aeon flux

ready for the action now, danger boy?

toronto special: the riot club / the humbling / nightcrawler Németh Barna
2014. július 22. 18:50:00

Kategória: film 5 komment

Ma délután elkezdték nyilvánosságra hozni a Torontói Filmfesztivál filmjeit, és mint mindig, most is igencsak illusztris társaság gyűlik majd össze a kanadai seregszemlén. A már korábban beharangozott filmek közül ott lesz Bennett Miller és a Foxcatcher, Mike Leigh és a Mr. Turner, David Cronenberg és a Maps to the Stars, Morten Tyldum és Benedict Cumberbatch a The Imitation Game-mel, Antoine Fuqua és Denzel Washington A védelmezővel és Robert Downey Jr. a The Judge című drámával. De ez most tényleg csak a jéghegy csúcsa, hiszen rendezőként mutatkozik be Amerika kapitány, azaz Chris Evans és Jon Stewart, de biztosan ott lesz Noah Baumbach, Susanne Bier, Hal Hartley, Abel Ferrara, Jason Reitman, Liv Ullman, Francois Ozon, Jean-Marc Vallée és Alan Rickman új filmje is.

Ahogy tavaly, idén is fokozatosan adagoljuk az újdonságokat (ahogy jönnek a trailerek). Első körben ismerkedjetek meg Barry Levinson és Al Pacino közös filmjével, a bűn nyomában járó Jake Gyllenhaallal, valamint Lone Scherfig rakoncátlan brit szépfiúival.

the-humbling5.JPG

Nightcrawler (2014)

Jake Gyllenhaal szabadúszó újságíróként mártózik meg a Los Angeles-i alvilágban, az eddig csak forgatókönyvíróként ismert Dan Gilroy (A Bourne-hagyaték, Vasököl) rendezői bemutatkozásában, amely rögtön egy érdekes teaserrel jelentkezett.

The Humbling (2014)

Philip Roth utolsó regényét Barry Levinson vitte filmre, méghozzá nem is akármilyen szereplőgárdával. Al Pacino kelti majd életre az ünnepelt színpadi színészt, aki viszonyt kezd egy nála jóval fiatalabb leszbikus nővel (Greta Gerwig). Fontosabb mellékszerepekben a Homeland sztárja, Mandy Patinkin és a kétszeres Oscar-díjas Dianne Wiest látható... itt pedig az első képek:

the-humbling2.JPG

the-humbling3.JPG

the-humbling4.JPG

The Riot Club (2014)

Az Egy lányról (An Education) bőven elég volt hozzá, hogy Lone Scherfig csatlakozzék a nemzetközi A-ligába, amelyből aztán majdhogynem "Egy nappal" később távozott (One Day) is. Most azonban újra bizonyíthat ebben az angol osztályrendszert élve boncoló darabban, melyben egy kiváltságos úri fiú kerül be az oxfordi elitegyetem még annál is elitebb klubjába.

the-riot-club-poster.jpg

Címkék

trailer toronto jake gyllenhaal al pacino barry levinson greta gerwig lone scherfig filmkep dijszezon 2014

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr456535395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovács Erzsébet 2014.07.22. 19:01:37

Leszbikus? Vagy inkább biszexuális? Vagy még inkább ne szőrszálhasogassak? Al bácsira nagyon ráférne már egy hozzá méltó film. (A Stand Up Guys meg a Jack és Jill már nekem volt kínos.)
Kíváncsi vagyok, a The Riot Club csatlakozik-e majd a két világháború közötti Oxbridge fülledtségét feszegető angol filmek jól bevált hagyományához.

Németh Barna 2014.07.22. 19:04:51

@Kovács Erzsébet: Határozottan leszbikust ír a szinopszis :)

A The Riot Club pedig így első blikkre egy előkelő Spring Breakers-nek tűnik :)

Kovács Erzsébet 2014.07.22. 19:09:25

@Németh Barna: Hát igen, csakhogy ezeket az egyetemista fiúkat jobban érdekelték egymás, és a munkásosztálybeli fiúk.

Németh Barna 2014.07.22. 19:16:45

@Kovács Erzsébet: Ezzel nem szeretnék vitatkozni, te vagy a szakértő :)

Kovács Erzsébet 2014.07.22. 19:26:54

@Németh Barna: Hoppá, pedig csak akartam volna az Another Countryról (meg a Brideshead Revisitedről, meg a Christopher and His Kindről, meg a, meg a) írni! :)
Az is megérne azért egy anglikáns misét, hogy a "szodómiáért" egy Turingnak az egzisztenciáját törték darabokra (hogy a fesztivál programjánál maradjunk), de ezek az arisztokrata srácok semmilyen klubból nem lettek kigolyózva.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása