aeon flux

ready for the action now, danger boy?

bd-borítópremier: jfk - a nyitott dosszié Zalaba_Ferenc
2013. október 13. 08:20:00

Kategória: bd 11 komment

Volt idő, mikor egy új Oliver Stone-film hallatán egyszer rándult görcsbe a filmrajongók és a vezetők gyomra, manapság viszont már többnyire vállvonogatás fogadja azt a hírt is, hogy a direktor Martin Luther King életével kokettál, pedig lenne miről regélni... Mindenesetre mikor 1991-ben bemutatták a Kennedy-gyilkosságról szóló JFK-t, a világ vigyázó szemét Stone-ra vetette (200 millió dollár feletti összbevétel, 8 Oscar-jelölés), aki lebilincselő játékfilmet faragott egy szárazan is előadható oknyomozásból, melyben nem csak egy sötét amerikai tett megkérdőjelezhető körülményeit leplezte le, de medpedzegetett némi világméretű konspirációt is.

Kennedy-t 50 éve gyilkolták meg: részben eme évforduló alkalmából, részben pedig azért, mert a Warnertől átvándoroltak hozzá a jogok, a Fox újra megjelenteti a filmet (annak is rendezői változatát) BD-n, új dts-HD MA 5.1-es angol hanggal, digitálisan felújított képpel és többek között végre magyar felirattal felvértezve. A nálunk november 27-én megjelenő kiadvány minden korábban elérhető extrát tartalmaz majd (Stone kommentárjától kezdve a majd egy órányi kimaradt jeleneteken át a multimédiás esszékig), ezen kívül egy új(?) werkfilmet is. És mint láthatjátok, a Fox kiadása nem csupán új borítóképet kínál, de steelbookba csomagolják majd, szóval ha velem ellentétben eddig nem szerezted volna be az angol vagy amerikai kiadásokat, akkor erre a kiadványra mindenképp érdemes lesz lecsapnod, mert hát a film aktualitásából csöppet sem veszített (és a jelentések 2039-es nyilvánosságra hozataláig amúgy sem árt néha-néha elővenni a témát).

bd_jfk_steel.jpg

Címkék

politika drama joe pesci oliver stone kevin costner tommy lee jones kevin bacon gary oldman fox bd bd steelbook

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr285565719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TomPowell25 2013.10.13. 09:27:23

Tetszetős a borító (habár néhány név helyett én inkább Jack Lemmont és Walther Matthaut tüntettem volna fel), és merem állítani ez Stone legjobb filmje.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.10.13. 09:49:35

@TomPowell25: Született Július 4-én szerintem jobb.

Joe Pesci :( Mekkora király volt ez az ember. Kár, hogy már nem látjuk minőségi filmekben.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.10.13. 11:55:10

Én egy Ég és Föld megjelenésnek nagyon-nagyon tudnék örülni. Kár, hogy anno a kutya se nézte meg, ezért nem valószínű, hogy a megjelenési hierarchia csúcsán lenne.

Jester. 2013.10.13. 12:06:27

(sóhaj) Nagy kár, hogy nincs rajta magyar hang, szívesen megvettem volna. Stephen King 11/22/63 című könyve után nagyon érdekel a téma. Várom már a kórházas filmet is (lusta vagyok most a címe után nézni).

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.10.13. 12:18:19

@Jester.: Ha jól tudom, szinkron csak a moziváltozathoz készült, ezen a kiadványon az pedig nincs rajta. Persze, megtehették volna, hogy az új jelenetnél angolra vált a hang, de ez egy olyan költség, amit ez a piac már nem bírt el.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2013.10.14. 06:39:41

Imádom ezt a filmet, noha maga a téma nem szívderítő, de a film első megtekintése után letöltöttem a lehető legnagyobb felbontásban a Zapruder filmet is, és sokat olvastam utána (amelyik film ezt eléri nálam, az a legnagyobbak közt van). Nagyon örülök a megjelenésnek!

És ha már Stone, én két, kevésbé méltatott filmet említenék még, ami nálam egy lapon említhető a JFK-vel: a Nixon-t és a Nagy Sándort (abból is a Revisited: The Final Unrated Cut). Bár ez a két film is megjelenne (előbbi még DVD-n se jött :()... De addig is újra megdöbbenhetek a JFK-n.

clive. 2013.10.14. 08:44:54

@Zalaba_Ferenc: "Ha jól tudom, szinkron csak a moziváltozathoz készült, ezen a kiadványon az pedig nincs rajta. Persze, megtehették volna, hogy az új jelenetnél angolra vált a hang, de ez egy olyan költség, amit ez a piac már nem bírt el. "

Elmondanád kérlek, hogy a szinkron esetében az, hogy átváltana angolra a hang a kimaradt részeknél és azoknál beillesztik azt a feliratot, ami amúgy is van a kiadványon miért lenne akkora költség, hogy nem bírja el a piac? Egy hozzáértő embernek, aki ezzel foglalkozik, szerintem egy max két napnál nem vesz több időt igénybe (de a tévedés jogát fenntartom). Csak azért kérdem, mert a hozzászólásodból úgy tűnik nekem, hogy önmagában nem a szinkron a drága, hanem ez az átváltós cucc.
Mondjuk nem kardinális kérdés, mivel sajnos DVD-n nem jön. Úgy megvenném, mert az egyik kedvenc Stone filmem.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.10.14. 09:28:20

@clive.: Ahogy a korong specifikációit elnézem, ez a megjelenés az egész rigónak szól, és nincs alrégiókra bontva. Öt szinkronsáv van rajta plusz 25 feliratsáv. Nagyjából egész Európát lefedik vele. A film és az extrák hosszából kiindulva ennél több nem is nagyon fért volna el a korongon, szóval ha az IC nagyon ragaszkodott volna a szinkronhoz (mondjuk még néhány más országgal együtt), akkor kellett volna még egy authoring, külön gyártás, csomagolás, szállítás, stb. Elképesztő költségek, de vegyük úgy, hogy eloszlanak 10 ország között. No de felejtsük el ezt! Nálunk mennyit lehetne eladni ebből a filmből BD-n? Szinkronnal mondjuk 300 darabot. Felirattal 200-at. 100 db kedvéért kellett volna megvenni a szinkront az HBO-tól, újravágni azt, új, kiegészítő feliratot gyártani hozzá, mindezt jóváhagyatni, feltenni, adminisztrálni, stb. Kijönne ez 300.000 Ft-ból?

Jester. 2013.10.14. 12:31:59

@Zalaba_Ferenc: Mennyire lesz ez a kiadvány limitált? Meddig gondoljam meg magam?

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.10.14. 14:44:23

@Jester.: Van olyan kiadvány, ami nem limitált? :) Gyakorlatilag minden új megjelenésből csak néhány száz példányt hoznak be az országba.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása