aeon flux

ready for the action now, danger boy?

trivia: te milyen őrültségre vagy képes egy film kedvéért? Zalaba_Ferenc
2014. január 25. 14:35:00

Kategória: film 38 komment

Az, hogy néhány haverral Bécsbe zarándokoltunk megnézni a Ragadozókat, apróság. Hogy anno A Gyűrűk Ura-trilógia nálunk csak januárban debütáló fejezeteit is ott csíptük el még karácsony előtt, már-már klasszikusnak számít, főleg hogy annak megvolt a maga ünnepi hangulata, de az, amire jövő héten vállalkozom, arra nem tudok ésszerű magyarázattal szolgálni.

anchorman2_620.jpg

Ráadásul nem is én vagyok az ötletgazda. A vállalkozás szellemi szülője, egyben partnerem az úton az a régi jó cimborám, akivel anno 5-6 évvel ezelőtt egy feledhetetlen partit rögtönöztünk egy 3-4 fős kompánia, egy Anchorman DVD és úgy 13-14 üveg bor társaságában. Az eredményt azóta is Afternoon Delight-buliként emlegetjük, nem csupán azért, mert az említett nóta aznap legalább 50x lepörgött, hanem mert már délutánra csatakrészegek lettünk. A további részletek megosztásától eltekintenék, mindenesetre valahol innen eredeztethető a film iránti elkötelezett rajongásom, amit eme blog oldalain is megtapasztalhattatok (lásd például a minden idők 10 legjobb filmjét tartalmazó listámat!).

És akkor itt van a folytatás. Pontosabban az a baj, hogy nincs itt. Nem meglepő, hisz ez a humor fényévekre van attól, amit a magyar viccesnek tart (az átlag nem érti, a tarisznya szerint pedig túl idétlen), mi több, az Amerikán kívüli világ nagyja hülyén néz Will Ferrellre meg erre az egészre, ezért alig van olyan nemzet (már ahol nem angolul beszélnek), amely be merte vállalni az Anchorman 2-t. És ahogy mondani szokták, ha Mohamed nem megy a hegyhez, akkor mi megyünk Londonba Anchorman 2-t nézni.

Kedden szállunk repülőre, aztán bebuszozunk London belvárosába, ledobjuk a cuccainkat egy piszkos padlójú hostelben, aztán bevetjük magunkat egy nem túl távoli moziba, ahol megvesszük a magyar viszonylatban méregdrága belépőt (úgy 12-15 font között vesztegetnek egy ilyet), feltételezhetően szétröhögjük magunkat a filmen, aztán bepróbálunk néhány kocsmát (a londoniak itt dobhatnak be néhány javaslatot), megalszunk, másnap délben pedig hazarepülünk. Hát ennyi a terv: nem lesz olcsó mulatság, de feltételezhetően nagypapa korunkban is megidézzük majd, hogy mekkora marhaságra voltunk képesek egy olyan filmért, amely azért néhány hónapon belül itthon is megjelenik - persze csak DVD-n, esetleg, netalántán BD-n is -, de hát nem az a lényeg, hanem hogy enyhítsük a filmőrületisz viszketekiszt. Ha van rá igény, akkor magáról az útról is lesz (képes) beszámoló.

És most pedig a poszt címében foglalt kérdésre várom a válaszokat: te mire vagy (illetve voltál) hajlandó egy film vagy egy filmes esemény kedvéért? Elő a farbával!

Címkék

utazas comedy trivia will ferrell sequel paul rudd adam mckay steve carell kristen wiig anchorman aeonflux

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr655780791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bérgyilkos Bohóc 2014.01.25. 14:55:00

Milyen őrültségre? Hát erre biztos nem. Egy látványfilmre még csak kiadom a többletet, egy vígjáték meg nem ad akkora pluszt moziban. Vagy megvárom a magyar premiert, vagy marad a torrent (ahogy A2 is már elérthető).

freddyD 2014.01.25. 14:58:00

A Simpson családot németül szerettem meg, az ottani hangokat tartom a legjobbnak, úgyhogy mikor megjelent a Simpson család film, Berlinben néztem meg. Kétszer is.

Nem mondom, hogy csak azért utaztam oda, de az időzítés és az egyik mozgatórugó mindenképpen ez volt

Lennox 2014.01.25. 14:58:43

Ez az a cikk, amit nem érthetnek meg azok, akik nem imádják a filmeket. Jó ötlet egyébként! Jó utat nektek! :)

Nekem csak kis sztorijaim vannak:

- Az Avatar idején középsulis voltam, aztán akkoriban még a megyeszékhelyünkön nem volt 3D-s mozi, Győr volt a legközelebb, ahol volt (70 km-re tőlünk), és mi mindenképpen 3D-ben akartuk látni (egyikünk sem volt még 3D-s filmen akkoriban) premiernapján a filmet. Ezért lógtunk a suliból, hogy elmenjünk Győrbe az Avatarra, ráadásul aznap volt a legnagyobb hóvihar abban az évben, és alig tudtunk elmenni\hazajönni.

- A másik sztorim az konstans, és nem is sztori, hanem maga az út, ahogy eljutok moziba. Rengeteget járok\járunk moziba, régebben hetente, mostanában már csak 2-3 hetente, és akkor 2-3 filmet nézünk 1 nap (jobban megéri)Ahol én lakom nincs mozi, csak 44 km-re. Ezért be kell vonatoznom\buszoznom (1 órás út, oda-vissza 1600 Ft.) Ez tényleg nem nagy "őrültség", csak mégis úgy érzem, hogy ezekre az időkre úgy fogok visszaemlékezni, hogy "mit meg nem tettem\tettünk a mozizásért."

Gehgo 2014.01.25. 15:21:10

Repülőjegy van már? Én pont most próbálok megszabadulni ebben a felállásban (kedden oda, szerdán vissza) két londoni repjegytől :)

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.01.25. 15:25:34

Utazni nem nagyon szoktam, mert itt Pécsen azért annyira nem rossz a mozi, viszont 1-1 film kedvéért, haverral, vagy anélkül nekiugrottam már kihívás jelleggel.

- Sátántangó (egyedül)
- Star Wars maraton (1-6 egymás után)

Illetve idén tervezünk egy olyat, hogy Hobbit 1-2, majd az éjféli premier, majd rögtön utána LOTR 1-2-3 :D

Mivel imádok filmezni, így mindig jó dolog az ilyen kihívás.

MasterTom 2014.01.25. 15:25:47

Ekkora őrültséget ugyan még nem követtem el (sajnos), de hajrá, örök emlék marad, szerintem így kell ezt jól csinálni! :) Nem olyan nagy dolog, de engem rendszeresen azért hülyéznek le néhányan, mert szeretek Debrecenből Budapestre járni mozizni, persze akikkel járok, ők érzik a kaland részét a dolognak, szóval így van ez jól. Mindenképpen kérünk egyébként úti beszámolót, képekkel!

Bérgyilkos Bohóc 2014.01.25. 15:34:37

@Lennox: A legtöbb embernek az Avatar volt az első 3D-s élménye. Olyan elképesztő hájpot kapott, hogy mindenhonnan jöttek az országból az IMAX-be.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.01.25. 15:57:11

@Lennox: Jól beszélsz. Alig több mint tíz évvel ezelőtt, mikor még Tatabányán laktam, megyeszékhely ide vagy oda, nem volt a helynek mozija. Legalábbis értékelhető nem, úgyhogy majd minden hétvégén felvonatoztam Budapestre, hogy megnézzem az aktuális bemutatókat. Mivel a vasútállomáshoz sem laktam túl közel, meg aztán a pályaudvarról is el kellett bumlizni a megfelelő moziba (ez többnyire a Duna Plaza volt), ezért egy ilyen út kb. 4-5 óra volt oda-vissza. És a filmek se mindig voltak jók. Sőt. De leszartam. :)

Ja, az Avatar-napon (a bemutató évének augusztusában, mikor levetítettek 20 percet a filmből) épp Siófokon nyaraltam, de ezért képes voltam feljönni Budapestre. :)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.01.25. 15:57:51

@Gehgo: Igen, megvan már. 6.000 Ft volt oda-vissza. A mozijegy majdnem ugyanennyibe fáj majd. :)

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2014.01.25. 16:08:52

Számomra ugyan nem volt az, de valahogy mégis úgy érzem, megfelelő válasz a feltett kérdésre:

amikor 2001 nyarán másodjára is beültem A múmia visszatérre.

szkristof92 2014.01.25. 16:10:29

Mivel Pesten vagyok, ezért nekem sajnos nincsenek ilyen nagyon kiutazgatós sztorijaim, max. csak azt említhetem, amikor (a lakhelyemtől azért nem éppen közel lévő) Aréna Plázába mentem megnézni a John Carter-t mert nem voltam hajlandó 3D-ben nézni. Az, hogy mennyire érte meg az már más történet. :)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.01.25. 16:18:44

@Takács Máté: *taps*

Habár hihetted azt elsőre, hogy csak a workprintet láttad befejezetlen trükkökkel, meg minden.

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2014.01.25. 16:47:25

nem filmes esemény, de mikor megjelent a Mátrix 3 dvd-n, némely újságosbódé oldalán k*rvanagy plakát hirdette, esőben futó Keanu-val. Egy egész napot csak azzal töltöttem, hogy felkerestem a város összes bódéját, ahol egyrészt van, másrészt el is adják nekem. Persze kábé csak a huszonötödik volt ilyen, és cserébe 2000 forintot fizettem egy nemzeti sportért, de megérte. Azóta is itt lóg a falamon.

Illetve az se volt rossz, amikor ugyanebben az időszakban, Pozsony egyik boltjában találtam egy életnagyságú Smith ügynök standee-t, és mivel szlovákok csak szlovákul beszélnek, heves mutogatások árán magyaráztam el, hogy ez nekem kell. Haza is hoztam, azóta is a szobámban áll.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2014.01.25. 17:05:11

Olyan nagy áldozatokat még nem hoztam (néha, ha Szlovákiában vagyok, beugrok a szerdahelyi moziba, ahol alkalomadtán hetekkel korábban vetítenek bizonyos filmekből magyar szinkronos/feliratos verziót, mint idehaza.

A nagy terv pedig a san diegoi Comic Con idejére időzített nászút jövőre, Los Angelest is belefoglalva az útba :)

TomPowell25 2014.01.25. 17:16:21

Útiköltséggel együtt kifizetek 3000 Ft-ot, hogy felutazhassak Pestre, hogy ott megnézhessem sajtóvetítésen az aktuális filmet. Volt, hogy két egymást követő napon, mert a szállást nem tudtam megoldani, és még csak nem is feltétlenül jó filmeket sikerült megnéznem. De így visszagondolva, egyáltalán nem bánom.

mamoulian 2014.01.25. 17:29:51

@Adam Van Helsing:

én matrix 2-es óriásposztert hámoztam le egy hirdetőpóznáról. kicsit gyürött, szakadt volt, de évekig kinn volt a falamon. (:

Spawn85 2014.01.25. 18:53:42

Filmért konkrétan nem de azért sok őrültséget csináltam, hogy kedvenc színésznőmmel Michelle Ryan-nel minél többször találkozzak itt Londonban. De megérte mert most már szinte haverok vagyunk :)

Kovács Erzsébet 2014.01.25. 19:18:24

@Zalaba_Ferenc: Én a 2009 húsvéti Doctor Who-specialből ismerem, de Spawn85 bizonyára még több szépet tudna róla mondani. :-)

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2014.01.25. 20:22:45

én 5 éven keresztül cannes-ba elmentem a filmek kedvéért. vagy ez nem számít? :-)

Kopidnux 2014.01.25. 20:49:35

Egyszer elkezdtem 10 órától kezdve nézni a Harry Potter összes részét, hajnali fél 5ig tartott :D

De még sok őrültséget akarok csinálni ezen kívül filmért :D

focibuzi 2014.01.25. 20:58:47

én néha egy-egy filmet letorrentezek, amivel a börtönt kockáztatom. ez elég őrült?

isvaen 2014.01.25. 21:02:33

ez nem ér. megígértem itt neked, hogy megnézem moziban, de így itt hagyni...erről is ennyit.
őrület vagy nem: az összes bp-i moziban, ahol vtítették megnéztem az alkonyattól pirkadatigot. broadway, pólus, ugocsa, vörösmarty, etc... amikor játszották, mentem.
ez persze smafu egy ismerősömhöz képest, aki 18x nézte meg az armageddont (+fizetett nekem 9 jegyet, mert nem voltam hajlandó fizetni 1-ért sem, de azzal az ultimátummal, hogy addig nézem, amíg ő megy, vele mentem... 9 után belefáradtam...)

Jack Skellington75 2014.01.25. 21:16:45

A decemberi, bécsi Gyűrűk ura utazások klasszikusk. Az Episode 1 kapcsán a németországi nyaralást igazítottam a bemutatóhoz, mert nálunk csak szeptemberben mutatták be...
Mondjuk a kedvenc együtteseimért többet utaztam, mint filmekért....

Spawn85 2014.01.25. 21:40:04

@Zalaba_Ferenc: Ő az :) Hogy miért kedvelem? Igazából nem tudok rá pontos magyarázatot adni :) A 2007-es rövid életű Bionic Woman sorozat címszerepében láttam először (ami az első amerikai munkája volt) aztán amolyan "szerelem első látásra" volt. :) Azóta megnézem minden filmjét mikor Angliába költöztem meg mindenképpen szerettem volna vele személyesen is találkozni, autogramot kérni, közös fotó meg ilyenek. Aztán ezt alaposan sikerült túlteljesíteni. :)
Egyébként egy roppant kedves, közvetlen csaj.

Kár, hogy tavalyi fotók nincsenek róla az IMDB-n néhányon rajta vagyok a háttérben :)

Tnitike 2014.01.26. 11:58:18

Ez nagyon jó ötlet! :) Érezzétek jól magatokat! :)

Én ugyebár még 2011-ben több, mint egy hónapon keresztül álltam esténként a Palazzo Dorottya előtt a napi kb. 2 perces Keanu adagomért... :D Eredmények: 1 db közös fotó, 3 db autogram, 2x megnevettettem, elfogadta az ajándékaimat, és csomószor csak a háttérből néztem, mert jófej voltam és hagytam másokat is érvényesülni... :)

Spawn85 2014.01.26. 14:57:08

@Zalaba_Ferenc: Részleteket? :) Hát jó, legyen. :)

A dolog úgy indult valahogy, hogy Michelle 2012-ben elég aktív volt itt Londonban, 3 filmjét (Cleanskin, The Man Inside, Cockneys vs. Zombies) is bemutatták, plusz az év második felében itt játszott színházban 15 hétig a Cabaret című musical egy új változatának női főszerepében.
Én először egyébként a 2012-es Empire Awards-on láttam, ott még nem beszéltünk meg semmi, de számomra egyszerűen szavakkal leírhatatlan volt az élmény amikor először megláttam, hiszen korábbi életemet alapul véve álmomban nem gondoltam volna, hogy őt vagy akármelyik hírességet egyszer élőben látom majd. (És egy évvel korábban még otthon néztem a Bionic Woman-t DVD-n és max. álmodoztam minderről)
Az első autgramomat végül a The Man Inside premierjén kaptam tőle. Az első fotót pedig egy interjúja előtt csináltam vele (reggel 7-kor, ő kvázi smink nélkül, én meg 3 óra alvás után...szépek voltunk :) )
Aztán úgy voltam vele, hogy ha már itt játszik színházban még 15 hétig, kihasználom amennyire lehet. Úgyhogy (amellett hogy hatszor megnézem a musicalt, amiben játszott, noha nem vagyok musical fan) szabad estéimen sokszor lementem a színház Stage Door-jához és előadások után kicsit beszélgettem vele, nem kértem tőle semmit, csak megkérdeztem, milyen napja volt és hasonló tök általános dolgokat. És neki meg tetszett ez, hogy látta, hogy nemcsak egy autogram kellett azt' csá, hanem tényleg érdekel, mi van vele.
(Lehet, más színész simán kivágatott volna a színháztól, hogy zaklatom...)
Ő itt Angliában anno az EastEnders szappanopera szexszimbóluma volt kvázi, és nagyon sok rajongó szinte "tárgyként" kezeli emiatt. Odamennek hozzá, hogy "Szép vagy", "Szerelmes vagyok beléd" és hasonló még extrémebb dumákkal, szerintem az is tetszett neki, hogy én eleve úgy közelítettem meg mint bármely más "normál" embert. (Ráadásul én soha nem láttam az EastEnders-ben úgyhogy nem kezdtem el kérdezgetni, hogy mikor megy vissza, mint teszik azt sokan, amiből szerintem már nagyon elege van mert rengetegszer elmondta, hog nem fog...)

Plusz abban az időben csináltam egy színészkurzust az egyik londoni drámasuliban, ahol Michelle egyik jó barátja, Noel Clarke (szintén korábbi Doctor Who szereplő, de tavaly benne volt az új Star Trek-ben is) volt az egyik tanárom.
Szóval együtt idő után, Michelle akárhányszor meglátott, mindig ő maga odajött kicsit dumálgatni. Így kvázi összehaverkodtunk kicsit.
Ettől függetlenül amikor tavaly januárban vége lett a színháznak, ő meg egész évben Anglián kívül forgatott utána. Előbb a BBC Death in Paradise című sorozatában( éppen a múlt héten volt az epizódja adásban a BBC-n) majd a Covert Affairs című amerikai sorozatban volt vendégszereplő.
Én majdnem biztos voltam benne, hogy el fog felejteni, hiszen találkozik ő sok emberrel egy-egy forgatáson meg rajongókkal, szóval hát miért pont én rám emlékezne?
Aztán tavaly novemberben találkoztunk újra egy jótékonysági gála előtt, és hát...rá kellett jönnöm, hogy nagyon alábecsültem az emlékezőképességét mert nemhogy emlékezett, de nem akarok nagyképű lenni, de régen láttam, hogy egy nő, aki nem rokonom így örül, hogy újra lát. És látszott az arcán, hogy tényleg örül nekem.
Az ott levő paparazzik nem is értették, hog mi van mert csak azt látták, hogy Michelle csinál egy hátraarcot a vörös szőnyegen, és odajön hozzám. :)
Igaz, csak egy pár percet beszélgettünk meg egy pár percet a bál után. (Mivel magára a bálra én, földi halandó természetesen nem voltam hivatalos :) )

Hát ennyi lenne igazából, még annyi, hogy nemcsak vele, hogy egy-két családtagjával is megismerkedtem kicsit jobban, de már így is kisebb regényt írtam plusz az nem is annyira lényeges már. :)

Moria 2014.01.26. 15:03:43

Én New Yorkig repültem el tavaly, hogy lássam a Phillips Kapitányt a legnagyobb keleti parti város legnagyobb mozijában! És ez komoly! Két ékszakát eltöltöttem ott, beültem két étterembe, aztán hazajöttem, és folytattam a tanulást.

esoember 2014.01.26. 16:12:35

Semmi kirívó esetemben, de nekem nagy élmény: A Mátrix-ot 1999-ben négyszer néztem meg moziban... négy különböző városban: Szeged, Budapest, Pécs, Debrecen!!!

Repce Manó 2014.01.26. 16:16:47

Szerintem én Londonba fogok menni A nimfomániás 2. része miatt... mondjuk Eastbourne-ból nem olyan nagy kaland, de hát már nem leszek a Magyarországon, mire a másodikat bemutatják.

Oscee 2014.01.27. 11:45:47

Ilyenre nem - de utazni szeretek, ha adodik ra alkalom, max osszehangolom egy ilyesmivel (bar inkabb csak koncertek vagy sportesemenyek miatt, filmek annyit nem ernek altalaban szvsz)

Toronto International Film Festival szerepel a 3 eves tervek kozott, de Toronto amugy is szerepel a 3 eves tervek kozott csak legkozelebb ossze kell szinkronizalni a filmfesztivallal :)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.01.27. 18:31:47

@Spawn85: Nagyon klassz sztori volt, köszi. :) Arra nem gondoltál, hogy elhívd egy kávéra? :)

Spawn85 2014.01.27. 19:05:35

@Zalaba_Ferenc: @Tnitike: Köszi! :) Bevallom, kicsit még számomra is hihetetlen, akárhányszor újra mesélem a történetet. Hisz, ha belegondolok, hogy pár éve még annak örültem, hogy havertól kaptam egy bazinagy Bionic Woman posztert szülinapomra, most alig néhány évvel később, kvázi ismer a csaj.

Ami a kávét illeti, nem mondom, hogy nem esett róla szó abban a 15 hétben amíg úgy ahogy rendszeresen találkoztunk, de végül nem lett belőle semmi. De végül is nem szabad telhetetlennek lenni.
Ha szigorúan veszem az "első csók" így is megvolt. Na jó, csak arcra puszi de akkor is. Azután mondjuk tényleg paráztam, hogy ki leszek tiltva a színháztól. Nem szokták itt a hírességeket ölelgetni és puszilgatni a rajongók. Plusz Michelle bármennyire is kedves mindenkivel azért valamennyire távolságtartó is, amit én meg is értek.
De néhány nap múlva azt mondta, hogy nem haragszik, amiért "orvul" megpusziltam. (Az meg külön mázli, hogy a pasija sem egy féltékeny állat.) Talán ekkor tudatosult bennem is igazán, hogy bármennyire is álomszerűnek hangzik, de lehet, hogy kedvel engem.
De azóta nem öleltem meg egy hírességet sem. :) (Na jó, Sheridan Smith első találkozásunkkor kvázi a nyakamba ugrott mert egy órát vártam rá egy aláírásért a hidegben, de ott ő kezdte. :) )

isvean 2014.05.25. 23:23:19

(annyit volt róla szó, gondoltam, én is belevésem az élményem erről a filmről ennek a blognak a talapzatába. de nem örömömben teszem. megnéztem az első részt, hogy ennek függvényében a téka bevállalja-e majd a másodikat, és most azt kell mondanom: csak a testemen át engedem be ennek a hulladéknak a folytatását. amit éreztem közben: elképesztően humortalan, erőltetett, történet nélküli, és felfoghatatlan, hogy mit ettek az usában ezen. ha van nullánál is kevesebb, ez akkor az.
de legalább rájöttem valamire: ferrell egy olcsó, humortalan és grimasztalan, aránytalan testű változata carreynek. azért már érzem, hogy álljak az amerikai kultúrához és nézői szokásaikhoz.)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása