aeon flux

ready for the action now, danger boy?

trailer: tom à la ferme (2013) Fata Richárd
2013. október 05. 13:20:00

Kategória: film 1 komment

Tegnap egy hollywoodi blockbuster megmutatta, hogyan is kell ezt a hangulatkeltés nevezetű dolgot csinálni – most megmutatja egy francia-kanadai művészfilm is. A pofátlanul fiatalon kultfilmessé vált Xavier Dolan korábbi, személyes hangvételű munkái után negyedik rendezésében a zsánerfilmezéssel próbálkozik, egy pszichológiai thriller formájában. A Michel Marc Bouchard színdarabján alapuló Tom at the Farmban Dolan alakítja a címbéli Tomot, a fiatal, városi reklámszakembert, aki párja temetésére érkezik a címbéli farmra, ahol azzal szembesül, hogy az elhunyt édesanyja mit sem tud Tom kilétéről és fiához fűződő viszonyáról, az asszony agresszív idősebb fia pedig mindent megtesz azért, hogy ez így is maradjon... A Tom at the Farm a velencei filmfesztivál versenyprogramjában debütált, ahol a FIPRESCI-díjat el is nyerte, és az "elolvasom" után található, korábban kiadott filmrészletben abból is kaphatunk némi ízelítőt, hogy Dolan miként játszik képpel és hanggal a feszültség növelése érdekében.

Címkék

trailer velence thriller drama filmklip xavier dolan

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr855552466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ungverjaland 2013.10.05. 13:37:04

Látszik, hogy tényleg nagyon más lesz mint a korábbi munkái ami nem baj, nem kell beragadni egy adott stílusba vagy műfajba. Én nagyon várom. A filmrészletben a képarányváltás baromi hatásos.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása