aeon flux

ready for the action now, danger boy?

poszter: a hobbit - smaug pusztasága [the hobbit: the desolation of smaug] (2013) Zalaba_Ferenc
2013. június 09. 21:11:00

Kategória: film 17 komment

Megérkezett A hobbit-trilógia második részének első plakátja. Úgy tűnik, ebben az epizódban Bilbóék menthetetlenül elérik a Magányos Hegyet. Elvileg nemsokára befut az első előzetes is.

poster_thehobbit2_01.jpg

Címkék

fantasy hobbit lord of the rings peter jackson poster adventure hugo weaving martin freeman benedict cumberbatch ain mckellen

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr805352996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2013.06.09. 21:46:39

az első után én csak annyit kérek, hogy legalább nézhető legyen.

a poszter egyébként csini, de ez nem meglepő :-))

Dean6 2013.06.09. 22:04:04

Megdobbant a szív! :)

Andrews 2013.06.09. 22:36:23

Ha olvastátok a Hobbitot, amit nemrég én elolvastam újra. Minimális a változtatás és a függelékekből is sok minden bent volt az 1. részben is már. Ha nem tetszett akkor Tolkien műve nem tetszett a nézőknek. A rajongóknak és olvasóknak épp ezért meg tetszett! A 2-3. rész szerintem jobb lesz a történetet ismerve.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.06.09. 22:54:28

@Adam Van Helsing: Az első rész is nagyon jó volt. Persze csak akkor ha az ember a helyén tudja kezelni, és tudja, hogy egy gyerekeknek szóló könyv alapján készült a film. De, ha LOTR filmet várt az ember, akkor egyértelmű a csalódás.

Pitypalatty úrfi · http://proletarokkozt.blog.hu 2013.06.10. 00:27:08

@Andrews: Tolkien könyvében nem volt balfasz Radagast és egyórás üresjárat a trollok és a goblinok között. Két film kellett volna szeritem.

Abban viszont egyetértek, hogy a 2. rész jobb lesz, legalábbis nagyon remélem.

Pitypalatty úrfi · http://proletarokkozt.blog.hu 2013.06.10. 00:27:48

@REMY: Voltak benne nagyon jó részek, én így fogalmaznék, de az iszonyatos vontatottság miatt nálam így is csak 6/10-et ért.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.06.10. 06:35:53

@Pitypalatty úrfi: Hát nem tudom. Szerintem semmivel nem volt vontatottabb, mint a Gyűrű szövetsége. Én például még simán néztem volna az éjféli vetítést.

Amúgy egy trilógia megítélése szerintem nagyban függ attól, hogy hány részt adtak le belőle.

Tehát. A Hobbitot már most ócsárolják, hogy mennyire gyenge, holott tudni lehet, hogy 2 rész még hátravan, ami miatt a fullos történetet egy olyan ember nem ismerheti, aki nem olvasta a könyvet.

Míg egy látott trilógiát, jelen esetben a LOTR, amivel szemben állítják, már más helyzetben van, hiszen ismert mind a 3 epizód, így a történet is kikerekedett. A Hobbitnak viszont még esélye nem volt teljes mértékben megmutatnia magát.

Én így gondolom.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.10. 08:04:42

@REMY: én pont nem LOTR filmet vártam és azt kaptam. Egy Szövetséget, illetve szövetség 2.0-t. :S

Ez volt a bajom a filmmel.

Andrews 2013.06.10. 08:19:34

@Pitypalatty úrfi: Radagast volt a Gyűrűk Ura-ba és említve volt a függelékekben is. Ezért rakták bele. Én örülök hogy mivel a GYU filmekbe nem rakták be legalább ide bekerült. A + 1 óra a függelékekből jött, a kutatás Dol Goldurba, a Bakacsin erdei átok, Völgyzsugolyi részek ezek a Gyűrűk Ura 3. könyv függelékekben voltak.

A Gyűrű Szövetsége nagyon hasonló ívet járt be mint a Hobbit első része. Az eleje annak is lassan folyt.

Pitypalatty úrfi · http://proletarokkozt.blog.hu 2013.06.10. 08:26:13

@Andrews:

Ismerem Tolkien munkásságát :)

"Radagast volt a Gyűrűk Ura-ba és említve volt a függelékekben is."

Volt egy varázsló ezen a néven, de Tolkien sehol sem említi, hogy szellemi fogyatékos lett volna :P

"A + 1 óra a függelékekből jött, a kutatás Dol Goldurba, a Bakacsin erdei átok, Völgyzsugolyi részek ezek a Gyűrűk Ura 3. könyv függelékekben voltak."

Talán nem kéne függelékeket megfilmesíteni.

"A Gyűrű Szövetsége nagyon hasonló ívet járt be mint a Hobbit első része. Az eleje annak is lassan folyt. "

A Gyűrű Szövetsége sokkal érdekfeszítőbb, szerintem kicsit tempósabb is, és ott még megvolt az újdonság varázsa.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.06.10. 08:35:41

@Pitypalatty úrfi: Én iszonyatosan élveztem, hogy ott lubickolhattam ismét Középfölde különleges világában. olyan, mintha egy régi nagy kedvencet látogathattam volna meg újra, de mégis új élményt adott. Végül is erről volt szó. A madárszaros fejű Radagaston azonban én is finomítottam volna.

Andrews 2013.06.10. 09:03:58

@Pitypalatty úrfi: Függelékeket miért ne filmesítsenek meg ha illik a sztori idővonalába? S olyan Tolkien leveleket, írásokat is megszerzett Peter Jackson amiket nem sok rajongó láthatott máig.

S Zalaba Ferinek igaza van amit alant írt szerintem.

A Radagast azért gyerekesebb a regényben is egy Szarumánhoz, Gandalfhoz képest mérve. Persze nem ennyire ezt én is sajnálom főleg a madárszaros képét. :)

zsóka_eszter 2013.06.10. 09:09:05

finomítani lehetett volna Radagast-on, viszont alapvetően családi filmről van szó, a gyerekeknek bejön, és annyira nem is tragikus, hogy ennyire bele lehessen kötni, én nevettem rajta, bár tény, hogy a koboldkirály jobban megfogott, meg ez a poszter is

(a címkéknék Ian McKellen el van írva, egyébként)

Atkakukac1989 2013.06.10. 11:14:13

Nem volt az első résszel nagy baj, érdekes még mindig ez a világ. De ne kelljen már egy Hobbit első részt azért szeretni, mert a 2-3. részt még nem láttuk. Mert így nem komplex. A GYU bármelyik része önmagában is simán élvezhetőek. Ebben a filmben meg bizonyos jelentek annyira elnyújtottak (pl. Bilbónál a csapategyesítés, majd a vacsora), illetve az sem tett jót neki, hogy nem volt egy értékelhető ellenfél. Az a kihipózott ork minden volt, csak nem félelmetes. Továbbá az sem szerencsés, hogy Gandalf jelenléte nélkül ez még gyengébb lett volna. Mert a fiatal Bilbó nem nagy eresztés, Thorint meg mire megkedveljük már vége a filmnek.

Értem én, hogy ez a sztori, nem térhetett el annyira Jackson, de ha mindenképp 3 filmet akar, akkor tanuljon meg 2 órába rendezni. Vagy jó vágókat alkalmazni.

Gandalf Garaboncias 2013.06.10. 11:18:48

Azt azért szögezzük le, hogy bár Jacksonék lépten-nyomon arra hivatkoznak a könyv kibővítése kapcsán, hogy A Gyűrűk Ura függelékeiből veszik a kiegészítéseiket, a valóság az, hogy max. egy-egy elemet interpretálnak ezekből a háttérinfókból, és azokat is saját kútfőből egészítik ki, teljesen átírva Középfölde könyvbeli történelmét.

Ez önmagában egyáltalán nem baj, akár még működhet is, de akkor ne hivatkozzunk arra, hogy ez van a függelékekben, mert az azokban leírtaktól már az első film alapján is igen messze járunk. A filmbeli Középfölde egy alternatív történelemmel és idősíkkal rendelkezik már, és mindez inkább már a fan-fiction kategória, mint adaptáció.

Ugyanakkor azok a részek a filmben, amelyek tényleg A hobbitban szerepelnek, egész alapos adaptációk A gyűrűk Ura filmekhez képest. Csak a hozzátoldások szakadnak el teljesen a könyvektől.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása