aeon flux

ready for the action now, danger boy?

usa box office: pacific trim Takács Máté
2013. július 14. 17:45:00

Kategória: film 42 komment

A nyári szezon rekorder úton halad, és ez egészen elképesztő annak fényében, hogy zsinórban harmadik hete fürdik be a hét kiemelt szuperprodukciója: a Tűzgyűrű méltatlan nyitánya sem fogja befékezni a csúcsra pörgést, ellenben néhány más ügyet bizonyosan érzékenyen érint majd. Nem így a Nagyfiúk 2.: Adam Sandler első folytatása visszarántotta trónjára a komikuskirályt, hiszen a meglepően erősen teljesítő első részt is felülmúlta. Az első helyen azonban továbbra is a Gru 2. díszeleg.

pacificrim_banner01k.jpg


> új filmek
Talán nem volt túl meglepő, hogy a Sony leszerepelt Az elnök végveszélybennel két hete, az pedig nyilvánvaló is volt, hogy a múlt heti A magányos lovassal sosem lesz pénzénél a Disney, sőt a már-már szokásos negyedéves bevétel-csökkentést is eszközölniük kell a Bruckheimer-film apropóján. Éppen ez a két bukás lehetett volna a Tűzgyűrű (Pacific Rim; hazai bemutató: már a mozikban) kapaszkodója: a Warner és a stúdiónak búcsút intő Legendary Pictures vállalkozása megadhatta volna a nagyobb (értsd: három nap alatt legalább 50 millió dollárt kifizető) tömegeknek a kielégítő látványorientált szórakozást, ám a közönség ezúttal is a vígjátékra szavazott. Guillermo del Toro gyermekének korlátai szembeötlőek voltak: az, hogy eredeti forgatókönyv alapján készült, széles körben ismertséget még nemigen szerezett színészekkel, még hagyján, de alapsztorija erősen leszűkítette a potenciális érdeklődők számát nem csak nem szerint, hanem egyáltalán; már ahhoz képest, amire igénye lett volna egy ekkora volumenű filmnek. Az "óriásszörnyek vs. óriásrobotok" olyan szélsőséges premissza, aminél a nagyon kedvező kritikák sem győzhetik meg a szkeptikusokat (nagyon kedvező kritikákkal ráadásul nem is lehet számolni, csak szimplán kedvezőkkel). Ez alapján a film felé az elvárások rendkívül visszafogottak voltak egy július közepi, 190 millió dollárt kóstált, folytatásban reménykedő blockbusterhez képest. A csütörtök esti és éjféli vetítések azonban mutattak némi reményt arra, hogy mégis megdől minden, lévén olyan összeg került előzetesen a kasszákba, ami után más filmek megugrották az 50 millió dollárt; ehhez képest a pénteki 14.6 millió dollár rettentően kevés (az előjátszások nélkül csupán 11 millióról van szó), az ebből kialakult hétvégi eredmény így egybevág a prognózisokkal: 38 millió dollárral lépett be a listára a Tűzgyűrű, s tette ezt csupán a harmadik helyre. Ez az összeg éppen megfejeli az áprilisi Feledését, és ha már annyit emlegették kapcsán az 1998-as Godzillát, hát annak akkori 44 millióját sem közelíti meg, pedig másfél évtizedes infláció válhatott volna javára. Mese nincs, ilyesfajta mesékre nem lehet a költségvetést indokolttá tevő tábort toborozni, és ez lesz a végső következtetés, ami majd most megfogan a bólintó- ill. fejrázógép stúdiófőnökök fejében, szóval a szörnyfilmek nem lesznek új kedvencei Hollywoodnak. Del Toro azért a Hellboy 3.-at talán elkészítheti, hiszen abból az anyagból kettő már szépen termelt, a Warner pedig jobban teszi, ha rendesen ráfekszik a jövő évi Godzilla marketingjére. A Tűzgyűrű az egyébként erős nézői visszajelzések nyomán talán nem fog olyan gyorsan leereszteni, mint mondjuk a már említett Feledés, ám a premier előtti vetítésekből befolyt bevétel aránya a péntekiben oly magas, hogy még az is megeshet, az érdeklődők cirka 40%-a már tiszteletét tette a nézőtereken, vagyis a film 100 millión innen is ragadhat, de ez azért talán nem következik be.

És ami még nem következik be, az Adam Sandler visszavonulása. A Jack és Jill alulteljesítése és a tavaly nyári Apa ég! bukása után már-már úgy tűnt, az amerikai közönségnek elege lett nagy kedvencéből, de valójában csak a jó sztori hiányzott nekik. Most a Nagyfiúk 2.-ben (Grown Ups 2; hazai bemutató: július 18.) 80 millió dolláros keretek között bolondozik színészcimboráival, miközben Salma Hayek a felesége, és ez már rendjén van: 42.5 millió dollárt halmozott fel a Sony vígjátéka, ami a főszereplő eddigi második legjobb live action nyitánya a Csontdaráló mögött. Az első rész három éve meglepően jól tartotta magát az élmezőnyben, hiszen hasonló összeg (40.5m) után 162 millióig tornázta fel magát, vagyis kis híján Sandler legsikeresebb munkájává vált. Egyáltalán nem kizárt, hogy most is hasonlóan jó utat jár be a film, elvégre a nézői értékelések ha nem is olyan szinten, mint a Tűzgyűrűnél, de jól csengenek. Az esély megvan rá, hogy az Apafej bevételét is meghaladja majd a végeredmény, szóval akik már temetni szerették volna Sandlert, azok most nagyot koppantak. A Nagyfiúk 3. alighanem elkerülhetetlen, mint ahogy az is, hogy a maga évének legrosszabb produkciójaként hivatkozzanak majd rá, ahogy teszik azt jelen epizóddal is.

> korábbi filmek
A szédületesen törtető Gru 2. második hétvégéjén is Amerika első számú filmje, miközben pénteken csak a harmadik volt, a premierek mögött. A Universal rajzfilmje kicsivel többet zuhant, mint a Szörny Egyetem anno, viszont jóval előrébb jár második vasárnapját zárva (köszönhetően részben a két napos előnyének). Az eddigi 229 millió dollár kevesebb, mint egy hét múlva az első rész végső bevétele (251.5m) fölé fejlődik majd.

A magányos lovas az erőtlen kezdés után erősen visszaesett: a Disney 215 milliós produktuma alig több mint 11 millió dollárt hoz a második víkenden, ami egyrészt irtó alacsony összeg egy egyszerre csaknem 4000 moziban játszott filmtől, másrészt a 100 milliós bevételi kilátásokat is végleg sírba szállítja. Sebaj, A Karib-tenger kalózai és az Alice Csodaországban folytatásával a stúdió és Depp hamar túlteszi majd magát ezen a kudarcon.

A Női szervek túllépte a 100 millió dolláros határt, ezzel Melissa McCarthyt végérvényesen az egyik legbiztosabb befektetéssé emelve.

> végszó & ami jön
Tekintve, hogy még a harmadik helyezett is csaknem 40 millió dollárral képviseli magát, ez a hétvége is meglehetősen nagy forgalmat jegyez, az egy évvel korábbira messze rálicitálva. A Nagyfiúk 2. sikere és a Tűzgyűrű –mit szépítsük– bukása egyaránt nem megy meglepetésszámba, persze a jó érzés (azaz a kritikai visszhang) fordított helyzetet diktálna, de hát minden nem alakulhat jól ezen a nyáron sem. Ezzel a gondolattal érdemes elindulni a következő hétvége irányába is: négy új film kerül az amúgy is zsúfolt palettára, az első ráadásul már szerdán. A Turbó című csigás animációt alighanem Gru csúnyán elsodorja majd, így az sem kizárt, hogy öt napos eredménye is a 30 millió bűvkörében marad. A jóval előre bukásnak elkönyvelt R.I.P.D. - Szellemzsaruknak annak is csak a felét szánják három napra, úgyhogy a RED 2. és a The Conjuring szállhat versenybe a hét nyertese címért, de a mostani dobogósokkal együtt az sem kizárt, hogy 7 darab 20 millió feletti helyezett kerekedik.

cím | becsült moziszám | nyitóhétvége-előrejelzés
The Conjuring | 2600 | $21m
RED 2. | 2900 | 22.5m
R.I.P.D. - Szellemzsaruk
| 2800 | 14.5m
Turbo
| 3500 | $28m (sze-v)

> a top 10 (előzetes becsült adatok)

# volt
#
film hétvégi
bevétel
összbevétel büdzsé
1 1 Gru 2.
$44.8m $229.2m $76m
2 ú Nagyfiúk 2.
$42.5m $42.5m $80m
3 ú Tűzgyűrű
$38.3m $38.3m $190m
4 3 Női szervek
$14.0m $112.4m $43m
5 2 A magányos lovas
$11.1m $71.1m $215m
6 4 Szörny Egyetem
$10.6m $237.8m n.a.
7 5 Z világháború
$9.4m $177.1m $190m
8 6 Az elnök végveszélyben
$6.2m $63.0m $150m
9 8 Let Me Explain
$5.0m $26.4m n.a.
10 7 Az acélember
$4.8m $281.0m $225m

Címkék

guillermo del toro box office comedy pacific rim warner adam sandler sequel monster movie

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr205404437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szkristof92 2013.07.14. 17:54:30

Vérzik a szívem, a Tűzgyűrűért reméltem, hogy legalább a 45 milliót megcsípi. Az meg külön dühítő, hogy Sandler kulafröcsögtetésére még mindig van kereslet.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.07.14. 17:58:23

Pápá Hellboy 3, pápá Az őrület hegyei!

(Az új Godzilla nem Warner?)

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2013.07.14. 18:00:18

@szkristof92: Én is reménykedtem, kifejezésre is juttattam a múlt heti nyitány-tipp formájában, s mindezt arra alapoztam, amiről több soron át sírok fentebb: hetek óta nem kellenek a látványfilmek a nézőknek, de most majd már csak-csak. Hát mégse. Bár ha csak 50 millióval kevesebbe került volna a Tűzgyűrű, már nem lenne ilyen aggasztó a helyzete.

A vígjátékok viszont mennek rendesen.

Dzsedáj 2013.07.14. 18:00:42

A jövő évi Godzillát nem a Warner csinálja?
Az imdb-n is ők vannak feltüntetve, nem a Sony.

Atkakukac1989 2013.07.14. 18:00:43

A Tűzgyűrű kapcsán olvasni eredeti forgatókönyvről eléggé nevetésre késztető. Akkora sablon, közhely és kliségyűjtemény az alapötleten túl, hogy tényleg csak a látvány menti meg. (Ha del Toro íróként csak ezt tudja, akkor legközelebb könyvből vagy képregényből dolgozzon, vagy vegyen föl valakit).

Dzsedáj 2013.07.14. 18:02:07

@Zalaba_Ferenc: És ha - a nyári trendet nézve- az Elysium is bukik, pápá jó kis original sci-fi ?

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.07.14. 18:04:43

@Dzsedáj: Attól függ, mennyibe fájt. Amúgy lehet már róla olvasni nem csak csontig nyaló véleményeket is...

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2013.07.14. 18:04:52

@Zalaba_Ferenc: A Hellboy 3.-ról van valami megállapodása del Torónak? Mármint hogy ha a Tűzgyűrű nem kaszál, akkor senki se fogja engedni neki, hogy elkészítse? Csak mert az ő személyén túl semmi kapocs nincs a két projekt között. Egy felfelé tendáló bevételű szériát, ami annyira nem is volt költséges, nem fognak ezért élből elvetni a Universalnál. Vagy már nem náluk vannak a jogok?

Dzsedáj 2013.07.14. 18:06:03

@Zalaba_Ferenc: 100-120 millió között van, és R besorolás is tetőzi a baját..

Na mind1, ha bukik, akkor jön minden nyáron a Marvel és DC képregényáradat. Minden hónapra 2-3 is jut majd.

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2013.07.14. 18:06:18

@Atkakukac1989: Az eredeti forgatókönyv úgy értendő, hogy nem folytatás vagy konkrét adaptáció. Ha a sablonokból indulunk ki, akkor évente van öt eredeti oszt jónapot.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.07.14. 18:07:02

A Furious 6 már túl van a 700 millán.

szkristof92 2013.07.14. 18:08:12

@Atkakukac1989: Azt azért jobb ha tudod, hogy a filmjei nagy részét ő írja (igaz társ forgatókönyvírókkal).

Wintermoots (törölt) 2013.07.14. 18:12:13

1. vasember 3.
2. gru 2.
3. acélember
vajon lesznek még nagyobb bevételt hozó filmek, vagy marad ez az észak-amerikai toplista?:)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.07.14. 18:13:45

@Wintermoots: Smaugnak még lehet majd ehhez egy-két szava.

Wintermoots (törölt) 2013.07.14. 18:13:48

@Dzsedáj:
original sci-fi nem feltétlenül jelent jó kis original sci-fit...

Wintermoots (törölt) 2013.07.14. 18:14:53

@Zalaba_Ferenc:

ja tényleg, meg lesz az a lawrences sorozat is, catching fire, ki is mentek a fejemből

mesterjani 2013.07.14. 18:19:30

Pont annak a Sandler marhaságnak volt a bemutatója a Tűzgyűrű előtt. Ennyi bőven elég volt belőle, igénytelen szenny.
Viszont a Tűzgyűrű nagyon tetszett, remélem azért kicsit még magára talál.
Év végén pedig szurkolok Smaugnak, hogy verjen oda mindenkinek.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.07.14. 18:23:10

Nemzetközi porondon 58 milliót keresett a Tűzgyűrű, ami nem rossz, de sajnos nem is átütő (főleg, hogy több ázsiai országban is bemutatták már). Világszinten kb. 92 milliónál tart.

Andrews 2013.07.14. 18:35:58

Hát én nem csodálkozom, hogy nem nézik. Bár fura hogy a Transformerst meg igen. Nagy minőség különbség nincs a kettő közt ahogy olvastam. Sok helyen még 1 csillagot is adtak neki külföldön. Del Toro tényleg jó lenne ha inkább Hellboy 3-azna, de főleg Őrület hegyezne egy kicsit! Egy Faunhoz hasonló szuper film kéne újra tőle.

Atkakukac1989 2013.07.14. 18:42:16

@Takács Máté: Ebben igazad van!

@szkristof92: És ez így van jól. De most tényleg hiányzott egy jó barát, aki kiveszi néha a tollat a kezéből, hogy "del Toro ezt írjuk át, így és így."

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2013.07.14. 18:50:40

@Andrews: Nem fura, hogy a Transformers "nézik", világosan érthető a sikere. Amúgy tudod mi az, ami még a Tűzgyűrűnél is közelebb áll minőségben a Transformershez, ha a Rotten Tomatoes-ra kattintasz? Az acélember.

TomPowell25 2013.07.14. 18:50:52

Őszintén szólva nem hullajtok könnyeket a Tűzgyűrűért (a Nagyfiúk 2. sikeréért viszont igen). Ilyen sablon rengeteggel már régen találkoztam. Nem vártam formabontó sztorit, vagy hasonlókat, de azért egy del Torotól több kreativitásra számítottam.
A filmre egyre kevésbé emlékszem, míg A magányos lovasból egy újranézés is lehet, pedig az aztán még jobban roskadozik a hibáktól. (Mondjuk az durva, hogy a Disney westernben több embert látunk meghalni, mint az Acélember és a Tűzgyűrű városromboldáiban együtt véve.)

Repce Manó 2013.07.14. 18:57:11

Nem tudom, hogy sajnáljam-e a szörnyfilmek nem létező jövője miatt a Tűzgyűrűt, mert a téma engem is felcsigázott, de a kezdetektől fogva nem tudtak megfogni az előzetesek. Itt kellett volna annak jönnie, hogy mégis pozitívan csalódom a filmben, de valójában valamennyi japán gumiruhás Godzilla filmen jobban szórakoztam és most nem a trash mivoltukra célzok, hanem a dramaturgiára is. Voltak karakterek, jellemek, katarzis. A Tűzgyűrűre pedig jóindulattal is nehezen tudnám mondani, hogy közepes.
A magányos lovast jobban sajnálom, mert hiába egyszerű, néhol megkérdőjelezhető, ám igazán szórakoztató film. A Gru 2 sikerének örülök, mert szintén nagyon élveztem.

Egyébként várom a 3D halálát és úgy gondolom, hogy a Halálos iramban sikerében is benne lehet az, hogy nem a 3D-től bűzlik minden moziban. Nem tudom Amerikában hogy van, de gondolom ott is limitált termekben futnak a filmek és, ha ott is ilyen dél meg kora délutáni időpontokra korlátozzák a kötelező 2D-s vetítéseket, akkor gyanítom, hogy a mozizók egy rétege már azért választja az alapból 2D-ben futó filmeket.

Andrews 2013.07.14. 19:01:07

Takács Máté: A közönség mégis jobban szereti ennél. (PORT, IMDB, mozis amerikai nézői értékelések)
Csak nehogy pozitív csalódás érjen DVD-n, engem is érhet még bár én mint mondtam sokszor ezt a filmstílust nem szeretem, de DVD-n megnézem. De te pl a képregényfilmeket meg igen általában. Mégse nézted meg két kritikus miatt.....

TomPowell is leírta miért féltem tőle.

A Rotten sajnos meg már jó ideje elég gyenge. Régen sokkal jobb volt érvekben, belenéztem sok kritikába manapság is, sokan fogták a fejüket a mai 'érveken'... (Hobbitnál, Acélembernél például megannyi baromságot írtak tényeket nem vettek észre, de sorolhatnám a példákat még filmekre.)

Repce Manó 2013.07.14. 19:02:09

De lehet jobban alátámasztotta volna az elméletemet, ha a White House Down nem bukik meg.

Andrews 2013.07.14. 19:02:59

@Takács Máté: Transformersnek ott a marketing háttere meg a sok játékfigura múltja és a családok nézték általában. Az alapból nem ép 1 fő. Jó hogy siker volt sajnos, de akkor is érthetetlen számmora, hogy harmadjára is nagy siker az lett amikor a fanboyok se tudták felvinni az értékeléseket sehol sem a 2-3. rész esetében már.

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2013.07.14. 19:07:21

@Andrews: A Port gondolom nem komoly, az IMDb-n magasabban áll a Tűzgyűrű (ha ragaszkodsz ehhez a rajongói adatbázishoz), a nézői értékelések egyeznek. A rám vonatkozó mondat/aidat nem értem, azt se, melyik filmről beszélsz.

Az meg elég vicces, hogy itt azzal jössz, belenéztél sok kritikába, amikben az érvek kifogásolhatók voltak, míg a Kritikus Tömegen azt írod, az elolvasott kritikákban foglaltak miatt döntöttél úgy, nem nézed meg a Tűzgyűrűt. Ugyanott Az acélember topikjában szövegeltél arról, hogy nem kell adni a kritikusok meg mások véleményére, mindenki nézze meg maga az adott filmet és azután döntsön. Hát most hogy van ez?

szkristof92 2013.07.14. 19:08:23

@Atkakukac1989: Hát igen, Travis Beacham-nek (Titánok harca) nem nagyon lehetett ilyen szerepe. :)

Németh Barna 2013.07.14. 19:25:59

@Takács Máté: Szerintem azt hiszi, hogy én vagyok te :)

Andrews 2013.07.14. 19:56:52

@Takács Máté: IMDB-n hány szavazat különbség van a 2 film közt???? Ahogy a Man of Steelnél úgy a Pacific Rim is lejjebb fog menni s sokkal lejjebb kezdett mint az erre alapoztam.

Barna: Úgy tűnt hasonló az álláspontotok ezért mondtam.

Jaj istenem. A Tűzgyűrű-t már ezerszer leírtam hogy a film műfaja miatt (már az előzetesek után mondtam és írtam) amúgy nem érdekel, a kritikák meg ráerősítettek erre, ha mindenki szuper lativuszokban beszélt volna róla talán megnézem. De nem így volt.

S azt se mondtam, hogy mindenki maga nézze meg s utána mondjon véleményt, leírtam már a KT-ban...... (Azt írtam, hogy ha érdekli amúgy is a témája, vagy az adott film műfaja, mert úgy nem a paradoxon a dolog s, hogy ne csak 1-2 kritikusra alapozzon ha lehet az adott kedvelt műfajon belül)

A Cinemascore-t is szoktam még nézni, nézők tekintetében.

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2013.07.14. 20:31:10

@Andrews: Te jöttél az IMDb-vel. A film műfaja amúgy -tudtommal- sci-fi/fantasy, épp, mint Az acélemberé. :) Mellesleg ahhoz képest, hogy már az első előzetes óta nem érdekel, nehezen tudsz leszakadni róla, és folyton a Transformerst emlegeted vele kapcsolatban (meg mindennel kapcsolatban, ami nem fűződik Christopher Nolanhez), mikor -tudtommal- köszönőviszonyban sincsenek.

Na de mindegy.

Andrews 2013.07.14. 20:53:07

Mint tudjuk fnatasy és fantasy között is van különbség! :) (Eragon pl kontra Gyűrűk Ura). Meg hát az kérpegényfilm elsősorban.

A Transformerszt nagyon sokan emlegették a Pacific Rim kapcsán a nézők és kritikusok közül is az, hogy te nem láttad még nem jelenti hogy nem volt ilyen. Volt aki pozitívan volt, aki egyenragnúan hasonlította az átalakuló robotos filmhez.

Te meg nem vetted észre, hogy mindennél Nolant hozod elő (Limupei is)? Pl Acélembenél ahol igazából semmi köze a filmhez a sztori vázlatán kívül???? Én egy szót se szóltam róla most sem.....
Fanboyok és ellenfanboyok tábora gyűlik csak mindenhol.

Andrews 2013.07.14. 20:55:08

Ennyi erővel Tarantino, Hithccock, Nolan, Peter Jackson, David Fincher stb stb stb. örült fanboy mindenki? Akinek e rendezők filmjei közül 4-5 db 5* os film van mint pl nálam.

Atkakukac1989 2013.07.14. 21:01:05

Azért az is a Tűzgyűrű bukása mellett szól az is, hogy nem volt egyetlen olyan szájtátós jelenet sem. Lehet, hogy amiatt mert az utóbbi időben annyi gigantikus látványfilm jött ki immunizálódik a közönség. (Meg én). De tényleg mindenhol olvastam még megtekintés előtt, hogy leesik az ember álla, annyira nagy, meg hiperszuper minden. Ha ez meg is volt, de sosem éreztem közben, hogy hűha. Nyilván szép és jó amit látok (meg kalapemelés a technikusok előtt, de ez nem volt annyira nagy szám). Mint mondjuk a Transformers első részének első percei, ahogy Blackout, átalakul, és először szembesülsz a dologgal, hogy működik. Itt sajna egy ilyen sem volt.

Dr Drake 2013.07.14. 21:04:52

Azért szerintem az is közrejátszhat, hogy átlagosan hetente 3 új film debütál, amiből ebben az évben igen sok a sci-fi, és ezek azért ütik egymást. Én csak magamból indulok ki, érdekelt volna a Feledés, a Föld Után, a Star Trek vagy a WW Z, de egyszerűen nincs időm sem rá hogy minden héten moziba menjek (havonta max 1 x), nyár van ok, de munka, fesztiválok, pörgés stb. Tehát csak azt akarom mondani, hogy túl sok van műsoron a jóból, ráadásul egy átlag néző amit nem köt valamihez (vas ember, acél ember, folytatások, remakek stb.), nem feltétlen rohan el rá.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.07.14. 23:42:33

Szerintem nem kell túlgondolni ezt, ami nem franchise vagy adaptáció, azt már gyakorlatilag nem lehet eladni.
The Croods, Gatsby, Oblivion, Now You See Me meg egy-két kisebb költségvetésű dolog volt csak idén ez alól a kivétel. (De már az utolsó kettő is tulajdonképpen csak azért volt nyereséges, mert relatíve keveset költöttek rájuk.)

@Zalaba_Ferenc: Most nézem, hogy Kínában még csak júl 31-én fogják bemutatni. Szerintem páran elmennek majd megnézni egy 80%-ban Hong Kongban játszódó filmet, amiben van kínai óriásrobot is.

Egyébként, ha jól emlékszem, a Másnaposok 3 hazai számain ki voltatok akadva, hogy milyen igénytelen a magyar közönség, a Grown Ups 2 sikeréhez mit szóltok az amerikai nézők kapcsán? :D

Regggie 2013.07.15. 10:14:48

A The Lone Ranger-hez sem igazán méltó ez..pedig baromi jól sikerült film, szerintem! A Karib tengerre özönlenek a tömegek, ezt meg valamiért kerülik. Nem értem.

Repce Manó 2013.07.15. 13:56:37

@Regggie: mert ez 3D-s és nem bíznak a 3D-ben. Lehet, hogy a Star Trek is azért maradt még mindig el az elődjétől. A Karib-tenger kalózai 4 filmje is elmarad minden eddigi elődjétől. 241 millió drágább 3D-s jegyekkel, miközben 2D-ben a korábbi epizódok lazán 300 millió felett hoztak.
A Daniel Craig féle James Bondok, 167-168 milliót hoztak és most a 3D-s korszakban pont az a 2D-s film hoz 300 millió felett? Halálos iramban filmeknek is emelkedik a bevételük, pedig sehol egy 3D-s konverzió. Szerintem a Csodálatos Pókembertől is elpártoltak páran, mert én ezt a 262 milliót is keveslem ahhoz képest, hogy drágábbak is a jegyek, bár ez rossz példa, mert az nagyon ismétlés. De figyelni fogom a 2D-ben futó filmek sikerét. A bejáratott franchise-okat megnézik így is úgy is, a Vasember 3 már annyira népszerű, hogy több előadásban is lehetett választani 2D-s változatot, de gondolom egy olyan moziban, ahol a termek száma is limitált, nem fognak minden 3D-ben futó filmet párhuzamosan máshol is futtatni egész nap 2D-ben. Premiertől számított 10. napon a Z világháborúból úgy kellett nekem is lesni a mozikat, hogy adott időpontban hol találok 2D-s vetítést. Az Acélembert már eleve meg sem nézem, mert nem nézek 3D-t, nekem ugyanis a 3D = nem biztos, hogy megéri a látványt, de biztos, hogy sötétebb a kép. Eleve meg kellett volna maradnia ennek az egész marhaságnak, hogy mondjuk évszakonként jöhet ki egy 3D-s film, mert így csak engem is leszoktattak a moziról és nem egy rendszeresen moziba járó ismerősöm is nyilatkozta, hogy bizony, ők is a 2D-t preferálják. Úgy hogy most figyelem a csak 2D-ben futó filmek sikerét.

Regggie 2013.07.15. 14:38:47

@Repce Manó: A Lone Ranger 2D-ben fut, szerencsére feliratosan is. A Vasemberen és az Acélemberen pedig sajnos az sem segít, ha 2D-ben nézed, mert mint film, mindkettő a nullához konvergál. A World war Z szintén max egy erős közepes, nálam legalábbis. Szóval szerintem nem a 2D-3D számít, persze megesik, hogy a 3D-vel próbálnak eladni egy gyenge alkotást, de a 2D sem garancia a minőségre.

megnevezhetetlen · http://www.facebook.com/xyzdg1981 2013.07.15. 16:23:15

@Atkakukac1989: Szerintem inkább GDT mondogatta Beachamnek, hogy "na azért ennyre gagyi ne legyen már"

Repce Manó 2013.07.15. 18:22:18

@Regggie: úgy emlékszem, hogy oda is mindig írták, hogy 3D-ben, észre sem veszi az ember, ha valamit meg lehet normálisan nézni.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása