aeon flux

ready for the action now, danger boy?

toronto special: a second chance / while we're young / pasolini / the good kill Németh Barna
2014. július 23. 08:15:00

Kategória: film Szólj hozzá!

Pontosan tudjuk milyen jó is tud az lenni, amikor Susanne Bier és Anders Thomas Jensen egy csapatot alkot (Egy jobb világ, Esküvő után), úgyhogy lehet örülni, hamarosan érkezik a páros új filmje, méghozzá Jaime Lannisterrel Nicolaj Coster-Waldauval a főszerepben. Annak is örülhetünk, hogy Ben Stiller a komolyabb filmeknél maradt, ezúttal a nagyszerű Noah Baumbach irányítása alatt, miközben Willem Dafoe a legendás olasz filmrendező, Pier Paolo Pasolini bőrébe bújt. A torontói felhozatalt ismertető sorozatunk ezen darabja pedig Ethan Hawke-kal zárul, aki ismét együtt forgatott a Gattaca rendezőjével, Andrew Niccollal.

second-chance1.JPG

A Second Chance (2014)

Nagyon úgy tűnik, hogy a könnyedebb kitérő után (Csak a szerelem számít) Susanne Bier visszatér a gyökereihez ezzel a komor hangvételű, thrillerbe oltott családi drámához. A történet középpontjában két rendőr áll, akik nem is különbözhetnének jobban egymástól. Egyik gondos családapa, míg másikuk elvált, aki ideje jó részét a söröskorsók környékén tölti. Egy nap hívást kapnak egy családi perpatvarhoz, ami egy átlagos rutinmunkának tűnik, egészen addig a pillanatig, míg meg nem találják a civakodó pár szekrénybe zárt csecsemőjét.

While We're Young (2014)

Egy középkorú pár (Ben Stiller és Naomi Watts) házassága próbatétel elé kerül, mikor felbukkan az életükben egy fiatal pár (Amanda Seyfried és a frissen kinevezett Star Wars főgonosz, Adam Driver). Ez pontosan az a szinopszis, amire legyinteni illenék ha nem tudnánk, hogy pont az ilyen kis egyszerű történetekkel szokott csodákat művelni Noah Baumbach (A tintahal és a bálna, Frances Ha). Meg különben is, ezzel a gárdával mi baj lehet? Reméljük semmi.

while-we-were-young1.JPG

while-we-were-young2.JPG

Pasolini (2014)

1975. november 2., Róma. Ez volt az a nap, amikor a kiváló rendezőt és írót, Pier Paolo Pasolinit meggyilkolták. Sokan istenítették, de legalább ugyanannyian utálták művészetét, amely provokatív volt, mert szembeszállni a konvenciókkal és a hatalommal. Pasolini az édesanyjával töltötte utolsó napját, majd este barátaival szórakozott, másnap reggel pedig holtan találták. Nem egy hétköznapi élet, még kevésbé hétköznapi karrier, amely remélhetően jó helyre került a szintén különc Abel Ferrara, és a nem kevésbé fura Willem Dafoe kezei között.

pasolini-dafoe.jpg

The Good Kill (2014)

Háborúból egy monitor mögé, ez lesz Andrew Niccol új filmje főhősének sorsa. A férfi (Ethan Hawke) egykor az egyik legjobb vadászpilóta volt, majd az új idők szavának engedve drónpilótává léptették elő. Tizenkét órán át a számítógépen keresztül vívja végeláthatatlan csatáját a terroristákkal, a másik tizenkettőt pedig otthon tölti a családjával. Így megy ez minden nap, míg szép lassan megfogalmazódik benne a kérdés: Van ennek értelme? Vége lesz valaha ennek a háborúnak? Tisztességes így játszani?

Szó se róla, ezek a kérdések sokakban felmerültek, a drón-kérdés a mai napig heves viták tárgyát képezi; talán ez majd segít kicsit előtérbe tolni a filmet.

good-kill1.jpg

good-kill2.jpg

Címkék

trailer toronto ethan hawke naomi watts ben stiller andrew niccol willem dafoe abel ferrara anders thomas jensen amanda seyfried noah baumbach adam driver eurocinema susanna bier filmkep nikolaj coster waldau dijszezon 2014

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr606535787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása