aeon flux

ready for the action now, danger boy?

trailer: az éhezők viadala - futótűz [the hunger games: catching fire] (2013) Zalaba_Ferenc
2013. július 20. 23:54:00

Kategória: film 13 komment

Ó, szóval nem csak azért tartották meg "Az éhezők viadala" címet, hogy a Futótűzről ne higgyük azt, hogy valami új katasztrófafilm Nicolas Cage-dzsel és teszem azt, Powers Boothe-szal: lesz itt viadal is, méghozzá nagyobb, durvább, keményebb, ahogy azt a folytatásoktól megszokhattuk, és ha az első résznek volt baja - mi szerint nem szántak rá túl sok pénzt -, az már ezen a második traileren is látszik, hogy ezúttal a költségvetés nem jelentett problémát. A kérdés már csak az, hogy Francis Lawrence meg tudja-e őrizni a karakterközpontú megközelítést. November 21-én kiderül.

Címkék

trailer fantasy sci fi drama sequel woody harrelson romance elizabeth banks philip seymour hoffman donald sutherland josh hutcherson liam hemsworth jennifer lawrence the hunger games

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr15416828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Creativ3Form 2013.07.21. 00:57:00

Sajna több hibája is volt az első résznek, nemcsak az alacsony költségvetés. A "brutalitás" visszafogása, a karakterek és az egymáshoz való viszonyuk lebutítása, valamint, hogy Lawrence és Hutcherson között olyan szinten nem volt kémia, hogy sírni lett volna kedvem. Pedig a regényben... Sebaj, már lejjebb vittem az elvárásaimat, és nem is a könyvhöz, hanem az első részhez fogom viszonyítani. Úgy talán nem csalódik majd akkorát. :-)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.07.21. 08:16:16

@Creativ3Form: A könyveket még nem olvastam, de számomra egyértelmű, miért nem volt kémia Katniss és Peeta között, mert nem is volt. Ööö, kicsit érthetőbben: az egész szerelmi szál Katniss részéről csupán megjátszás volt, mindenféle őszinteség nélkül, így aztán a mindig is hátrányban lévő Peeta hiába is epekedett iránta, az egész csak játék volt - életmentő ugyan, de játék. Ami a brutalitást illeti, a besorolást és a célcsoportot ismerve engem meglepett, mennyire kemény a film, mint ahogy ugyanennek ismeretében az is meglepett, mennyire okos. Mondjuk lehet, hogy a könyvek után átíródik a véleményem, de azért próbálom külön kezelni a két médiumot.

mesterjani 2013.07.21. 10:09:14

Én még nem olvastam a könyvet. Viszont több barátom is aki igen, azt mondták, hogy az Éhezők viadali azon ritka fajt gyarapítja ahol a film jobban sikerült mint a könyv.
Nekem tetszett az első, szóval nagyon várom a Futótüzet.

Németh Barna 2013.07.21. 10:17:08

@Zalaba_Ferenc: Nem hiszem, hogy nagyobb és durvább lesz, inkább más. A pénz sem feltétlenül mérvadó tényező, mert nem nagyon vannak benne üres látványelemek, hacsak nem írnak hozzá valamit.

Az első részhez írt kommenteket olvasgatva inkább az volt a baj, hogy nem valami macsó látványorgia volt, de hát ez sosem lesz az. Azokról most inkább nem teszek említést, akik még azt sem fogták fel, hogy miért történik az, ami. De ki kell ábrándítanom őket, szájbarágás ezután sem lesz.

Katniss és Peeta között nagyjából tényleg az van, amit írsz, csak a könyv ezt finomabban árnyalja. Ezt a második részre mélyíteni kell, különben tök logikus lépések tűnnek majd logikátlannak.

Ami a trailert illeti, máris van benne olyan, amit a korhatárhoz finomítottak :) De azért fasza, nagyon várom.

wayage 2013.07.21. 10:41:36

Valamiért ezt a folytatást várom a legjobban az idei év folytatás áradatából. S ez az előzetes még jobban meggyőzött, h van mire várnom :)

Borenbukk 2013.07.21. 11:32:46

@Zalaba_Ferenc: Lehet, hogy meg kene neznem? Fel ora utan teljes erdektelenseg okan kikapcsoltam.

Kovács Erzsébet 2013.07.21. 11:52:36

Jól láttam, hogy McConaughey az edző?

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.07.21. 12:25:38

@Németh Barna: A pénzkérdés alatt azt értettem, hogy például a Kapitólium is lehetett volna nagyobb szabású vagy a játéktér terjedelmesebb, ha az első film nem annyiból készült volna, mint amennyiből. A fenti trailert elnézve itt már bizonyos jelenetekben az alkotók rendesen szabadon engedték a fantáziájukat. Legalábbis biztosan nem úgy dolgoztak, mint Gary Ross, a hippi, aki elhúzott a stábbal néhány hétre forgatni az erdőbe, aztán posztban itt-ott beszúrtak egy-két trükköt, és ennyi. :)

Wintermoots (törölt) 2013.07.21. 12:33:29

@Borenbukk:

nem volt jó, de mondjuk rosszabb sem mint a batman vagy a pókember a bosszúállók vagy a hobbit, a twilightról nem is beszélve, meg hát ez egy sorozat bevezető filmje. a másodiknak elvileg jobbnak kell lennie.

Németh Barna 2013.07.21. 13:17:01

@Zalaba_Ferenc: Na de hát az egy erdő volt, mit lehet azon trükközni? Vagy bővíteni? Még több fa? :) A Kapitóliumból meg annyi a lényeg, hogy sokkal gazdagabb mint a körzetek és az emberek jó dolgukban hülye ruhákban járnak és pirosra festik a hajukat. Ez átjött, a többi csak szócséplés (vagy celluloidcséplés) lett volna. Nekem épp az volt szimpi, hogy végre valamit nem a CGI-baromságaikkal akarnak eladni. Nem voltak húsz perces hollywoodi erődemonstrációk, inkább emberek. A könyv a második részre sem tartogat ilyen jellegű lehetőségeket, úgyhogy remélem nem teszik bele csak azért, hogy benne legyen. Különösen, hogy van elég cselekmény, nem kell ilyen szarságokkal kitölteni az időt. Ellenben a harmadikban majd lehet házat rombolni :)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.07.21. 17:12:16

@Németh Barna: Tévedés, az nem egy erdő volt, hanem egy játéktér, amit kedvük szerint alakíthattak... Volna, ha a költségvetés ezt megengedte volna. Mint ahogy a Kapitóliumból is jó lett volna többet látni a hülye ruháknál, meg az azzal totálisan szembemenő szürke betonfalaknál. Néha kell egy kis demonstrálás. De félre ne érts: a film enélkül is remek volt, csak nem teljes.

Németh Barna 2013.07.21. 17:49:58

@Zalaba_Ferenc: Akkor másképpen mondom, a játéktér a könyvben is csak egy erdő volt :)

vargatom 2013.07.23. 00:47:36

Ez egy elég korrekt trailer... Nekem az első filmben a viadal előtti utolsó pillanatok voltak a legerősebbek, Lawrence szerintem nagyon jól fogta meg a halálfélelmet. A Ryan közlegény első perceit idézte az a rövidke jelenet.

Plusz érdekes hogy erősebb arccsontjai vannak mint nekem :) de neki még ez is jól áll. Úgy általában is jó látni, hogy nem egy
"tökéletes" szépség, sőt ettől csak még sokkal vonzóbb szerintem - reméljük sosem kell kés alá feküdnie és Hollywood meghagyja a természetességét...

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása