aeon flux

ready for the action now, danger boy?

kritika: női szervek [the heat] (2013) Zalaba_Ferenc
2013. július 04. 14:10:00

Kategória: film 19 komment

Alapvetően jó nekem. Beülök egy hűtött terem kényelmes székébe, ahol kulturált társaságban 1-2 nappal, héttel a hivatalos premier előtt megnézhetek mindenféle szuperprodukciókat. És még fizetnem se kell érte. Tudom, utáltok. Főleg, hogy ezek után még van pofám ógni-mógni a látottak kapcsán.

the_heat620.jpg

De azért mindennek van határa. Melissa McCarthy pofára esik. Sandra Bullock idétlenül táncol. Melissa McCarthy és Sandra Bullock egyszerre próbál bemenni ugyanazon az ajtón, és hosszú, kínos másodperceken át nem megy nekik. Ezek a momentumok alulról súrolják Adam Sandler legrosszabb pillanatait, és ilyenkor a fent említett szék már nem tűnik olyan kényelmesnek, a levegő sem elég hűvösnek (vagy talán túlontúl is annak), és az emberben felmerül az a gondolat, hogy voltaképp nagyon is sokat fizetett ezért a filmért, mert itt pazarolja rá a drága idejét...

És ezen az ultramenőre fazonírozott szinkron se sokat segít, amely olyan műszlenget nyom, ami csak a fordítók, meg az olyan beképzelt kritikusok fejében létezik, mint amilyen én vagyok. Hála az égnek a szörnyűséges alapszitu (a rendmániás FBI-ügynök kénytelen betársulni a rendetlen rendőrnővel) mögött Paul Feig (Koszorúslányok) és az Apatow-iskolában csillagos ötös bizonyítványt szerzett, magát rendesen elengedő (értsd: egyik mocskos szájú sziporkát a másik után rögtönző) Melissa McCarthy áll, és a világ életében ártatlan szerepkörben tetszelgő Sandra Bullocknak is jól áll, ahogy ebben a szabad szájú környezetben próbálja megőrizni eme ártatlanságát. Sikertelenül.

Repkednek a beszólások, méghozzá olyan intenzitással, hogy ha csak minden ötödik is talál be, az már bőven jóllakat. A film maga pedig a régi jó haver/zsaru-filmek narratívája mentén göngyölíti fel a felgöngyölíteni valót, újra meg újra bebizonyítva, hogy az ilyen filmeknél nem a cselekmény, hanem a kémia számít. És - ciki pillanatok ide, túlszövegelt dialógusok oda - kémiából eme filmben van elegendő. Említettem már, hogy kényelmes a moziszék?

Címkék

kritika comedy sandra bullock 5csillagos melissa mccarthy cop movie

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr985390754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.07.04. 15:41:55

rövidke írás, mondjuk nem nagyon hiszem, hogy lehetne erről a filmről sokkalta hosszabban írni.

Viszont sokkal feljebb pontoztad, mint azt az írás alapján vártam.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.07.04. 16:06:15

Az a film nem lehet szar, melyben Melissa McCarthy azt mondja Sandra Bullocknak, miközben egy ollóval a kezében próbálja fazonra igazítani az utóbbi nadrágját, hogy ha nem marad nyugton, gátmetszést hajt végre rajta. :)

freddyD 2013.07.04. 16:17:39

Nem hiszem el, hogy ezt a plakátot (pontosabban McCarthy fejét) komolyan gondolták. Egy vicc. Egy Photoshop szörnyeteg

Wintermoots (törölt) 2013.07.04. 16:57:26

@freddyD:

az egész plakát szörnyűséges.
de őszintén szólva, csúnya, kövér, rosszul öltözött, rosszmodorú stb. nőt/nőket főszereplőként nem igazán szeretek filmekben látni, még akkor sem ha direkt elcsúfítják őket.
ízlés is van a világon:)

Wintermoots (törölt) 2013.07.04. 17:19:21

@Zalaba_Ferenc:

:)

de volt egyszer valami film, nem ugrik be a címe, belenéztem, elképesztően csúnya szereplők, már kapcsoltam is ki a készüléket:).

Wintermoots (törölt) 2013.07.04. 17:32:21

@Wintermoots:

(ez így persze felszínességnek tűnhet, mert nyilván vannak kifejezetten karizmatikus és tehetséges, bár szépnek nem nevezhető színészek, ill. bizonyos karakterek megkívánják, hogy ne is tűnjenek annak. amit nem szeretek, az az, ha ilyen mellisa-féléken kellene nevetnem, inkább szomorú az, nem vicces. állítólag nem is lehet lefogynia valami hülye szerep miatt, de lehet hogy ez csak bulvárkacsa)

Angyalosi Ádám · http://aeonflux.blog.hu 2013.07.04. 17:48:13

@Zalaba_Ferenc: Akkor ez meggyőzött, hogy továbbra sem érdemes Melissa McCarthy filmet néznem.

@Wintermoots: Ne is mondd, hallatlan... Még ilyet, hogy egy film karakterei úgy nézzenek ki, mint a valódi emberek?! Felháborító. :)

Wintermoots (törölt) 2013.07.04. 17:58:18

@Angyalosi Ádám:

(erről sokat lehetne írni, azért hálistennek nem mellisa az átlag, bár...na mindegy, ez itt off)

nem azért nézek fikciós filmeket, hogy dokumentarista módon szembesítsenek a valósággal, ha azt akarnám, dokumentumfilmet néznék:).

színésznő meg az legyen, aki vagy nagyon tehetséges (itt a külső majdnem mindegy, de csak majdnem), vagy legalább átlagosan tehetséges és ki is néz valahogy. a többire mégis mi szükség van? átlagos nő bármikor elcsúfítható, kövéríthető egy szerep kedvéért, de még egy nagyon szép is. fordítva nemigen, most a trükköket hagyjuk.
persze miről beszélek, amikor az amúgy nem ellenszenves sarah jessica parkert akarták szépnek beállítani, jézusom:(

Wintermoots (törölt) 2013.07.04. 17:59:07

@Wintermoots:

(remélem sokan felháborodnak majd a fentebbiek olvastán:) )

Angyalosi Ádám · http://aeonflux.blog.hu 2013.07.04. 18:00:34

@Wintermoots:
"átlagos nő bármikor elcsúfítható, kövéríthető egy szerep kedvéért, de még egy nagyon szép is."

Na jó, de ennyi erővel legyen minden film CG, mert az is bármikor megoldható, és mennyivel egyszerűbb. Ha valami valós, az általában hihetőbbnek is hat.

Angyalosi Ádám · http://aeonflux.blog.hu 2013.07.04. 18:06:49

@Wintermoots: "színésznő meg az legyen, aki vagy nagyon tehetséges (itt a külső majdnem mindegy)"

Én itt fejezném be a mondatot. :)

Wintermoots (törölt) 2013.07.04. 18:16:18

@Angyalosi Ádám:

persze, jó lenne ha csak tehetségesek lennének, a világhírnévhez az nem szükséges feltétel, meg egyes szerepekhez sem szükséges, mert mondjuk inkább külső, vagy megfelelő életkor kell. beszéd meg úgysem nagyon van az egysorosok korában:) (mármint bizonyos filmekben)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.07.04. 18:19:02

@Angyalosi Ádám: Nagyon magyaros a hozzáállásod a művésznőhöz. :)

Angyalosi Ádám · http://aeonflux.blog.hu 2013.07.04. 18:21:28

@Zalaba_Ferenc: azért, mert nem szeretem a hányós-szarós vicceket? Adam Sandler filmjeiért sem rajongok - ettől függetlenül a Punch Drunk Love-ban jó, de soha nem fog még egyszer normális szerepet kapni, mert abszolút be lett skatulyázva, és kritikád alapján úgy tűnik, a Bridesmaids hasmenős (? Nem emlékszem pontosan.) jelenete után McCarthy is erre a sorsra jutott.

Angyalosi Ádám · http://aeonflux.blog.hu 2013.07.04. 18:23:56

@Zalaba_Ferenc: Nem magát a művésznőt szidtam, tehetséges komikus a hölgy. Csak úgy tűnik, a neve már védjegyként, brandként funkcionál, és amit így előjelez, az számomra nem túl szimpatikus.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.07.04. 18:35:28

@Angyalosi Ádám: Ebben a filmben meglehetősen kevés a hányós-fosós poén. Szerencsere inkább a verbális abuzálásra mennek rá, ami továbbra is lowbrow, de legalább nem nélkülözi teljesen a kreativitást, főleg hogy javarészt imprózott. Kár, hogy emellett esetenként tényleg nagyon buta.

Repce Manó 2013.07.04. 23:17:27

Melissa McCarthy? Sunáznám!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.07.29. 15:53:26

megnéztem, mert adta az hbo. sajnos a másfél órámat nem tudja visszaadni. :S

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása