aeon flux

ready for the action now, danger boy?

kiszivárgott a VII. rész címe? Zalaba_Ferenc
2013. szeptember 08. 20:15:00

Kategória: film 16 komment

Lassan, de biztosan közeledik az év vége, ami azt jelenti, hogy a Disney-nek, Kathleen Kennedy producernek és J.J. Abrams rendezőnek jóformán nettó két éve van arra, hogy tető alá hozza az új Star Wars-trilógia első fejezetét - feltéve ha tartani akarják a többször is megerősített 2015-ös bemutatót (amely egyre inkább látszik karácsonyinak, sem mint májusinak). Ahhoz viszont, hogy ez a film tényleg "in production" státuszba lépjen, kéne mondjuk néhány színész, meg esetleg egy forgatókönyv-vázlat.

Hülye persze nem vagyok, szóval könnyen lehet, hogy a színfalak mögött már rég aláírtak néhány tucat szerződést, díszleteket építenek, helyszíneket vizslatnak, és néhány színész jelenleg is azt tanulja, hogy tartsa kezében a fénykardot. Természetesen a castinggal kapcsolatban is szárnyra kapott jó néhány pletyka - Jonathan Rhys Meyerstől a legutóbb megpedzegetett, aztán elhárított Benedict Cumberbatchig, de a legfrissebb infó a film esetleges címéről regél, melynek tudója - szokás szerint - egy tűz közeli forrásra hivatkozik.

Ez a cím pedig nem más, mint az, hogy "A New Dawn". Bármennyire elcsépeltnek tűnik, ilyen címre még nem sok olyan film hallgat, melyet maréknyinál több ember látott, és ha tényleg ez a keresztség lesz Abramsék kegyeltje, akkor ez eztán így is marad (hisz ki akarna egy VII. rész után előállni egy olyannal, hogy "Mr. Bean: The New Dawn?). Egyébként van benne ráció: mint oly sok, már korábban bejelentett változó (hagyományos film, eredeti helyszínek, John Williams), így ez a cím is a régi trilógiára rezonál (ha esetleg nem tudnád, a IV. rész alcíme A New Hope), és ha hihetünk a cím említése mellett elhangzott pletykáknak, akkor a stáb visszatér majd a Tattooine-ra, egészen pontosan egy különleges kocsmába, ahol hol Greedo, hol Han Solo lőtt előbb, és ha már Solo: állítólag az Ezeréves Sólyom is visszatér a filmbe.

No de mire is utal ez a cím? Egyrészt egy új trilógiára, egy új nyitányra, természetesen, de sztori szempontjából vajh kik szembesülnek eme új kezdettel? A Luke Skywalker idejére erősen megtépázott Jedi rend? A térdre kényszerített Birodalom vagy a lenullázott Sith? Szerinted?

Címkék

star wars sci fi george lucas pletykarovat jj abrams

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr55501034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reccs 2013.09.08. 20:23:42

J. J. Abrams pályájára férne már rá.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.09.08. 20:30:56

"vajh kik szembesülnek eme új kezdettel?"

Tuti a Sithek, hiszen eljött a békeidőszak, így nekik kell lépniük.

Ejjj, nagyon kíváncsi vagyok milyen storyt kap a film, mert egyszerűen elképzelésem sincs, pontosabban csak egy hogy miként lehetne folytatni. (egyedül a Dart Vader titkos tanítványa játék story)

TomPowell25 2013.09.08. 20:33:47

Én még mindig abban bízom, hogy a Jonathan Rhys Meyerses pletyka igaz (a színészre a Végzet ereklyéis égése után - amiben ő volt a leggázabb, pont az SW párhuzam miatt - már tényleg ráférne egy kiadós blockbuster szerep),valamint, hogy John Williamsben még van 3 filmre való szufla.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.09.08. 20:37:31

@TomPowell25: Azért egy Jonathan Rhys Meyers (jó) vs Benedict Cumberbatch (rossz) fénykard harc így az első rész végén eléggé megadná az alaphangot a trilógiának :D

Én támogatnám.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.09.08. 20:51:43

@TomPowell25: @REMY: Szerintem ezt a halottszemű szépfiút nem nagyon kéne fontos szerepek közelébe engedni.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.09.08. 20:58:13

@Zalaba_Ferenc: Chris Pine se mutatott sokat a Star Trek előtt, és azért ő nem volt rossz Abrams kezei alatt.

Rhys Meyersben van valami, ami miatt jó lenne egy Jedi szerepre, legalábbis szerintem. Abrams belőle is kitudna valamit hozni.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.09.08. 21:01:38

@REMY: Mondd, te nem láttad a Füstölgő ászokat?

TomPowell25 2013.09.08. 21:02:06

@Zalaba_Ferenc: Szerintem Meyers alapvetően a tehetséges szépfiúk közé való, akinek még karizmája is van, nem csak karizma. Most hogyha összevetjük az elmúlt évek felkapott nyálgépeivel (Pattinson, Lautner, Christensen, Efron, Bloom) felmossa (nem csak) velük a padlót. Inkább ügynököt kéne cserélnie, de nagyon sürgősen. Azzal a halott tekintettel meg minden különösebb megerőltetés nélkül is simán hozna egy tragikus sorsú hőst, mondjuk egy jedit.:)

@REMY: én is. Két ilyen rideg tekintetű színész párviadalától még a Tattooine is befagyna.:)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.09.08. 21:13:13

new dawn a new hope után?!

Meg se erőltetik magukat?! mi lesz a következő?! the sith strikes back aztán meg return of the sith?!

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.09.08. 21:14:19

@Zalaba_Ferenc: Igazából nem :D Tudom, hogy azt még illene pótolnom.

Valamint pontosítani akarom a kijelentésemet, ami annyit tesz, hogy Pinet sem tartom olyan nagy színésznek, mert amit eddig láttam belőle a Star Treket kívül az nem nagyon győzött meg.

szkristof92 2013.09.08. 21:19:05

JJ szerintem ennél egy fokkal jobb címet ad, ez is csak a terelés része. :)

NightBagoly 2013.09.09. 09:33:18

De vajon Kahn lesz a főgonosz? :D

vargatom 2013.09.09. 21:08:48

Most azért tök jól el tudtam képzelni, ahogy egy ősz Han Solo besétál a lebujba és mindenkinek elakad a szava, kint meg a Falconra mutogatnak ujjal a dokkban. Hmmm...

Eastwoodnak nagyon is jól ment az átváltozás a kiégett revolverhős figurájába, kérdés hogy egy SW film hangulatban összeegyeztethető-e valami hasonlóval.

Sztorit meg nem nagy kunszt elindítani, a prequel trilógia is ott kezdi hogy minden nagyon szép és jó, de valaki elkezdi keverni a háttérben a dolgokat. Különböző könyvekben és képregényekben egyébként is legalább százféle irányt kipróbáltak már.
A fontosabb kérdés szerintem inkább az lesz, hogy milyen formába öntik, mennyi hülyeség lesz benne meg túlzott egybeesés meg erőltetett fordulat és "kicsi a világ"...

Ecco 2013.09.10. 00:17:46

"A New Toy" by Disney ;) A Tudorsban nekem nem volt bajom JRM-szel.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása