aeon flux

ready for the action now, danger boy?

trailer: dallas buyers club (2013) Zalaba_Ferenc
2013. augusztus 27. 14:05:00

Kategória: film 27 komment

Matthew McConaughey 60 kilósra fogyott Ron Woodruff szerepéért, akinél a 80-as évek közepén AIDS-t diagnosztizáltak, és hamarosan azon kapta magát, hogy Mexikóból csempész be illegális gyógyszereket, hátha azok segítenek a túlélésben. Miután tavaly kritikai szempontból bitang jó évet zárt, a figyelemreméltó rehabilitáción átesett Conaughey-t idén már nem hagyhatja figyelmen kívül az Akadémia, és vagy a Mudért vagy ezért a filmért jó eséllyel nominálni fogják. A kérdés már csak az, hogy a szintén durván lefogyott, eme filmben alig felismerhető transzvesztitát alakító Jared Letót mennyire lehet komolyan venni (ha már zenészként lehetetlenség).

Címkék

trailer drama jared leto matthew mcconaughey biopic

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr525480460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.08.27. 14:09:37

Adjanak Matthew-nak egy Oscart! Vagy még inkább egy szendvicset.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.08.27. 16:54:34

annyira szörnyű, hogy amcsiban az számít hiteles színésznek ha le tud fogyni. És akkor hiteles az alakítása kizárólag. :S

Kovács Erzsébet 2013.08.27. 17:01:34

@doggfather: Hát de ha egyszer tényleg csontsovány volt az igazi. Játssza talán dagadó izmokkal, pirospozsgásan a végstádiumú AIDS-est?

Kovács Erzsébet 2013.08.27. 17:05:12

Ja, és hatalmas respekt, hogy végre férfiszínésszel játszatnak el MTF transzvesztitát!

Atkakukac1989 2013.08.27. 18:17:06

@doggfather: egyetértek, vagy AIDS-es kell hogy legyél vagy nyomorék vagy szellemileg sérült, netalán plusz-mínusz 50 kg, régen még az alakítás számított, ma már egyre kevésbé

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.08.27. 18:54:06

@Atkakukac1989: Mennyire régen? Csak mert Ray Millard egy alkoholistát alakított a Férfiszenvedélyben (1945), José Ferrer egy testi hibával rendelkező férfit a Cyran do Bergeracban (1950), Jon Voight pedig egy tolószékhez láncolt vietnami veteránt a Hazatérésben (1979), Robert De Niro 25 kilót szedett fel a Dühöngő bikában (1980), Dustin Hoffman autista volt az Esőemberben (1988), Daniel Day-Lewis mozgássérült A bal lábamban (1989), Al Pacino vak az Egy asszony illatában (1992), Tom Hanks pedig - slusszpoén gyanánt - csontsoványra fogyott AIDS-es a Philadelphiában (1993). Ezek mind legalább húsz éves filmek.

De megfordítva a kérdést, volt valami baja Daniel Day-Lewisnak (Lincoln, Vérző olaj), Jean Dujardinnek (A némafilmes), Jeff Bridgesnek (Őrült szív), Forrest Whitakernek (Az utolsó skót király), Philip Seymour Hoffman (Capote) vagy Sean Pennek (Titokzatos folyó)? Csak mert ők a legutóbbi tíz évben kaptak Oscart.

Magyarán ne beszéljetek butaságokat.

Vektor- 2013.08.27. 19:23:09

Még mindig nem veszem be, hogy Jared Letoból Oscar-jelölt színész lehet, akármennyire átalakították ezért a szerepét. McConaughey viszont biztos megkapja az első jelölését, vagy ezért, vagy a másik két filméért (Wolf of the Wall Street, Mud).

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.08.28. 08:00:59

@Kovács Erzsébet: @Atkakukac1989: @Zalaba_Ferenc: nem, nem én nem erre gondoltam, hanem, hogy MM esetében most kezdik el csak mondogatni, hogy mennyire hiteles, pedig nem lett attól jobb színész, hogy fogyott x kilot mégis így csinálnak.

Vagy: az miért nem teljesítmény (színészileg), ha bale, vagy thor, vagy amerika kapitány magára pakol x kilo izmot?!

Akkor mindenki csak azt mondja, hogy felpumpálta magát, de senki nem mondja, hogy hínnye, de hiteles, meg jó színész, meg mekkora áldozatot hoz a szerepért.

Itt is arra próbáltam utalni, hogy MÁR a trailer alapján mindenki azt mondja, hogy milyen jó színész, meg oscart neki, és lehet a film kuka, meg az alakítása is. jelenleg csupán azt látjuk, hogy lefogyott egy szerep kedvéért, és ez mekkora alázat oscart neki?! vattafakk?!?!

Németh Barna 2013.08.28. 08:19:33

@doggfather: A fogyás vagy önmaguk elcsúfítása általában dráma miatt történik, az izomzat kidolgozása pedig általában valami tömegfilm miatt.

Hogy miért emlegetik? Mert ahogy a nép, úgy a szavazók is buknak a látványos szerepekre. Ez persze nem azt jelenti, hogy jobb lenne, csak észrevehetőbb.

Egyébként kigyúrt Oscar is volt már: Russel Crowe (Gladiátor)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.08.28. 08:44:42

@doggfather: "MM esetében most kezdik el csak mondogatni, hogy mennyire hiteles, pedig nem lett attól jobb színész, hogy fogyott x kilot mégis így csinálnak"

Ez tök jó példa lenne, csak hogy nem igaz. Matthew McConaughey-t már TAVALY rehabilitálták, amikor még IZMOS és KIGYÚRT állat volt, mégis szanaszét dicsérték a Magic Mike és a Killer Joe kapcsán, melyekben IZMOS és KIGYÚRT fickókat játszott - nem ritkán teljesen meztelenül.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.08.28. 08:46:48

Hogy idén Oscart vagy jelölést kap, az leginkább az Akadémia "rehabilitációs programjának" köszönhető, amely gyakorta nem az adott évben ismer el egy színészt, hanem később. Teszem azt Russell Crowe-t inkább kellett volna a Szigorúan bizalmasért nominálni, mint a Gladiátorért, mint ahogy Paul Giamattit is a Kerülőutakért kellett volna jelölni, nem pedig A remény bajnokáért, és a sort sokáig lehetne folytatni.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.08.28. 08:47:45

@Zalaba_Ferenc: azért oscart nem emlegettek a trailerek alapján azokban a filmekben. ;)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.08.28. 08:55:52

@doggfather: Ez így van. Ellenben ezúttal emlegetünk, mert ismerjük az Akadémia hozzáállását, és tudjuk azt is, hogy McConaughey jelenleg milyen helyet foglal el a nézők, a kritikusok, a szavazók szemében. És ha jobban megnézed, a Mud is említésre került, amiben a színész - surprise, surprise - semmilyen testi átváltozáson nem ment át.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.08.28. 09:00:29

@Zalaba_Ferenc: azért a fogait elcsúfították, hogy ne legyen olyan szépfiús. ;)

Okés, lehet csak nekem "érzékeny" a lelkem vagy mitudomain, de nem vagyok kibékülve ezzel,hogy ha elcsúfítja magát a színész (igen, ekkora fogyás csúnya) akkor az azonnal színészi teljesítmény(!) amit értékelni(!) is kell(!) valamilyen díjjal(!).

Németh Barna 2013.08.28. 10:33:48

@doggfather: Hát ez nem igaz, hogy akkor nem emlegettek Oscart, a Magic Mike kapcsán nagyon is emlegettek. És hát lássuk be, a tényleges jelöltek közül néhánynál jobb is volt.

Kovács Erzsébet 2013.08.28. 11:03:05

@Zalaba_Ferenc: @doggfather: Hm, és milyen jó is volt a Magic Mike-ban meg a Killer Joe-ban!
Amúgy megválaszoltatok helyettem. Ha Oscart kap, azt csak névleg fogja ezért a legújabb filmjéért kapni. A látványos fogyás, ugye, tényleg komoly drámát indikál, amit jól hangzik felemlegetni egy olyan színésznél, aki romkomok bájgúnáraként kezdte.
Amúgy nem tudom, belegondoltatok-e abba, micsoda elköteleződés, mekkora kitartás az önsanyargatásban kell egy-egy ilyen radikális diétához. Cseppet se felszínes, ha valakit ezért az erőfeszítésért dicsérnek. Mondhatni, a színészi alakításba fektetett munkája ez is, és nem is kicsi munka. Robert de Nirót hozsannázni szokták a Dühöngő bikáért, pedig ő csak annyit csinált, amennyit nem tudom, ki ne szeretne: gátlástalanul végigenni Franciaország legfinomabb ételeit... Ott az igazi munka csak a film után jött.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.08.28. 12:15:51

@Kovács Erzsébet: pont ez a tévedés, első komolyabb szerepe az Ha ölni kell-ben volt, ami nem tipikusan romkom. ;)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.08.28. 12:35:32

@Kovács Erzsébet: De Niróval kapcsolatban nem feltétlenül értek egyet. Egyrészt neki formába is kellett öntenie magát, hogy úgy nézzen ki, mint egy bokszoló, másrészt ha valaki nem hajlamos hízásra, vagy egyszerűen nem olyan életmódot folytat, akkor neki egy hízókúra is legalább akkora kihívás, mint a fogyás. Mondjuk, ha radikális diétáért lehet díjat kapni, akkor azt én is megérdemlem, de ez itt most OFF. :)

Wintermoots (törölt) 2013.08.28. 12:47:33

@Kovács Erzsébet:

Robert de Nirót hozsannázni szokták a Dühöngő bikáért, pedig ő csak annyit csinált, amennyit nem tudom, ki ne szeretne: gátlástalanul végigenni Franciaország legfinomabb ételeit... Ott az igazi munka csak a film után jött. "

itt valami kimaradt vagy rosszul fogalmaztál vagy nem tudom.

Kovács Erzsébet 2013.08.28. 13:11:26

@doggfather: Ezt nem tudtam, viszont a rózsaszín romkomplakátokra emlékszem.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.08.28. 13:14:24

@Kovács Erzsébet: a filmet se láttad?
pótold, megéri.
de a könyv még jobb.

Kovács Erzsébet 2013.08.28. 13:22:25

@Zalaba_Ferenc: @Wintermoots: Ha jól vettem ki az olvasmányaimból, a Dühöngő bikát két részletben csinálták meg. A profi birkózóéveket előbb (és nekem az volt a benyomásom, hogy de Niro nemigen gyúrt magára izomkötegeket, de ebben lehet, hogy tévedek), az elhízott korszakot pedig utólag, miután de Niro elutazott Dél-Franciaországba egy hathónapos "eating binge"-re. Azt a 25 kilót pedig le kellett adnia a forgatás után...
Persze hogy van, aki nem tud hízni, én is ismerek ilyet, de úgy látom, ők vannak kisebbségben. Vagy máskülönben nem lenne tele minden női magazin az aktuális tuti diétával. Ne mondjátok nekem, hogy egy átlagembernek nehezebb magára szedni 25 kilót csupa nagy adag finom étellel, mint hónapokon keresztül következetesen megtagadni magától minden cukrot és zsírt (a testünk úgy alakult az ősemberi éhezés évezredei alatt, hogy ezek korlátlan bevitelét és raktározását jutalmazza). És akkor hol vagyunk még attól a "crash diet"-től, amit ezek a halálos beteget alakító színészek szoktak tolni. Bale nyilatkozta anno, hogy A gépész forgatása előtt napi egy almán és feketekávén élt.

Kovács Erzsébet 2013.08.28. 13:31:32

@doggfather: Köszönöm. Sőt a wikin újabb meglepetések értek: "McConaughey first gained notice for his breakout role in... Dazed and Confused (1993) (!)" Viszont "In the 2000s he became best known for starring in romantic comedies" és akkor már értem is, miért a rózsaszín plakátok jutnak az ember eszébe előbb, mint a kilencvenes évekbeli fajsúlyosabb szerepei.

Wintermoots (törölt) 2013.08.28. 13:35:19

@Kovács Erzsébet:

én úgy tudom, majdnem egy évig edzett, itt nem igazán az izom mennyisége a lényeg, hanem hogy hitelesen bokszoljon. az ugye nem úgy megy, hogy pillanatok alatt elsajátít két-három ütést és már úgy is küzd mint egy profi:)
azért huszonöt kilót hízni sem annyira könnyű, de szerintem is az lehetett a könnyebb, a boxtréning meg a nehezebb

Kovács Erzsébet 2013.08.28. 14:47:29

@Zalaba_Ferenc: @doggfather: Hát nem azt írtam, hogy fajsúlyosabb szerepekkel kezdte? :-)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása