aeon flux

ready for the action now, danger boy?

trónok harca-spoiler: van, aki nem tér vissza... Zalaba_Ferenc
2014. június 27. 07:25:00

Kategória: tv 4 komment

Szerettem a Trónok harca 4. évadát, még jobban is, mint Barna. Habár Emilia Clarke-ot én is beíratnám egy színi iskolába, de hiányérzetem csupán egyetlen karakter izé... hiánya miatt volta, kit nagyon vártam a végére, de csak nem sikerült felbukkannia. Innen csak az olvasson tovább, aki olvasta a könyveket!

Ez a bizonyos karakter biza Lady Stoneheart, azaz a bosszúszomjas élőhalottként visszatérő Catelyn Stark, akivel ugye olyan csúnyán elbántak még a harmadik évad vége felé. Nos, a néma rém nem jelent meg a negyedik évad záró képsoraiban, és Lena Headey hiába is posztolta a lenti képet Instagrammon, úgy tűnik, nem csupán az évadból, de az egész sorozatból ki fog maradni. Ezt az őt játszó Michelle Fairley erősítette meg, aki szerint a sorozat alkotói kénytelenek eltérni az eredeti regénytől (nem mondja!), kihagyni dolgokat, trimmelni az eseményeket, egész karaktereket kivágni, és végtére is ez érhető, hisz több ezer oldalt kell belesűríteni a tervezett 7*10 órába. 

Szóval a karakter halott, és az is marad... vagy csak etetnek? Végtére is Bobby sem csak egyszer ment el zuhanyozni élete során.

game_of_thrones_ladystoneheart.jpg

Címkék

spoiler fantasy adventure lena headey game of thrones emilia clarke peter dinklage zombiemovie tv hir

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr86431301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TommyFCIM 2014.06.27. 09:28:14

Tuti csak etetnek, így még nagyobbat üt majd a feltámadása.:) Bár ha valóban nem lesz benne a sorozatban akkor az azt jelentheti, hogy a könyvben sem lesz fontos szerepe a továbbiakban.

Andrews 2014.06.27. 09:44:44

A producerek viszont mást mondtak. :9 Azt mondták csak hogy nem illet bele a 4. évad végére egyszerűen, ez nem jelenti azt hogy pl 5. évad végén ne tűnjön fel :)

Gallion 2014.06.27. 10:44:51

Ehhez azért tudni kell, hogy a szinészek nincsenek ám beavatva a későbbi eseményekbe. Pont most volt egy interjú a Jon Snow-t játszó Kit Haringtonnal és neki például fogalma sincs, hogy a Sárkányok tánca végi Caesar jelenetét, ami valszeg a következő évad végén szerepel túléli-e. Pedig a showrunnerek ezt tutira tudják, hisz az év elején napokat töltöttek Martinnál hogy átbeszéljék, hogy a karakterrel mi fog történni a következő két könyvben.

Mindehhez hozzátartozik, hogy egyelőre a forgatókönyveket még nem küldték szét: annyi hogy néhány főszereplőnek elárulták, hogy az ötös évadban mi lesz a story arcjuk, de ennyi.

Ettől persze még kivághatják Lady Stoneheart-ot. Ami a megtartása mellett szól:
-Miért vezették volna be a Lobogó Nélküli Testvériséget és Beric feltámadását? Látszólag ennek a szálnak az egyetlen értelme hogy felvezeti Cat visszatérését
-Miért emlitették meg ebben az évadban hogy Cat holttestét a folyóba dobták? Ahogy telnek a részek miért hivják fel folyamatosan a figyelmünket Cat halálára és Brienne neki tett igéretére?
-Mit fog Brienne csinálni a következő évadban, ha nem fut össze Lady Stoneheart-al?

Ami a kivágás mellett szólhat:
-Martin a halálból való visszatérést túl sokszor használta el egy idő után a könyvekben: először Stoneheart, aztán Mance-ről is kideről, hogy mégse égett meg, Brienne se halt bele az akasztásba, Davos is előkerül a halálhire ellenére, még egy halottnak hitt Targaryen herceg is előkerül és végül ott van Jon Snow aki szinte biztos hogy visszatér. Ezek elvehetik a karakter halálok élét és lehet hogy cél hogy minimalizálják a visszatérők számát (Mance megégetését remélem eleve úgy ahogy van kihagyják)
-Stoneheart megjelenése egy remek sokkoló pillanat, de egyelőre a karakternek semmiféle hatása nem lett a nagybani eseményekre. Ami főleg úgy bántó hogy az első színre lépése óta két vaskos könyv is megjelent. Persze jó lenne hinni hogy ez később még változik, de ha nem akkor tényleg érdemes visszahozni egy halott főszereplőt csak a sokk hatás kedvéért?
-A bosszúálló Stoneheart-ot le lehet cserélni a bosszúálló Feketehalra, aki mondjuk Beric-hez és a Lobogó Nélküli Testvériséghez csatlakozik. A harmadik évad végén kiemelték, hogy Cat nagybátyja a Feketehal meglógott a Vörös Nászról. Valahogy csak használni fogják a karakterét és egyelőre úgy tűnik hogy Zúgó ostromát kihagyják, tehát lehet hogy az öreg inkább majd Freyeket akasztgat
-Beric visszatérése a halálból lehet hogy inkább Jon visszatérését alapozta meg. A sorozatban Melisandre meglátogatja a Testvériséget és beszélnek is erről a lehetőségről. Jon leszúrásakor pedig Melisandre ott lesz a közelben.

Meglátjuk.

Razzul 2014.06.27. 17:14:07

Én nagyon szeretem a sorozatot, de ha Lady Stoneheartot kiírják belőle akkor nagyon mérges leszek. Ekkora ziccert nem hagyhatnak ki kétszer is...

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása