aeon flux

ready for the action now, danger boy?

új írót kapott a star wars Németh Barna
2013. október 24. 22:09:00

Kategória: film 7 komment

Korábban írtuk, hogy a Család kicsi kincse és a Toy Story 3 Oscar-díjas írója, Michael Arndt írja majd a hetedik epizód forgatókönyvét, ami az eddigi szkriptjeinek színvonalát tekintve jó döntésnek tűnt. Éppen ezért volt meglepő a mai sajtóközlemény, mi szerint az írói feladatokat ettől a ponttól a rendező, JJ Abrams és Lawrence Kasdan veszi át. Pontos indok nem hangzott el, de az eredeti trilógia ősrajongói most kicsit hátradőlhetnek, hiszen Kasdan A birodalom visszavág és A Jedi visszatér készítésekor is közreműködött társíróként.

Lawrence-Kasdan-Star-Wars.jpg
Lawrence Kasdan, George Lucas, Mark Hamill

Címkék

star wars george lucas lawrence kasdan jj abrams filmhir

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr965597926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vargatom 2013.10.24. 22:13:26

Ha behozzák Marcia Lucast vágónak, kész leszek

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.10.24. 22:16:34

Arndt kigolyózásának nem különösebben örülök, ugyanakkor Kasan is kétkedésre ad okot, ugyanis egyrészt neki elvileg a szóló projekteken kéne dolgoznia, másrészt mikor is írt ő utoljára értékelhetőt? Úgy értem, az utolsó általa írt film az Álomcsapda volt...

Németh Barna 2013.10.24. 22:26:51

@Zalaba_Ferenc: Gondolj a Birodalomra, a Frigyládára, az Alkalmi turistára vagy a Nagy borzongásra :) Arndt jó dialógusokat ír, de JJ és ő túl Disney.

@vargatom: Mondasz valamit :) Szerintem a vágó lesz a következő meglepi, már csak az nincs bejelentve.

vargatom 2013.10.24. 22:38:55

@Németh Barna: Hát, komolyabbra fordítva a szót, szerintem elég kizárt hogy Marcia feladja a remeteséget ezért a projektért.

Meg neki azért is volt fontos a szerepe, mert a New Hope vágása alatt kellett lényegében kitalálni a Star Warst, ebben volt neki meghatározó szerepe, hogy a sok forgatott anyagot milyen formába öntötték, mi volt a tempó és így tovább. Utána viszont már megvolt a példa, amit lehetett követni, és nélküle is sikerült egy baromi jó és egy kielégítő* filmet összerakni.

Most Abramsnak igazából ez lesz egyébként az egyik fontos választása, hogy ezt a képletet alkalmazza, amit a prequeleknek nem mindig sikerült; de amikor elkapták - pod race, Maul-harc - akkor bizony mindent vittek.
Vagy megpróbálhatja újra kitalálni a Star Warst a XXI. századnak - de ahhoz meg nem egy 60+ éves társra van szüksége, akkor már inkább Tartakovsky-t kéne bevonni.

* Tudom hogy ewokok meg minden, de akkor is, a Jedi lényegében a filmtörténetben egyedülálló mű, egy másfél órás finálé, három helyszínnel, és igenis működik. Ráadásul a prequelek minden CG varázslat ellenére sem bírtak ennyire magával ragadó űrcsatát produkálni, sőt senki más sem.
(az Enemy Mine elején az a pár perces dogfight azért szintén elég korrekt, de az is CG korszak előtti)

Luke és Vader harca pedig EPIC

LasDen 2013.10.24. 22:53:50

@Zalaba_Ferenc: Én bírtam az Álomcsapdát. Voltak rossz pillanatai, de én élveztem.

Ezt a hírt most kicsit szkeptikusan fogadtam, de még mindig bízom benne :D

Kovács Erzsébet 2013.10.24. 23:21:29

Hát ha igaz, hogy Abrams mekkora rajongója a Star Warsnak, az lenne a csoda, ha nem próbálná meg az eredeti gárdát összetrombitálni. Ezt ugye néhány ikonikus színésszel már nehezen teheti meg, de szerencsére a forgatókönyvírónak nem az arcát kell nézni. :-)
(Nemrég láttam Harrison Fordot a Graham Norton showban, ahol az Ender's Game-et promózta. Valami elképesztő volt, hogy micsoda méla undorral beszélt a Csillagok háborúja-beli szerepéről, pedig vagy az idő kétharmadában arról kérdezték. Bezzeg egy újabb Indyt akármikor elvállalna. :-)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása