aeon flux

ready for the action now, danger boy?

játék: nyerd meg a phillips kapitány c. film alapjául szolgáló könyvet! Zalaba_Ferenc
2013. november 07. 09:15:00

Kategória: film Szólj hozzá!

2009-ben Afrika partjainál négy szomáliai kalóz eltérített egy konténerszállító hajót. Az eltérítési akcióból a következő napokban olyan túszdráma vált, melyre az egész világsajtó felfigyelt. A hajó kapitánya könyvet írt emlékeiből, és részben ennek felhasználásával készült Paul Greengrass Phillips kapitány című filmje, melyet mától vetítenek a mozik. A MozICommal közös játékunkban a komoly Oscar-esélyes thriller/dráma alapjául szolgáló könyvet nyerhetitek meg.

A játékhoz nem kell mást tenned, mint válaszolni az alábbi kérdésre.

Paul Greengrasst melyik korábbi filmje rendezéséért jelölték Oscar-díjra?

A) Véres vasárnap
B) A Bourne-ultimátum
C) A United 93-as

A válasz betűjelét teljes neved és címed feltüntetésével e-mailben (aeon_fluxKUKACfreemailPONThu) várjuk. A tárgy legyen "Phillips kapitány" (idézőjel nélkül)! A helyes megfejtést beküldők két példányt sorsolunk ki A kapitány kötelessége című könyvből. A játék november 10-e, vasárnap éjfélig tart. A nyerteseket a rá következő héten értesítjük. Figyelem: csak teljes névvel, címmel és pontos tárggyal ellátott megfejtéseket tudunk elfogadni. Egy játékos csak egy e-mail címmel játszhat. A játékhoz sok szerencsét, és csak semmi hősködés: irány a mozi!

captainphillips_book.jpg

2009 április 7-én az USA Tengerészeti Hivatala figyelmeztetést adott ki: azt ajánlotta az amerikai zászló alatt hajózóknak, hogy a fokozódó kalózveszély miatt legalább 1100 kilométer távolságot tartsanak Szomália partjaitól. Csupán egy nappal később kalózok ostromolták meg a Maersk Alabama nevű teherhajót, amely szomáli, ugandai és kenyai jótékonysági szervezetek számára szállított segélyt. A hajó legénysége nem adta könnyen meg magát, ám végül kénytelenek voltak elbarikádozni magukat a gépházban. Egyedül a kapitány, Richard Phillips (Tom Hanks) maradt a hídon, és amikor már nem volt más kiút, a legénységé szabadságáért cserébe saját maga ajánlkozott túsznak. Az ő kalandos, váratlan fordulatokkal teli, önfeláldozó történetét mutatja be a film, egészen az izgalmas szabadító-akcióig. A valós eseményeken alapuló történetből a modern akciófilm egyik legjobbja, A Bourne-csapda és A Bourne-ultimátum rendezője készített az elsőtől az utolsó percéig feszült filmet Tom Hanks főszereplésével.

Címkék

jatek thriller drama tom hanks paul greengrass

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr905619040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása