aeon flux

ready for the action now, danger boy?

Elmore Leonard (1925 - 2013) Zalaba_Ferenc
2013. augusztus 20. 15:59:00

Kategória: irodalom film 6 komment

A legtöbbünk Barry Sonnenfeldnek és Quentin Tarantinónak köszönhetően jegyezte meg a nevét, pedig Elmore Leonard írásait már akkor megfilmesítették, mikor az említett urak vagy meg sem születtek vagy pedig a csattogós lepke amerikai változatát tolták a kertben. Leonardnak köszönhetjük többek között a Ben Wade és a farmer (illetve annak modern változatának, a Börtönvonat Yumába), a Holdfényháború (micsoda magyar cím-félrefordítás!), a Valdez közeleg vagy A hallgatag ember sztoriját, de mint említettem, a legtöbbünk a Szóljatok a köpcösnek! és a Jackie Brown alapjául szolgáló könyvekért ismeri el nevét, no meg a Mint a kámforért, amely a mai napig szerény személyem egyik kedvenc szerelmes filmje. S persze nem szabad megfeledkezni A törvény embere című sorozatról sem, melynek szintén az ő egyik könyve adott ihletet. Illusztris karrierje során több tucat regénye jelent meg - ebből jó néhány magyarul -, az első pont 60 éve. Elmore Leonard 87 évesen távozott közülünk.

elmore_leonard.jpg

Címkék

halottaink

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr805468283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LasDen 2013.08.20. 17:37:58

hát sajnálom, RIP, de én soha nem hallottam róla..egy film kapcsán se...és ha tényleg ilyen elismert alkotó volt, akkor ez biza az én szegénységi bizonyítványom.....

Gevin · http://mediaviagra.blog.hu/ 2013.08.21. 01:10:49

Egy könyvét olvastam még csak (eddig, ami késik nem múlik), de az KURVA jó cucc.

Nyugodjon békében.

fillérbaszó vadász 2013.08.21. 08:14:06

Jackie Brown az egyik kedvenc filmem. R.I.P.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása