aeon flux

ready for the action now, danger boy?

szókátrány: pofázunk és végünk [ride along] (2014) Németh Barna
2014. március 21. 10:10:00

Kategória: film 3 komment

Tim Story nevét nézve valószínűleg a "nomen est omen" mondás legnagyobb megcsúfolása, akinek az életműve most újabb olyan filmmel gazdagodott, amelynek az egész történetét le lehet írni két sorban; és akkor már az apróbb részletekre is kitértem. Még ennél is nagyobb baj, hogy ez a harmatgyenge váz (zsarufilm egy egymásra erőltetett párossal) is jobbára ezer éve elcsépelt klisékből áll össze, de a cél úgysem a sztereotípiák mellőzése volt. Kellett valami kamu keret a Nagy Kevin Hart Showhoz, hogy a komikus másfél órán át szórhassa az egysorosokat afféle kései Eddie Murphy-pótlékként. Ebben nincs is hiba, Hartnak be nem áll a szája, kár hogy a poénjainak kilencven százalékának se alapja, se előkészítése, se kontextusa nincs. Pedig nagy ritkán még ezekre is akad példa (lásd az iskolakerülő meggyőzése), de az alkotók közül senki nem vette észre a különbséget. Így a Pofázunk és végünk csak egy megelevenedett rajzfilm lett a bosszantó fajtából, amelyet Máté tökéletesen körülírt a tegnapi ajánlóban: Pofáznak és vége.

ride-along.jpg

Címkék

kritika ** comedy ice cube kritika szokatrany cop movie buddy movie kevin hart

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr215870869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HaPLeX 2014.03.21. 10:45:17

Ebből a filmből pont elég volt a trailer. Sőt, még sok is. Fapofával néztem végig az erőltetett sablonos poénokkal telenyomott előzetest. A filmet magát ingyen se nézném meg. Számomra Nagyfiúk kategóriába esik (az van még tele erőltetett poénokkal).

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2014.03.21. 16:56:46

Príma summázása a filmnek, ugyanakkor ha valaki hozzám hasonlóan inkább viccesnek, semmint idegesítőnek találja Hartot, akkor simán végig tudja nevetni. Illetve nem végig, mert az utolsó 15 perc az addig nyugisan fodrozódó felszínű sablontenger legmélyére merül... a főgonosz milliószor lerendezhetné a Jégkockát meg Hartot is, de inkább monologizál meg ilyesmi. Lényeg a lényeg, nem olyan tré, ha a hasonló filmeket (nagypofájú fekák nyomoznak és szívóznak egymással) valaki szereti.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.03.25. 09:14:22

hát ennyi pont elég is erről a filmről. :S Nagyon gyenge volt, a film felén konkrétan unatoztam.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása