, ahonnan személyes okokra hivatkozva vonta vissza a rendező. Tahar Rahim egy, az örmény népirtást túlélt apát játszik, aki külföldre menekülve tudja meg, hogy kislányai még életben vannak.

A Pigeon Sat On A Branch Reflecting On Existence (r.: Roy Andersson) 

Remélem senki nem csodálkozik, hogy a Dalok a második emeletről rendezője most sem egy hagyományos filmmel jelentkezett. A zseniális címmel ellátott új opuszban egy utazó-kereskedő osztja meg nézeteit állandó útitársával, egy szellemi fogyatékos férfival.

pigeon.jpg
The Look Of Silence (r.: Joshua Oppenheimer) 

Az Ölés aktusának (The Act of Killing) Oscar-díjra jelölt (és egy normális világban Oscar-díjas) rendezőjének új dokumentumfilmjében egy indonéziai család találkozik azzal a férfival, aki megölte testvérüket a népirtás alkalmával.

The Postman's White Nights (r.: Andrej Koncsalovszkij)

Hiába a közeli rakétakilövő, egy mindentől elzárt orosz falucska lakóira nem hat sem a modern világ, sem a politika. Egyetlen kapcsolatuk a külvilággal a postás, aki mindennap átkel a faluhoz vezető tavon. Egy nap azonban megtudja, hogy szerelme megszökött a nagyvárosba, és még a hajóját is ellopták...

Nobi - Fires On The Plain (r.: Shinya Tsukamoto) 

A filmről egyelőre semmilyen információnk sincs.

Red Amnesia (r.: Wang Xioshuai)

Egy visszavonultan élő özvegyasszony békés életét egyik napról a másikra forgatják fel az egyre szaporodó rejtélyes telefonhívások.

Tales (r.: Rakhshan Bani-Eternad) 

Irán egyik legelismertebb filmese, mintegy összegezve eddigi életművét, új filmjében áttekintést nyújt országa helyzetéről, érintve a legkényesebb témákat is.

Sivas (r.: Kaan Mujdeci)

Anatólia pusztaságában él egy reményvesztett család. A legkisebb fiú ki akar törni, de minden próbálkozása kudarcra van ítélve, míg egy napon rá nem talál Sivasra, a harci kóborkutyára.

Címkék

velence dijszezon 2014

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr636541181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása