aeon flux

ready for the action now, danger boy?

mad max 2015-ben tér vissza Zalaba_Ferenc
2013. november 21. 07:50:00

Kategória: film 24 komment

30 évvel a Mad Max a Dörgődómon túl* című, nem túl jól sikerült folytatás után az immáron Tom Hardy képében feszítő Max Rockatansky visszatér a poszt-apokaliptikus Ausztráliába, hogy az elemekkel és benzinéhes banditákkal megküzdve tegye a dolgát (amiből aztán mindig valami nagyobb felelősségű balhé lesz, mint szeretné). George Miller sokat tutujgatott filmje valamikor tavaly indult el a megvalósulás rögös útján, és azóta elszenvedett némi utóforgatást is (amiről a közreműködők azt nyilatkozták, hogy a Warnernek annyira tetszett az eddig látott stuff, hogy kért még belőle - bullshit?). Eddig mindössze egyetlen hivatalos kép (és néhány izgi járműfotó) látta meg a napvilágot az illusztris szereplőgárdájú (melyből magasan kiemelkedik a szerep kedvéért kopaszra borotválkozott, szuperszexi nevű Imperator Furiosát alakító Charlize Theron) filmből, illetve néhány mondat a sztoriról is elhangzott (Max csatlakozik néhány menekülőhöz, akik Furiosa irányításával egy speckó, War Rig nevévre hallgató jármű fedélzetén kelnek át a Senkiföldjén), de immáron azt is tudjuk, hogy Amerikában mikor startol a Mad Max: Fury Road címre hallgató 3D-s film.

2015-ben - mint minden más film, ami számít -, egészen pontosan május 15-én, két héttel a The Avengers: Age of Ultron, és egy héttel a Tomorrowland előtt. Sok szerencsét, Max!

madmax_furyroad02.jpg

*Legalábbis ez lett volna a helyes cím, ha tartják magukat a hivatalos felirathoz.

Címkék

release sci fi charlize theron mad max action george miller sequel cars tom hardy rosie huntington whiteley post apocalyptic

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr385646895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-creeper- 2013.11.21. 08:03:37

Én egész biztosan megnézem, hangulatos fotó!

MasterTom 2013.11.21. 08:42:19

Èn is megnézem, de melyik stúdiófõnök nem akart belõle pénzt látni, hogy berakta erre az idõpontra? Tudom, bátraké a szerencse, de a Mad Max (napjainkban) pont az a film, aminek lesz egy szolid nyitóhétvéje, és akkor mehetne messzebb picit a jó szájhagyománnyal, amikor éppen a nem túl magas számairól 60-80% eséssel fog bukdácsolni a második/harmadik hétvégén..

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.11.21. 09:26:24

@MasterTom: Pláne, hogy 3D-s lesz... annyira felesleges. Egyrészt drágább - még ha nem is sokkal - plusz nem nagyon vannak oda érte az emberek. És kétlem, hogy a Mad Max lesz az a film, aminél a 3D valami brutális nagy pluszt tud adni.

Kovács Erzsébet 2013.11.21. 10:15:55

Imperator Furiosa... na, látom, megint leborult a polcról a latinszótár.

batboy 2013.11.21. 10:25:44

de hát...de hát...úgy volt hogy jövőre jön! elmondhatatlanul utálom a Warnert! Remélem bebukják ezt is, remélem a Batman vs. Superman is jócskán a várakozások alatt teljesít majd és remélem hogy a Crimson Peakre a kutya sem ül be. hasonló jókat kívánok a cég összes 2014-es üzleti vállalkozásához is!

MasterTom 2013.11.21. 10:43:46

@REMY: Nem tudtam, hogy 3D-s lesz a film, ezzel picit csökkent is a várási faktor. Èpp a múlt heti Thor imaxnél döntöttem el, hogy most már tényleg soha többé 3D elõadás, mert botrány, hogy mire (semmire) használják. Nekem amúgy a Gravity 3D-je sem jött be..

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.11.21. 10:47:37

@batboy: És ez miért lenne jó? Te azért nézel filmet, hogy leszóld vagy azért, hogy élvezd?

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.11.21. 11:17:07

@REMY: Arról van szó, hogy Batboy nem akar még egy évet várni erre a filmre. :)

Llew 2013.11.21. 15:28:59

Theron kopaszon és valszeg bőrszerkóban? Rossz már nem lehet a film.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.11.21. 17:00:24

Amióta láttam a Thor 2-t meg a World War Z-t, kezdem azt hinni, hogy a pótforgatás tényleg nem azt jelenti, hogy egy retekszar filmen próbálnak valamit kozmetikázni. A Warner szövege ettől függetlenül nyilván bullshit, de akár még valami jó is kisülhet belőle.

A Warner meg szerintem jókívánságok nélkül is kinyírja magát előbb-utóbb, Robinov elküldése, az, hogy a Legendary átment a Universalhoz, hogy képtelenek bármit is kezdeni a DC-képregényekkel, mind erre mutatnak. A Warcraftot már kapásból bukták, de 2015 végére, mire az összes Legendary-s film (na meg az évi 1 milliárdot hozó Hobbit) kipörög, nagy bajban lesznek. Ott fog maradni nekik egy soha el nem készülő Justice League, meg egy nagyon is kétséges Pacific Rim folytatás.

@MasterTom: Kimaradt a posztból, hogy 2 héttel az Avengers UTÁN mutatják be. Szóval a 2-3. hétvégére nagyrészt csak a Tomorrowland veszélyes. (Bár nem hiszem, hogy a két film célközönsége között sok átfedés lenne.)

Kovács Erzsébet 2013.11.21. 17:28:49

@danialves: Pont a World War Z-del példálózol? (A Thor 2-nél meg, hát, egyszerűen az történt, hogy Loki mozgósította a Hiddleston-rajongólányok seregét, és többen vannak, mint Ecclestonéi... :-)

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.11.21. 17:43:29

@Kovács Erzsébet: Szerintem az eredeti befejezés hatalmas ökörség lett volna a World War Z-nél. Önmagában nekem is jobban tetszett, de ezt a szórakoztató blockbustert, ami végül kisült a filmből, csak elrontotta volna, teljes idegen volt a játékidő előző kétharmadához képest.

Thor 2-nél is jól sült el a dolog, Loki tudta valahogy palástolni azt a tényt, hogy a filmnek egyébként egy teljesen semmilyen főgonosza volt. Nem hiszem, hogy a több Eccleston - kevesebb Hiddleston jó megoldás lett volna, most attól függetlenül, hogy ezt valószínűleg tényleg a női közönség alakította így.
Meg azt a 2-3 jelenetet is felfedezni véltem, amit Taylor elvileg Joss Whedonnal íratott át.

Szerintem ég és föld a különbség mondjuk egy GI Joe-hoz képest, ahol egy évre visszaküldtek egy filmet, aztán a végeredmény ugyanolyan szar lett. (Legalábbis azt mondják, én már nem mertem megnézni.)

MasterTom 2013.11.21. 18:56:48

@danialves: Egyébként igazad van abban, hogy a két film célközönségeinek biztosan nem nagy a metszete. De szerintem még ma is nagyon sokan járnak találomra moziba, őket nehéz elcsábítani, plusz vannak azok, akik mondjuk minden hétvégén eljárnak, de csak egy filmre lövik be magukat. Ők mindenki célközönsége, de nem fekszenek le minden filmnek ilyen sűrű bemutatónaptár mellett.

Llew 2013.11.21. 19:24:58

OFF

@MasterTom: ezt találomra moziba megyünk, aztán megnézünk valamit sosem értettem

MasterTom 2013.11.21. 19:51:56

@Llew: Szerintem ma már inkább az a csoport van többségben, akik megnézik előre, mit is akarnak nézni, de mindig az aktuális heti kínálatból válogatnak.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.11.21. 20:04:23

@MasterTom: Tényleg vannak ilyenek, de a találomra moziba menőket szerintem nem befolyásolja, hogy melyik film mikor nyit. Ebben a forgatókönyvben egy 6 hete futó film pont ugyanolyan veszélyes a Mad Max-re, mint az éppen nyitó Tomorrowland. Ha a pénztár fölötti kistv-n a Mad Max előzetese lesz a legütősebb, akkor arra fognak jegyet venni.
De igazából lényegtelen, én is azt mondom, hogy semmiképpen nem szerencsés, hogy jön mögötte a Tomorrowland. Viszont melyik film mondhatja el magáról 2015-ben, hogy két hétre rá nem jön valami másik nagy durranás? :D
@Llew: Teszteltem, és nagyon jól működő koncepció, ha képben vagy a filmekkel, de ritkán jutsz el moziba. Így mikor "találomra" elmész, biztos lesz 6-7 cím, amit érdemes megnézned.

Llew 2013.11.21. 21:36:26

@danialves: ez helyfüggő, de vidéken szerintem egy hónapban nem biztos, hogy van 6-7 nézhető film, nem hogy egy időben

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.11.21. 21:44:13

@Llew: Ez jogos, én Bp-ből indultam ki. Arénában mondjuk van olyan választék, hála annak, hogy ott még több hónapos filmeket is játszanak akár.
Egyébként tényleg van egy olyan réteg, aki nem filmezni megy a moziba, hanem közösségi programként.

Wintermoots (törölt) 2013.11.21. 22:21:13

@Llew:

én már most meg tudnám mondani, melyik tíz (legalábbis angol nyelvű, az egyéb nyelvűekkel csak mérsékelten vagyok képben) filmet nézném meg jövőre, ha tíznél többet nem lehetne:)

Kovács Erzsébet 2013.11.22. 09:27:08

@danialves: Még nem láttam a Thor 2-t: eléggé elbátortalanít, hogy mindenhonnan azt hallom, Malekith fel van vizezve. Furcsa, mert ha jól tudom, a képregényvilágban éppen hogy ő az egyik legfontosabb főgonosz. A forgatókönyvet rontották el? Vagy Eccleston játszik lelketlenül?
Persze kétségeim sincsenek, hogy játszhatott volna akárhogyan, a stúdió akkor is Lokit tolja majd előtérbe. Az első résszel Hiddleston jött, látott és győzött a geeklányok körében. Bolondok is lennének, ha nem próbálnák meg a meglévő férfiközönség mellé a nők közül is minél többet berántani.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.11.22. 11:31:38

@Kovács Erzsébet: Ezt írtam róla korábban: "Kb. annyira karakteres, mint egy videojáték-főnogosz: kicsit többször kell belelőni, mint a többiekbe és ennyi. (Ráadásul jó ideig a nála erősebb sidekick-jével harcolnak.) Szerintem Thornak és Malekithnek összesen nincs 5-nél több mondata egymás felé."
Illetve még annyiból áll a szereplő, hogy egy egzotikusnak tűnő nyelven nagyon gonosz dolgokat mond. Szóval a történethez nem sok köze van neki.

Én azt is el tudom képzelni, hogy nem kis részben az áll a dolgok mögött, hogy a Marvel idáig nem tudott egy csak feleennyire is jó negatív karaktert felmutatni, úgyhogy maradnak a bejáratott úton. Mert ha mondjuk csak a női közönség lenne a szempont, akkor beletennének egy kicsit több Chris Hemsworth félmeztelen jelenetet, és meg is vagyunk.

Kovács Erzsébet 2013.11.22. 11:44:59

@danialves: Jaj, abból az egzotikusnak tűnő nyelvből hallottam vagy két mondatot és nekem ugyancsak klingonnak tűnt. :-)
Amúgy szerintem eredetileg Hemsworth-öt szánták a nőknek eyecandynek, csak aztán a közönség máshogy gondolta. Gyanítom, rendesen meglepődhettek a stúdiós döntéshozók, amikor szembesültek vele, hogy rosszul mérték fel a női nézők igényeit.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása