aeon flux

ready for the action now, danger boy?

búcsúzó sorozatok 2014 Németh Barna
2014. május 12. 07:45:00

Kategória: tv 4 komment

Az amerikai tévécsatornák szép lassan rendezik soraikat, úgyhogy a hét második felében mi is előállunk majd a saját kis várólistánkkal a legígéretesebb újoncokkal, de előtte emlékezzünk meg pár szóban azokról, akiknek ez az évad hozta el az utolsó epizódot. Voltak köztük jók és rosszak, de most nem is ez a lényeg: valamelyik biztos hiányozni fog valakinek. Neked melyik volt a kedvenced, melyiket nézted volna tovább?

Community.jpg

ABC
Trophy Wife, Super Fun Night, Once Upon a Time in Wonderland, Mixology, Mind Games, Lucky 7, Killer Woman, Betrayal, Back in the Game, The Assets, Suburgatory, The Neighbors

Örülök, hogy ez a csatorna van az ábécé élén, így legalább gyorsan letudhatom a válaszreakciómat: egyikért sem (nagy) kár, de azért a harmadik évad után eltávozott Suburgatory megérdemel egy néma fejbiccentést.

CBS
The Crazy Ones, Hostages, Intelligence, Friends with Better Lives, Bad Teacher, We Are Men

A CBS igyekezett becsülettel meglovagolni minden trendet, de sajna nem elég erősen ülte meg a nyerget. A rövidebb, zártabb szerkezetű sorozatai (Intelligence, Hostages) sem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, de a sikerfilmből sikersorozat (Bad Teacher) recept is csődöt mondott a csatorna számára. Ezt tetőzendő ott volt Robin Williams (The Crazy Ones), aki lehet akármekkora név, képtelen volt a csatorna előtt tartani a CBS aduászának (The Big Bang Theory) nézőit.

The-Crazy-Ones.jpg

FOX
Surviving Jack, Rake, Enlisted, Dads, Almost Human + Raising Hope

Ha lenne szavazati jogom, továbbra is ezt a csapatot tartanám a képernyőn annak ellenére, hogy nagy kedvenc ezek között sem akadt, viszont idekeveredett az évad legostobább szemete (Dads). Ez utóbbit leszámítva azonban mindegyikben volt akkora vonzerő, hogy még a közepesebb részekkel is elszórakoztattak. Nagy kár, hogy a Fox nem volt bevállalósabb, mert ez hosszútávon kifizetődött volna ez mondjuk a Surviving Jack vagy a Rake esetében. És persze hadd jegyezzem meg, hogy a nézettség sem minden, hiszen az Almost Human a drága licenszek miatt kapott piros lámpát.

Almost-Human.jpg

NBC
Dracula, Revolution, Community, Welcome to the Family, Sean Saves the World, The Michael J. Fox Show, Ironside, Crisis, Believe, Growing Up Fisher, Camp

Itt aztán voltak hamvába holt ötletek dögivel (Ironside, Camp, Welcome to the Family), de elhamarkodott lépéseknek sem volt híján a csatorna (a csak a neve miatt 22 részt legyártatott Michael J. Fox Show-ból végül csak 15 került adásba). Azt viszont továbbra is tartom, hogy ha hagyják beérni, a Growng Up Fisher szépített volna, de egyrészt ez már a "Mi lett volna ha" ködös területét érinti, másrészt az NBC lenne az utolsó, akit gyávasággal vádolnék. Ezt főleg a Community kapcsán mondom, amelyet a legtöbb csatorna már rég kidobott volna, itt mégis eléldegélt öt évet - és a remény továbbra sem halt meg: egy másik adó (vagy internetes cég) még mindig lecsaphat rá.

The CW
Tomorrow People, Star-Crossed, The Carrie Diaries

Most már örökre bennragadt egy kérdés: vajon mit szólt volna a Szex és New York-gyűlölők népes tábora, ha veszik a fáradságot, és belenéznek Bradshaw kisasszony fiatalkorát bemutató The Carrie Diariesbe? Túl fogom élni a megválaszolatlanság okozta kínokat, mint ahogy a másik két "elhunytért" sem lábad könnybe a szemem. A tinikre, bocsánat, fiatal felnőttekre optimalizált Star-Crossedtól már a harmadik epizód magasságában megfájdult a fejem, a tinikre szabott Tomorrow People már a kezdetektől hidegen hagyott. Úgy tűnik, nem csak engem.

The-Tomorrow-People.jpg

Ha időközben befutna egy újabb kasza, akkor frissítünk.

Címkék

abc fox cbs nbc robin williams michael j fox karl urban jj abrams the cw tv hir

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr1006152183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.05.12. 08:05:35

egyedül az almost human-t sajnálom, csak azt néztem. A draculát egyszer le fogom darálni, de majd csak ha nagyon ráérek.

DeadlyGr 2014.05.12. 10:36:12

sitcom-okból a Crazy ones és a Trophy wives meglepően aranyosak voltak, csak valószínűleg a túl sok szereplő miatt nem túl olcsók. én őket sajnálom.
meg a Community-t, mert az most idén megint jó volt.

Atkakukac1989 2014.05.12. 11:42:30

A Star-Crossed 1. évadából most néztem meg az első 2 részt. Haver nyüstölt miatta. Gondolom, így hogy nem lesz 2. évad nem is érdemes befejezni. Volt valami érdekes a végére?

Németh Barna 2014.05.12. 12:05:00

@Atkakukac1989: Mint írtam, három rész után feladtam, szóval sejtelmem sincs :/

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása