aeon flux

ready for the action now, danger boy?

tv-trailer: utopia s2 (2014) Kovács Erzsébet
2014. július 01. 13:55:15

Kategória: tv 4 komment

Ha valami okból elkerülte volna a figyelmedet a tavalyi év és a brit Channel 4 lélegzetelállítóan friss, hideglelős sorozata, itt a remek alkalom, hogy pótold (csak hat rész!), míg a csatorna napra pontosan bejelenti a premierdátumot. A sztori szelleméhez híven egyelőre annyit sejteni, hogy valamikor július második felében kerül adásba a második évad első epizódja.

utopia-channel4.jpg

A világunkat láthatatlanul irányító, könyörtelen szürke eminenciások szerepét, a politikai hatalom, a média, a pénz, és az ijesztően modern tudományos áttörések titkolt összefonódásait boncolgató összeesküvés-elméletek, e jellegzetesen 21. századi kollektív rémálmok szerepeltetése talán még kevés lenne a boldogsághoz (bólogat mindenki, aki látta Az utolsó ellenséget). Dennis Kelly sorozatához azonban nincs fogható a palettán.

Négy, a képernyőn való megjelenés dacára nem modellalkat geek (köztük az akasztófahumorú terroristavígjátékban, a Four Lionsban megismert Adeel Akhtar) dugja össze a fejét előbb egy chatszobában, majd egy pubban, miután egy ötödik azt állítja, rábukkant a kultikus státuszú képregény, a Utopia Experiments második kötetére. És a denveri repülőtér falfestményeit megszégyenítő látványvilágú képregény utáni hajsza azonnal szürreális vérfürdőbe torkollik.

A nyugtalanító tartalomhoz tökéletesen passzol a forma. Cristobal Tapia de Veer elidegenítő, tévében sose hallott aláfestő zenéje, a valószerűtlenül neonkék ég, neonzöld fű és egyéb cukorkaszínek együttese úgy húzza ki a néző talpa alól a szőnyeget, mint semmi más. Olyannyira, hogy a lenti (az első évad viszonylatában nyilván enyhén spoileres) előzetesben tiszteletét teszi egy-két váratlan ismerős is. Halvány lila gőzöm sincs, miről fog szólni a folytatás.

Címkék

tv-trailer

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr906463681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eddard · www.panagia.hu 2014.07.01. 14:04:39

Ritka beteg volt az első éved, de emellett szórakoztató is... Várós.

csgergo 2014.07.01. 14:07:16

Kevés egyedibb sorozat fut jelenleg ennél. A zenéjét mai napig nem tudtam megunni.

MrHeroicBloodshed 2014.07.01. 14:07:27

bakker, pont ma akartam nekiesni az Utolsó ellenségnek ... ezek szerint nem érdemes?

Utopia meg nagyon várós, azóta is hálát adok az égnek, hogy felfedeztem tavaly ... ezek a britek nagyon tudnak valamit (Luther, Broadchurch, stb. ... )

Where is Jessica Hyde?

Kovács Erzsébet 2014.07.01. 14:18:37

@MrHeroicBloodshed: Nézhető azért az Utolsó ellenség, főleg a színészi alakítások miatt (itt emeljünk ki egy akkor még kevéssé ismert, bizonyos Benedict Cumberbatchet). A sztorit megmenti egy utolsó nagy csavar. Nekem egészében tetszett, de közel sem olyan különleges, mint a Utopia. Nagyon pórias, nagyon poros, piszkos, filléres látványvilágú, amolyan 1984-es disztópiára számíts. Tudtad, hogy részben Romániában forgott?

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása