aeon flux

ready for the action now, danger boy?

termékbemutató + kicsomagolós videó: gravitáció - fémdobozos változat (b3d+bd) Zalaba_Ferenc
2014. február 08. 15:30:00

Kategória: film bd 13 komment

Nos, ha hihetünk az internet-keresőknek, akkor jó eséllyel a világon elsőként nálunk (és a DVDExtrán) tekinthetitek meg videón, hogy is fest majd a Gravitáció fémdobozos (futurepakes) változata. És ez az a kiadvány, melyet még akkor is érdemes beszerezni, ha nincs és a közeljövőben nem is tervezel 3D-s TV-t vagy projektort beszerezni, ugyanis ez a film még a legmegrögzöttebb 3D-elleneseket is (ehun van egy - mutatok magamra) képes meggyőzni a formátum létjogosultságáról. Az alábbiakban a kiadványt kívülről, belülről egyaránt körbejárom.

A filmet forgalmazó ProVideónak hála már a megjelenés előtt két héttel rátehettem a kezem a hónap (az év?) talán legfontosabb házimozis megjelenésére, amely - mint ahogy az elvárható volt - sem külcsínben, sem belbecsben nem okozott csalódást. Az alábbi videón az előbbivel ismerkedhettek meg közelebbről (én pedig ismételten elnézést kérek a szóismétlésekért: erről, úgy tűnik, már soha nem fogok leszokni).

Ahogy a videóban is említem, felettébb érdekelt, hogy valósították meg ezt a filmet, így az volt a tervem, hogy rövid bepillantás után azonnal áttérek az extrákra, de aztán arra eszméltem, hogy fél órája nézem a filmet távirányítóval a kezemben félig eltátott szájjal. Igen, Cuarón mesterműve még egy mozivászonnal jóval kisebb kijelzőn is beszippant, de persze, ehhez azért rengeteget hozzátett az is, hogy a film makulátlan minőségben került fel a lemezre: a 3D-s változatról nem tudok nyilatkozni, a 2D-s kép viszont egyszerűen pazar, és a film meg is érdemli a kristálytiszta transzfert, hisz hatásmechanizmusa sokban múlik a valósághű megvalósításon, és jelen esetben ennek hiánytalan visszaadásán. És ebben nincs is hiba.

A filmet felirattal vetítették itthon a mozik, és így is óriási sikert aratott, ennek megfelelően a szinkron akár le is maradhatott volna a korongról, de rajta van, és míg Sandra Bullockot a megszokott Für Anikó bírja szóra, addig George Clooney már Kőszegi Ákos hangján szólal meg (mivel Szabó Sipos Barnabás szakított a szinkronszínészettel), a vendégszereplő Ed Harris hangját pedig Epres Attila helyettesíti, de mint említettem, akár el is felejthetjük a szinkront, mivel az eredeti (dts-HD MA 5.1-es) hang amúgy is jobb: erőteljesebb, dinamikusabb, terebélyesebb, szóval összességében hatásosabb. 

No, de mit kínálnak az extrák? Először is van egy több fejezetre osztott, egész estés (106 perces) dokumentumfilm a filmről a születéstől a megvalósításig, melyben minden fontosabb közreműködő szót kér, és még csak meg sem próbálják eltitkolni a forgatás nehézségeit. Akit különösen a film technikai realizálása érdekel, az kap egy szintén több részes werket (36 perc), amely több kulcsjelenet elkészítését taglalja apró részletekbe menve. Tudtátok azt, hogy még a sisakrostélyok is számítógéppel készültek és számos alkalommal a szereplők köré vetítették hatalmas ledtáblákon a jelenetek previzualizált változatát? Ezen kívül van még egy 22 perces doksi az űr megtisztításáról, valamint Jonas Cuarón Aningaaq című kiegészítő filmecskéje, melyet akár az alkotó intrójával együtt is megnézhetünk. Egyetlen hiány az audiokommentár lehet, habár nehezen elképzelhető, hogy van olyan terület, melyet a werkek ne érintettek volna. Ó, és minden werk magyar feliratos.

Szóval összességében kijelenthető, hogy egy *mustbuy" kiadványról van szó (és ha nem vagy rámozdulva a fémre, akkor normál tokos BD3D+BD-, vagy egylemezes BD-változatban is begyűjtheted a filmet. Hajrá! Végül, de nem utolsósorban néhány botrányos minőségű (bocs) kép a kiadványról:

bd3d_gravity_steel01.jpg

bd3d_gravity_steel02.jpg

bd3d_gravity_steel03.jpg

bd3d_gravity_steel04.jpg

Címkék

george clooney sandra bullock gravity alfonso cuaron provideo steelbook warner bd bd teszt bd3d

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr325804971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

isvaen 2014.02.08. 15:45:42

sose értettem, a tagok a tékában, hogy a csudában tudják össze-vissza megkarcolni a DVD-ket, miközben kiveszik. hisz csak kipattint, kiemel, betesz... most végre lehullt a lepel :D szép.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.02.08. 15:49:58

szép, főleg a hátulja tetszik. Én is csípem az ilyen minimál dolgokat.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.02.08. 15:53:24

@isvaen: Jaj, mit csináltam? (Amúgy a BD elvileg karcálló.)

bcrics 2014.02.08. 16:58:17

Sárgulok az irigységtől.
Grat.

A magyar szinkron milyen hangképben lesz elérhető?
DTS 5.1?

Spoiler.
Piratebayre nem töltöd fel Isoban?
Csak vicceltem:)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.02.08. 18:09:55

@bcrics: DD5.1-es.

Nincs még fenn? Csak mert nem lepne meg, ha már fent lenne.

purple rain 2014.02.08. 20:07:55

Csak az a 3D felirat, az az ami ritka csúf az elején... Nem értem minek kellett oda, teljesen elrontja az összképet.

isvaen 2014.02.08. 23:59:29

@Zalaba_Ferenc: a tékánkban sajnos :( nem futja BD-re, meg amúgy sem keresik, de elhiszem.
feltűnt, hogy mindig, vagy majdnem azonos karcok vannak azoknál a DVD filmeknél, amiket hetente legalább háromszor kiadunk. szóval a kivétel után a lemez meg/kicsúszik a peremen, nem a kis tartó fogakon, bár az is tesz érte, de amint kijön vagyis kiesik, kiszánkózik a tokból, és leginkább a lemez közepétől karcol...hogy aztán hova, merre... és ötven ilyen kis eset után mehetünk políroztatni.
már csak azokat a kicsi, szimmetrikus körkörös karcokat nem értem, amik nem a lejátszóban kerülhetnek rá, hanem... nem tudom.

Feiertag Erik · http://fastfoodcentral.blog.hu 2014.02.09. 10:58:51

Szerintem sokszor elrontják a fémtokokat. Csak rádobnak egy poszterképet az elejére, egy másikat a hátára meg egy jelenetet a főszereplőkkel a belsejére azt kész.
Egy fémdobozos kiadást eleve rajongók vesznek ők pedig jobban értékelnék ha exkluzívabb külseje lenne, olyan spoiler lenne rajta amit értenek akik látták de nem lő le semmit annak aki nem.
Mint a Kutyaszorítóban benzineskanna kiadása vagy a Cloverfield steelbook.
Rossz példának akár a tavalyi Django Elszabadult is mondhatnám.
Ez a Gravity valahol a kettő között van, itt is csak régóta látható posztereket használtak de nem érzem gagyinak. Talán mert szinte az egész fekete és nem vitték túlzásba a hátulját sem.

Persze lehet mindenki máshogy gondolja és én vagyok hülye :)

Hajnal70 2014.02.09. 13:12:25

@Zalaba_Ferenc:

add oda a feliratot és fent lesz : )

REACTOR · http://www.youtube.com/user/Reactor2studio 2014.02.10. 22:13:13

Lehetne több ilyen videód is. Kellemes hangod van, ezért le tud kötni a tartalom amit éppen bemutatsz. Utoljára a Prometheus videódat láttam és már akkor is kitűntél a hasonló "kicsomagolós" videók közül. Észre se vettem a szóismétléseket, bár ezt tudjuk be annak, hogy én is hasonlóképpen kommunikálok.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.02.11. 08:55:47

@REACTOR: Hát, sok dicséretet kaptam már, de a hangomra még senki sem mondta azt, hogy kellemes lenne. :) Köszönöm! Lesznek még csomagolósdik.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása